Ana Sayfa > 1. Sınıf Türkçe Kitabı > Olsam Metni Etkinlik Cevapları

Türkçe Öğretmeni
Binbaşı
Konular1969
Cevaplar0

1. Sınıf Türkçe Kitabı Olsam Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 100, 101, 102, 103, 104, 105


1. Sınıf Türkçe Kitabı Olsam Metni Etkinlik Cevapları


“1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105 İlke Yayınları”


1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 


Soru : Sınıfa getirdiğiniz fotoğrafları arkadaşlarınızla inceleyiniz. Fotoğraflarda neler gördüğünüz hakkında konuşunuz.


“1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105 İlke Yayınları”


Cevap :

Görsele baktığımız zaman çiçekler orman kelebekler ve güzel bir dere kenarı göl kenarı görülmektedir.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 101 Cevapları


1. ETKİNLİK 


Soru : Fotoğraflardaki varlıkların adlarını harf sayısından yararlanarak bulmacaya yazınız.


Cevap :

“1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 100-101-102-103-104-105 Cevapları”


2. ETKİNLİK 


Soru : Şiirin konusunu aşağıya yazınız.


Cevap :

Şiirin konusu : Ağaç sevgisi


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 102 Cevapları


3. ETKİNLİK 


Soru : Şiire göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.


1. Ağaç olursa neyin gerçekleşmesini istiyor?


Cevap :

En yüksek dalda Bir kuş konmasını istiyor.


2. Bulut olursa ne yapmak istiyor?


Cevap :

Yüksek karlı bir daha sarılıp durmak istiyor.


3. Nasıl bir dağ olmayı diliyor? Dağ olursa neyin gerçekleşmesini istiyor?


Cevap :

Serin sular toplama ve bir ırmakta olmak istiyor.


4. Irmak olursa ne yapmak istiyor?


Cevap :

Binbir çiçekli kırlarla dağılmak istiyor.


5. Kırlara dağılırsa neler olmak istiyor?


Cevap :

Bir gelincik bir kelebek olmak istiyor.


6. Çocuk olursa neyin gerçekleşmesini istiyor?


Cevap :

Çocuk olursa kelebeğin ardından koşmak ve yorulmak bir ağacın altında yatıp uyumak istiyor. Ağacın yüksek dalına bir kuş konmasını istiyor.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 103 Cevapları


4. ETKİNLİK 


Soru : Gruplardaki görsellerin adlarını kullanarak örnekteki gibi cümleler yazınız.


Cevap :

Köpek ve kedi yan yana duruyorlar.

Kitabı çantanın içerisinde yerleştirdi.

Yağmur yağarken şemsiyesini açtı.

Tabağın içerisinde muzları güzelce yerleştirdi.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 104 Cevapları


5. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki cümlelerde yazım yanlışı yapılan kelimeleri bularak altını çiziniz. Yazım yanlışlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.


öğretmenimizin adı Aliye’dir. 

Cevap :

Öğretmenimizin adı Aliye’dir.


Biz aksaray’da oturuyoruz. 

Cevap :

Biz Aksaray’da oturuyoruz.


Arda Matematik dersini çok sever. 

Cevap :

Arda, Matematik dersini çok sever.


Sibelle resim yapıyoruz. 

Cevap :

Sibel’le resim yapıyoruz.


Kedim Minnoş’u herkez sever. 

Cevap :

Kedim Minnoş’u herkes sever.


Konya’ya hızlı tirenle gideceğiz. 

Cevap :

Konya’ya hızlı trenle gideceğiz.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 105 Cevapları


6. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki cümlelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini koyunuz.


Cevap :

• Kırlarda gezmeyi çok severim ( . )
• Haftaya pikniğe gidelim mi ( ? )
• Günde kaç saat uyuyorsun( ? )
• Sen de bizimle parka gelsene( . )
• Ah, ayağıma bir şey battı( . )
• Ağacın altında biraz oturduk( . )
• Eyvah, ormanda yangın çıkmış( . )


7. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki kelimeleri, koyu renkte yazılan hecelerini vurgulayarak okuyunuz


Cevap :

Bu etkinliği sizin yapmanız gerekmektedir.



 

Our Score
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!
Exit mobile version