Forum Sınıf Kitabı

İlkokul ve Ortaokul Ders ve Çalışma Kitabı Sayfa ve Etkinlik Cevapları Özgün Ödev Sitesi.

  • Ana Sayfa
  • 1. Sınıf
    • 1. Sınıf Ders Notları
    • 1. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 1. Sınıf Matematik Kitabı
    • 1. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 2. Sınıf
    • 2. Sınıf Ders Notları
    • 2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 2. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 2. Sınıf Matematik Kitabı
    • 2. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 3. Sınıf
    • 3. Sınıf Ders Notları
    • 3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 3. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 3. Sınıf Matematik Kitabı
    • 3. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 4. Sınıf
    • 4. Sınıf Ders Notları
    • 4. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 4. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı
    • 4. Sınıf Matematik Kitabı
    • 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı
    • 4. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 5. Sınıf
    • 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 5. Sınıf Ders Notları
    • 5. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 5. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 5. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 5. Sınıf Matematik Kitabı
    • 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 6. Sınıf
    • 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 6. Sınıf Ders Notları
    • 6. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 6. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 6. Sınıf Matematik Kitabı
    • 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 7. Sınıf
    • 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 7. Sınıf Ders Notları
    • 7. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 7. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 7. Sınıf Matematik Kitabı
    • 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 8. Sınıf
    • 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 8. Sınıf Ders Notları
    • 8. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 8. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı
    • 8. Sınıf Matematik Kitabı
    • 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

2. Sınıf

İlkokul 2. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları. 2. Sınıf Türkçe Kitabı, 2. Sınıf Matematik Kitabı, 2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı, 2. Sınıf İngilizce Kitabı, 2. Sınıf Ders Notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel Yok

23 Nisan ile ilgili şiirler bularak sınıfa getiriniz.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı 23 Nisan ile ilgili şiirler bularak sınıfa getiriniz. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : 1. Şiir: 23 Nisan Bugün 23 Nisan, [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Numaralanmış bayraklar ile Türk bayrağının benzerlikleri, farklılıkları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Numaralanmış bayraklar ile Türk bayrağının benzerlikleri, farklılıkları hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Türk bayrağı, kırmızı zemin üzerine [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Sizce bayrağımız neden bizleri gururlandırır? Bayrağımıza neden saygı duymalıyız?

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Sizce bayrağımız neden bizleri gururlandırır? Bayrağımıza neden saygı duymalıyız? konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bayrağımız bizleri gururlandırır çünkü o, milletimizin [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

“Bayrak” kelimesinin size hatırlattıklarını yazınız.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı “Bayrak” kelimesinin size hatırlattıklarını yazınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : “Bayrak” kelimesinin bize hatırlattıkları şunlardır ; Vatan Özgürlük Millet Şehitlik [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Bayrağımızın rengini belirtip üzerindeki sembolleri tanıtınız.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Bayrağımızın rengini belirtip üzerindeki sembolleri tanıtınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bayrağımızın rengi kırmızı ve beyazdır. Üzerinde bir hilal ve [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Bayrağımızı nerelerde görüyorsunuz? Açıklayınız.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Bayrağımızı nerelerde görüyorsunuz? Açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bayrağımızı genellikle okulda, devlet dairelerinde, resmi binalarda ve özel günlerde halkın [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Genel ağdan Karagöz ve Hacivat ile ilgili araştırma yapınız.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Genel ağdan Karagöz ve Hacivat ile ilgili araştırma yapınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Karagöz ve Hacivat Karagöz ve Hacivat, [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Sınıfa getirdiğiniz Nasreddin Hoca fıkralarından en beğendiğinizi arkadaşlarınıza okuyunuz.

4 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Sınıfa getirdiğiniz Nasreddin Hoca fıkralarından en beğendiğinizi arkadaşlarınıza okuyunuz. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bir gün Nasreddin Hoca, köyde bir [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Sınıfa Nasreddin Hoca fıkraları getiriniz.

3 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Sınıfa Nasreddin Hoca fıkraları getiriniz. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Nasreddin Hoca’nın Akıl Hocası Bir gün Nasreddin Hoca, bir akıl [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

En çok hangi icadın ilginizi çektiğini belirtip bu icadın hayatımızı nasıl kolaylaştırdığı hakkındaki düşüncelerinizi açıklayınız.

3 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı En çok hangi icadın ilginizi çektiğini belirtip bu icadın hayatımızı nasıl kolaylaştırdığı hakkındaki düşüncelerinizi açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : [Ödev Devamına TIKLA]

Yazı sayfalaması

« 1 … 20 21 22 … 215 »
  1. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 54-55. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, öğrencilerin sanat atölyesinde resim ve heykel çalışmaları yaparak eğlenceli vakit geçirmeleridir.

