Forum Sınıf Kitabı

İlkokul ve Ortaokul Ders ve Çalışma Kitabı Sayfa ve Etkinlik Cevapları Özgün Ödev Sitesi.

  • Ana Sayfa
  • 1. Sınıf
    • 1. Sınıf Ders Notları
    • 1. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 1. Sınıf Matematik Kitabı
    • 1. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 2. Sınıf
    • 2. Sınıf Ders Notları
    • 2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 2. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 2. Sınıf Matematik Kitabı
    • 2. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 3. Sınıf
    • 3. Sınıf Ders Notları
    • 3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 3. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 3. Sınıf Matematik Kitabı
    • 3. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 4. Sınıf
    • 4. Sınıf Ders Notları
    • 4. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 4. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı
    • 4. Sınıf Matematik Kitabı
    • 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı
    • 4. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 5. Sınıf
    • 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 5. Sınıf Ders Notları
    • 5. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 5. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 5. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 5. Sınıf Matematik Kitabı
    • 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 6. Sınıf
    • 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 6. Sınıf Ders Notları
    • 6. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 6. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 6. Sınıf Matematik Kitabı
    • 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 7. Sınıf
    • 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 7. Sınıf Ders Notları
    • 7. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 7. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 7. Sınıf Matematik Kitabı
    • 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 8. Sınıf
    • 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 8. Sınıf Ders Notları
    • 8. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 8. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı
    • 8. Sınıf Matematik Kitabı
    • 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

Ay: Mart 2022

Görsel Yok

Trafik kurallarına bilmek ve bu kuralları uymak niçin önemlidir?

29 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Trafik kurallarına bilmek ve bu kuralları uymak niçin önemlidir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Trafik kurallarını bilmek gerçekten de [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Harçlıklarınızı harcarken önce hangi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz?

27 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Harçlıklarınızı harcarken önce hangi ihtiyaçlarınızı karşılıyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Harçlıklarımı harcarken öncelik ihtiyaçlarıma yer veriyorum. Çünkü önemli [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Sınıfınızda uyulmasını istediğiniz kurallarla ilgili önerilerinizi söyleyiniz.

26 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Sınıfınızda uyulmasını istediğiniz kurallarla ilgili önerilerinizi söyleyiniz. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Sınıfımda uyulmasını istediğim bir sürü kurallar bulunmaktadır. [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Okulunuzda bir hafta boyunca suların akmadığını düşününüz. Yaşayabileceğiniz zorlukları yazınız.

25 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Okulunuzda bir hafta boyunca suların akmadığını düşününüz. Yaşayabileceğiniz zorlukları yazınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Okulumda bir hafta boyunca [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Size göre yaşadığınız çevreyi neler güzelleştirir?

24 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Size göre yaşadığınız çevreyi neler güzelleştirir? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Bana göre yaşadığım şehri sevgi güzelleştirir. İnsanlar birbirine [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Gün içerisinde yapacaklarınız için bir günlük plan hazırlayınız.

23 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Gün içerisinde yapacaklarınız için bir günlük plan hazırlayınız. konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Gün içinde yapacaklarımızı belirlemek ve onları [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

İstiklâl Marşı’nı nasıl dinliyorsunuz?

22 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe İstiklâl Marşı’nı nasıl dinliyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Ben İstiklâl Marşı’nı gururla, sevgiyle ve hüzünle dinliyorum. Hüzünle dinlememin [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Düşüncelerinize değer verilmesi size neler hissettiriyor?

21 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Düşüncelerinize değer verilmesi size neler hissettiriyor? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Düşüncelerime değer verilmesi her zaman ve herkesi mutlu [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Evde bulunduğunuz sürelerde neler yapıyorsunuz?

19 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Evde bulunduğunuz sürelerde neler yapıyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Evde bulunduğum zamanlar zamanımı güzel bir şekilde değerlendirmeye çalışıyorum [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Arkadaşlarınız, dinlerken nelere özen gösteriyorsunuz?

18 Mart 2022 Türkçe Öğretmeni 1

2. Sınıf Türkçe Arkadaşlarınız, dinlerken nelere özen gösteriyorsunuz? konusu kısaca hakkında bilgileri ele alacağız.  Cevap : Arkadaşlarımı dinlerken onları özen göstererek dinlemeye dikkat ediyorum. Çünkü [Ödev Devamına TIKLA]

Yazı sayfalaması

1 2 … 4 »
  1. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 54-55. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, öğrencilerin sanat atölyesinde resim ve heykel çalışmaları yaparak eğlenceli vakit geçirmeleridir.

