Ana Sayfa > 1. Sınıf Türkçe Kitabı > Dere Metni Etkinlik Cevapları

Türkçe Öğretmeni
Binbaşı
Konular1969
Cevaplar0

1. Sınıf Türkçe Kitabı Dere Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 132, 133, 134, 135, 136, 137


1. Sınıf Türkçe Kitabı Dere Metni Etkinlik Cevapları


“1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 132-134-135-136-137 İlke Yayınları”


1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 132-134-135-136-137


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 


Soru : • Dere ile ilgili neler biliyorsunuz? Söyleyiniz.


Kısa Cevap : “Dere ile ilgili neler biliyorsunuz? Söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Dereler belli bir yatağı olan belli bir kaynaktan gelen ufak su akıntıları olarak kabul edilebilir.


Soru : • Dere kenarında dolaşırken neler hissedersiniz? Söyleyiniz.


Kısa Cevap : “Dere kenarında dolaşırken neler hissedersiniz? Söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Dere kenarında dolaşırken doğa içerisinde olduğum için mutlu ve huzurlu olarak hissediyorum.

Dere kenarında hayvanlar ağaçlar çimenler ve güzel kokularla mutlu olduğumu söyleyebilirim.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 134 Cevapları


1. ETKİNLİK 


Soru : a. Gruplardaki harflerin oluşturduğu kelimeleri yazınız.


Cevap :

  1. Haz
  2. Hayat
  3. Serinlik
  4. Ferah
  5. Bolluk

Soru : b. Metinde geçen bu kelimeleri kullanarak anlamlı ve kurallı birer cümle yazınız.


Cevap :

Haz = ormanlık alandan dolaşmaktan haz duyarım.

Hayat = hayat bizlere en güzel hediyedir.

Serinlik = Rüzgar esince güzel bir serinlik geldi.

Ferah = ferah bir nefes almak için ormanın yolunu tuttu.

Bolluk = bolluk içerisinde bir yaşam sürüyordu.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 135 Cevapları


2. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız. 


1. Dere, suyunu nerden alır?


Cevap :

Yağmurdan


2. Dere nasıl hayat saçar?


Cevap :

Dinlenmek bilmeden kuş yaz demeyip akarak bir hayat geçirir.


3. Derenin nefesinden yayılan nedir?


Cevap :

Ferah bir hava


4. Derenin yurdu dolaşması neden gereklidir?


Cevap :

Bolluk ve bereket için gereklidir.


3. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki kelimelerden yazımı doğru olanları işaretleyiniz.


Cevap :

“1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-134-135-136-137 Cevapları”


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 136 Cevapları


4. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki bilmecelerin cevaplarını görsellerden yararlanarak yazınız.


Siyah beyaz, bazen boz
Ne su ne hava ne buz.
Uçar, kanadı yoktur,
Yürür, kaldırmaz hiç toz.

Cevap : Bulut


Her akşam yatar,
Her sabah kalkar.

Cevap : Güneş


Şırıl şırıl eder,
Durmadan gider.

Cevap : Dere


Her mevsim yağabilirim
Ama en çok ilkbaharda
Islatmamam için seni
Şemsiyeni unutma.

Cevap : Yağmur


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 137 Cevapları


5. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki sözcüklerin zıt anlamlarını verilen ipuçlarından yararlanarak bulmacaya yazınız.


Cevap :

  • 1. Küçük = Büyük
  • 2. Kötü = İyi
  • 3. Islak = Kuru
  • 4. Yakın = Uzak
  • 5. Yanlış = Doğru
  • 7. Kapalı = Açık
  • 6. Boş = Dolu

6. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki cümlelerde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.


Cevap :

• Dayım bugün Ankara(‘) dan geldi(.)
• Bugün pikniğe gittik(.)
• Eyvah, yangın çıktı(.)
• Dün arkadaşlarla sinemaya gittik(.)
• Dün niçin okula gelmedin(?)



 

Our Score
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!
Exit mobile version