  2. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 47-48-49-50-51-52-53. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeyi uygulayarak röportaj yapınız. Cevap: Arkadaşlarımızla bir sunucu seçtik ve kartondan bir mikrofon yaptık. Ben “öğretmen” mesleğini seçtim. Sunucu…

  3. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 39-40-41-42-43-44-45-46. Sayfa Cevapları

    Soru: Geçmişte oynanan oyuncakların müzedeki görsellerini inceleyiniz. Günümüzdeki oyuncaklarla bu oyuncakların benzerlik ve farklılıklarını anlatınız. Cevap: Geçmişteki oyuncaklar genellikle tahta,…

  4. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 33-34-35-36-37-38. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metin, çocukların oynadığı “Şapalak” oyununu ve bu…

  5. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 25-26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir müzik aleti yapacak olsaydınız hangi müzik aletini yapmak isterdiniz? Anlatınız. Aşağıdaki müzik aletini yapınız. Cevap: Bir müzik aleti…

  6. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 19-20-21-22-23-24. Sayfa Cevapları

    Soru: Dokuztaş oyunu, arkadaşlarınızla oynadığınız diğer oyunlara benziyor mu? Oyunu eğlenceli buldunuz mu? Oyun ile ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız. Cevap:…

  7. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 18-19. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcüklerle ilgili aklınıza gelenleri kutulara yazınız. Cevap: Çocuk: Oyun, neşe, masumiyet, arkadaşlık, sevgi. Eğlence: Kahkaha, müzik, oyun, mutluluk,…

  8. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 172-173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları

    Soru: Metni tamamlayınız. Cevap: Koray hemen çalılıkların yanına gitti. Çığlık sesinin yaralı bir kuştan geldiğini gördü. Kuşu dikkatlice alıp annesine…

  9. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 170-171. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, bir çocuğun okuduğu kitaptaki kahramanın maceralarını merakla takip etmesi ve kitap okuma sevgisidir.

  10. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 163-164-165-166-167-168-169. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeleri takip ederek oyunu oynayınız. Cevap: Arkadaşlarımızla el ele tutuşup çember oluşturduk. Bir arkadaşımız bir sözcük söyledi, diğerimiz o…

  11. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 157-158-159-160-161-162. Sayfa Cevapları

    Soru: “Kitaptaki Dünya” şiirine bir dörtlük de siz yazınız. Yazdığınız dörtlüğü arkadaşlarınızla paylaşınız. Cevap: Kitaplarla açılır, Bilgi dolu her sayfa.…

  12. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 149-150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları

    Soru: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi nedir? Cevap: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi, bilgiye erişimi kolaylaştırmak, araştırmacılara ve öğrencilere geniş kaynaklar sunmak,…

  13. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 141-142-143-144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitap yazacağınızı düşününüz. Hangi konuda kitap yazmak isterdiniz? Anlatınız. Cevap: Bir kitap yazacak olsaydım, dostluk ve yardımlaşma üzerine…

  14. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcükleri de kullanarak kısa bir metin oluşturunuz. Cevap: Kitaplar, iyiliğimizi isteyen dostlarımız gibidir. Bize yol gösterir, bilgi verir…

  15. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 134-135. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitabı seçerken nelere dikkat edersiniz? Cevap: Bir kitap seçerken konusuna, yazarına, ilgi alanlarıma uygun olup olmadığına ve dilinin…

  16. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 130-131. Sayfa Cevapları

    Soru: Şiirin konusunu yazınız. Cevap: Şiirin konusu, ilkbaharın gelişiyle birlikte doğanın canlanması ve güzelleşmesidir.

  17. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 124-126-127-128-129. Sayfa Cevapları

    Soru: Başlığı ve görselleri inceleyip metnin konusunu ve metinde anlatılan olayları tahmin ediniz. Cevap: Metnin konusu, doğal afetler ve bu…

  18. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 118-120-121-122-123. Sayfa Cevapları

    Soru: Taze sıkılmış portakal suyu hazırlayacağınızı düşününüz. Portakal suyunu hazırlama aşamalarını yazınız. Cevap: Portakalları iyice yıkarım. Ortadan ikiye keserim. Sıkacakla…

  19. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 112-114-115-116-117. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, çevreyi korumanın gerekliliği ve “Sıfır…

  20. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 104-107-108-109-110-111. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, eski bir çaydanlığın farklı kişiler…

Telif hakkı © 2026 | MH Themes tarafından WordPress teması

error: Content is protected !!