  2. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 47-48-49-50-51-52-53. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeyi uygulayarak röportaj yapınız. Cevap: Arkadaşlarımızla bir sunucu seçtik ve kartondan bir mikrofon yaptık. Ben “öğretmen” mesleğini seçtim. Sunucu…

  3. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 39-40-41-42-43-44-45-46. Sayfa Cevapları

    Soru: Geçmişte oynanan oyuncakların müzedeki görsellerini inceleyiniz. Günümüzdeki oyuncaklarla bu oyuncakların benzerlik ve farklılıklarını anlatınız. Cevap: Geçmişteki oyuncaklar genellikle tahta,…

  4. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 33-34-35-36-37-38. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metin, çocukların oynadığı “Şapalak” oyununu ve bu…

  5. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 25-26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir müzik aleti yapacak olsaydınız hangi müzik aletini yapmak isterdiniz? Anlatınız. Aşağıdaki müzik aletini yapınız. Cevap: Bir müzik aleti…

  6. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 19-20-21-22-23-24. Sayfa Cevapları

    Soru: Dokuztaş oyunu, arkadaşlarınızla oynadığınız diğer oyunlara benziyor mu? Oyunu eğlenceli buldunuz mu? Oyun ile ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız. Cevap:…

  7. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 18-19. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcüklerle ilgili aklınıza gelenleri kutulara yazınız. Cevap: Çocuk: Oyun, neşe, masumiyet, arkadaşlık, sevgi. Eğlence: Kahkaha, müzik, oyun, mutluluk,…

  8. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 172-173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları

    Soru: Metni tamamlayınız. Cevap: Koray hemen çalılıkların yanına gitti. Çığlık sesinin yaralı bir kuştan geldiğini gördü. Kuşu dikkatlice alıp annesine…

  9. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 170-171. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, bir çocuğun okuduğu kitaptaki kahramanın maceralarını merakla takip etmesi ve kitap okuma sevgisidir.

  10. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 163-164-165-166-167-168-169. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeleri takip ederek oyunu oynayınız. Cevap: Arkadaşlarımızla el ele tutuşup çember oluşturduk. Bir arkadaşımız bir sözcük söyledi, diğerimiz o…

  11. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 157-158-159-160-161-162. Sayfa Cevapları

    Soru: “Kitaptaki Dünya” şiirine bir dörtlük de siz yazınız. Yazdığınız dörtlüğü arkadaşlarınızla paylaşınız. Cevap: Kitaplarla açılır, Bilgi dolu her sayfa.…

  12. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 149-150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları

    Soru: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi nedir? Cevap: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi, bilgiye erişimi kolaylaştırmak, araştırmacılara ve öğrencilere geniş kaynaklar sunmak,…

  13. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 141-142-143-144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitap yazacağınızı düşününüz. Hangi konuda kitap yazmak isterdiniz? Anlatınız. Cevap: Bir kitap yazacak olsaydım, dostluk ve yardımlaşma üzerine…

  14. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcükleri de kullanarak kısa bir metin oluşturunuz. Cevap: Kitaplar, iyiliğimizi isteyen dostlarımız gibidir. Bize yol gösterir, bilgi verir…

  15. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 134-135. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitabı seçerken nelere dikkat edersiniz? Cevap: Bir kitap seçerken konusuna, yazarına, ilgi alanlarıma uygun olup olmadığına ve dilinin…

  16. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 130-131. Sayfa Cevapları

    Soru: Şiirin konusunu yazınız. Cevap: Şiirin konusu, ilkbaharın gelişiyle birlikte doğanın canlanması ve güzelleşmesidir.

  17. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 124-126-127-128-129. Sayfa Cevapları

    Soru: Başlığı ve görselleri inceleyip metnin konusunu ve metinde anlatılan olayları tahmin ediniz. Cevap: Metnin konusu, doğal afetler ve bu…

  18. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 118-120-121-122-123. Sayfa Cevapları

    Soru: Taze sıkılmış portakal suyu hazırlayacağınızı düşününüz. Portakal suyunu hazırlama aşamalarını yazınız. Cevap: Portakalları iyice yıkarım. Ortadan ikiye keserim. Sıkacakla…

  19. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 112-114-115-116-117. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, çevreyi korumanın gerekliliği ve “Sıfır…

  20. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 104-107-108-109-110-111. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, eski bir çaydanlığın farklı kişiler…

Telif hakkı © 2026 | MH Themes tarafından WordPress teması

error: Content is protected !!