4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Doğal Sayılarla Örüntü Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 35, 36, 37, 38
4. Sınıf Matematik Kitabı Doğal Sayılarla Örüntü Metni Etkinlik Cevapları
4. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 35-36-37-38
Etkinlik Sepeti
1. Kâğıda 4, 5, 8, 9, 12 sayılarını yazınız.
2. Kura ile sınıftan bir arkadaşınızı seçiniz. Seçtiğiniz arkadaşınızın karton kutudan bir kâğıt seçmesini isteyiniz.
3. Seçilen kâğıdın herkesin görebileceği şekilde tutulması gerektiğini belirtiniz.
4. Kâğıdı tutan arkadaşınız ayağını kaç defa yere vurursa örüntünün o kadar artarak devam edeceğini belirtiniz.
Cevap :
Bu etkinliği sınıf içerisinde arkadaşlarınızla birlikte yapmanız gerekmektedir.
1) Aşağıda verilen örüntüdeki boş yerleri örüntüye uygun olarak tamamlayınız.
Cevap :

4. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları
2) Aşağıdaki balonların üzerinde verilen sayıları örüntüye uygun olacak şekilde tamamlayınız, Örüntünün kuralını verilen kutucuk içine yazınız.
Cevap :
âžœ 36, 43, 50, 57, 64, 71, 78 → Örüntünün Kuralı: 7’ÅŸer artmıştır.
âžœ 93, 81, 69, 57, 45, 33, 21 → Örüntünün Kuralı: 12’ÅŸer azalmıştır.
3) Aşağıdaki örüntüleri takip ederek boş kalan yerleri uygun biçimde tamamlayınız.
Cevap :
➜ 570, 510, 450, 390, 330
➜ 520, 440, 360, 280, 200, 120
4) Aşağıdaki örüntülerde verilen boşlukları örüntü kuralına göre doldurunuz.
Cevap :
78, 70, 62, 54, 46, 38, 30
33, 39, 45, 51, 57, 63, 69
5) Aşağıda verilen örüntüyü takip ederek harflere karşılık gelecek sayıları bulunuz. Adım sayılarını takip ederek şifreyi bulunuz.
Cevap :

4. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları
6) Cemil, elindeki kibritlerle aÅŸağıdaki gibi ÅŸekiller oluÅŸturuyor. Cemil’in 1 sayısına karşılık gelen ÅŸekli oluÅŸturmak için dört, 2 sayısına karşılık gelen ÅŸekli oluÅŸturmak için yedi, 3 sayısına karşılık gelen ÅŸekli oluÅŸturmak için on kibrite ihtiyacı vardır. Cemil, örüntünün her bir ÅŸeklini oluÅŸturmak için her defasında aynı kuralı kullanıyor.Â
Cemil’in 4 sayısına karşılık gelen şekli oluşturabilmek için kaç kibrite ihtiyacı vardır?
Cevap :
13 tane kibrite ihtiyaç vardır.
7) Aşağıda verilen örüntüyü tamamlayınız.
Cevap :

 Soru : Aşağıdaki resimde örüntü 1-4-7- … şeklinde devam etmektedir. Örüntüyü takip ederek resmi tamamlayınız. Tamamladığınız resmi boyayınız.
Cevap :

Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.