1. Sınıf Matematik Kitabı  Örüntüyü Tamamlayalım, Örüntü Oluşturalım Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 172, 173, 174, 175, 176
1. Sınıf Matematik Kitabı Örüntüyü Tamamlayalım, Örüntü Oluşturalım Metni Etkinlik Cevapları

1. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 172-173-174-175-176
1. Örüntülerde boş bırakılan yerlere gelmesi gereken şekilleri çizerek örüntüyü tamamlayınız.
Cevap :

2. AÅŸağıda verilen örüntülerdeki kuralları yazınız.Â
Cevap :
- 1. resimde Kural: 2 YeÅŸil – 1 Kırmızı olarak devam etmektedir.
- 2. resimde Kural: YeÅŸil Kare – Mavi Kare – Dikdörtgen olarak devam etmektedir.
3. Örüntülerdeki kuralı bulunuz. BoÅŸ bırakılan yerlere gelmesi gereken nesneleri iÅŸaretleyiniz.Â
Cevap :

1. Sınıf Matematik Dizin Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları
4. AÅŸağıdaki ÅŸekilleri kullanarak bir örüntü oluÅŸturunuz.Â
Cevap :
Bu kısmı kendinize göre yapmanız gerekmektedir.
5. Çevrenizde gördüğünüz geometrik şekillerle oluşturulan örüntülere örnekler veriniz.
Cevap :
- Halı desenleri
- Kaldırım taşları
- Bina pencereleri
6. AÅŸağıdaki ÅŸekilleri kullanarak kuÅŸu yuvasına ulaÅŸtıracak bir örüntü oluÅŸturunuz. Kutucuklara ÅŸekilleri çizip boyayınız.Â
Cevap :

1. Sınıf Matematik Dizin Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları
7. Mahmud’un oluÅŸturduÄŸu örüntünün kuralı nedir?Â
Cevap :
- 2 kare ve 1 üçgen olarak bir örüntü kuralı vardır.
8. AÅŸağıdaki bilekliÄŸi istediÄŸiniz iki renkte boyayarak bir örüntü oluÅŸturunuz.Â
Cevap :
- 2 kırmızı 1 sarı olarak örüntü kuralı oluşturabilirsiniz.
- 2 lacivert 1 sarı olarak örüntü kuralı oluşturabilirsiniz.
- Kendi takımınıza göre bir örüntü oluşturunuz.
9. Sincabın yuvasına giden yoldaki geometrik şekiller bir kurala göre sıralanmıştır. Şekilleri, belirtilen renklerle boyayıp sincabı yuvasına ulaştırınız.
Cevap :

Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.