Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 32-33-34-35 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ B├Âl├╝nebilme Kurallar─▒ Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 32, 33, 34, 35


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ B├Âl├╝nebilme Kurallar─▒ Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 32-33-34-35


Soru : G├╝nl├╝k hayatta kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒m─▒z ├že┼čitli durumlarda bir say─▒n─▒n ba┼čka bir say─▒ya kalans─▒z olarak b├Âl├╝n├╝p b├Âl├╝nemeyece─čini pratik olarak hesaplamak m├╝mk├╝n m├╝d├╝r?


Cevap : Evet m├╝mk├╝nd├╝r.

2 ile b├Âl├╝nebilme =┬á T├╝m ├žift say─▒lar iki ole b├Âl├╝nebilir

3 ile b├Âl├╝nebilme =┬á Rakamlar─▒ toplam─▒ ├╝├ž├╝n kat─▒ olmal─▒

4 ile b├Âl├╝nebilme =┬á Son iki say─▒ 4 ile b├Âl├╝n├╝yorsa b├Âl├╝n├╝r

5 ile B├Âl├╝nebilme =┬á Son rakam─▒ 0 veya 5 olmal─▒

6 ile b├Âl├╝nebilme =┬á 2 ve 3 ile b├Âl├╝nen t├╝m say─▒lar 6 ile b├Âl├╝n├╝


6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 35 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde bo┼č b─▒rak─▒lan yerlere do─čru ifadeleri yaz─▒n─▒z.


Cevap :

ÔÇó Bir do─čal say─▒n─▒n b├Âleni ayn─▒ zamanda o do─čal say─▒n─▒n ├žarpan─▒ olarak ifade edilir.

ÔÇó Birler basama─č─▒ndaki rakam─▒┬á 0 veya┬á5 olan say─▒lar 5 ile kalans─▒z b├Âl├╝nebilir.

ÔÇó Bir do─čal say─▒ hem┬á 2┬áile hem de┬á3 ile kalans─▒z b├Âl├╝nebiliyorsa 6 ile kalans─▒z b├Âl├╝n├╝r.


2. MustafaÔÇÖn─▒n bir miktar cevizi vard─▒r. Cevizlerin say─▒s─▒n─▒n 50ÔÇÖden fazla ve 6 ile b├Âl├╝nebilen iki basamakl─▒ bir say─▒ oldu─ču biliniyor. Buna g├Âre MustafaÔÇÖn─▒n cevizlerinin say─▒s─▒n─▒n hangi do─čal say─▒lar olabilece─čini bulunuz.


Cevap :

  • 54 – 60 – 66 -72 – 78 – 84 – 90 – 96

3. D├Ârt basamakl─▒ 5 6 say─▒s─▒ hem 3ÔÇÖe hem de 9ÔÇÖa kalans─▒z b├Âl├╝nebildi─čine g├Âre ve yerine gelecek de─čerleri bulunuz.


Cevap :

  • 5, 2 ile 6, 1
  • Ôľ│ + ÔŚő = 7 olmas─▒ gerekir.
  • Ôľ│ = 0, 1, 2, 3, 4
  • ÔŚő = 7, 6, 5, 4, 3

4. A┼ča─č─▒daki ifadeler do─čru ise ba┼č─▒ndaki kutucu─ča ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č ise ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

(Do─čru) 4 ve 5 say─▒s─▒ 20 say─▒s─▒n─▒n b├Âlenleridir.

(Yanl─▒┼č) Tek do─čal say─▒lar 2 ile kalans─▒z b├Âl├╝n├╝r.

(Yanl─▒┼č) B├╝t├╝n 3 basamakl─▒ say─▒lar 3 ile kalans─▒z b├Âl├╝n├╝r.

(Do─čru) ┬áSon rakam─▒ s─▒f─▒r olan say─▒lar 5 ile kalans─▒z b├Âl├╝n├╝r.


5. D├Ârt basamakl─▒ 34 1 say─▒s─▒ 3 ile tam b├Âl├╝n├╝p 9 ile tam b├Âl├╝nemedi─čine g├Âre ile g├Âsterilen say─▒n─▒n alabilece─či de─čerlerin toplam─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 4 B) 7 C) 11 D) 14


6. Yukar─▒da baz─▒ say─▒lar ve bu say─▒lar─▒n ├žarpanlar─▒ verilmi┼čtir. Tabloya g├Âre hangi say─▒n─▒n ├žarpan─▒ eksik verilmi┼čtir?


Cevap :

A) 5 B)12 C)19 D) 25


7. 56 2 d├Ârt basamakl─▒ do─čal say─▒s─▒ 3 ile tam b├Âl├╝nebildi─čine g├Âre yerine ka├ž farkl─▒ rakam yaz─▒labilir?


Cevap :

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4


8. Yukar─▒daki tabloda verilen say─▒lardan 4 ile kalans─▒z b├Âl├╝nemeyenlerin toplam─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 1464 B) 1550 C) 1667 D) 1854



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!