3. Sınıf Matematik Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları Sayfa 197, 198, 199, 200
3. Sınıf Matematik Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları
3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 197-198-199-200
1. AÅŸağıdaki ifadelerden hangisi doÄŸrudur?Â
Cevap :
A) Küre ve koninin köşeleri yoktur.
B) Küpün toplam 6 ayrıtı vardır.
C) Kare prizmanın toplam 4 yüzü vardır.
2. AÅŸağıdaki geometrik cisimlerden hangisinin köşesi ve ayrıtı yoktur?Â
Cevap :
- C Şıkkını işaretleyiniz.
3. Aşağıdaki tabloda verilen geometrik cisimlerle ilgili istenen bilgileri uygun yerlere yazınız.
Cevap :

Yukarıdaki geometrik cisimlerin benzer ve farklı yönlerini ilgili bölüme yazınız.
Cevap :
Benzerlikler : Köşe, yüz, ayırt sayıları
Farklılıklar : Yüzleri, ayırt uzunlukları
4. Defterinize;Â
• Bir kenarı 5 cm olan bir kare çiziniz. Çizdiğiniz bu karenin köşegenlerini kırmızı kalemle gösteriniz.
• Kısa kenarları 4 cm, uzun kenarları 7 cm olan bir dikdörtgen çiziniz. Çizdiğiniz bu dikdörtgenin köşegenlerini kırmızı kalemle gösteriniz.
• Bir kenarı 6 cm olan bir üçgen çiziniz.
Cevap :

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları
5. AÅŸağıdaki ÅŸekillerin kaç kenarı olduÄŸunu ve nasıl adlandırıldıklarını altlarına yazınız.Â
Cevap :

6. AÅŸağıdaki alana kare, dikdörtgen ve üçgen ÅŸekillerini kullanarak boÅŸluk kalmayacak ÅŸekilde bir örüntü oluÅŸturunuz.Â
Cevap :
- 2 kare, 1 üçgen, 2 dikdörtgen olarak bir örüntüyü devam ettirebilirsiniz.
7. Aşağıdaki geometrik cisimlerin görünen köşelerini nokta ile belirleyip noktaları isimlendiriniz.
Cevap :

8. Aşağıdaki tabloda verilen boşluklara çevrenizde gördüğünüz doğru, ışın ve açı örneklerinden üçer tane yazarak modellerini çiziniz.
Cevap :
Doğru : Yol, Ufuk çizgisi, iki ucu açık kalem
Işın : Çivi, Ok ve Örgü şişi
Açı : Makas Akrep ile yer kovan, Açık pencere
3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları
9. Şekildeki yatay doğru parçalarının üzerini yeşil kalemle çiziniz. Dikey doğru parçalarının üzerini mavi kalemle çiziniz. Eğik doğru parçalarının üzerini kırmızı kalemle çiziniz.
Cevap :

10. AÅŸağıdaki ÅŸekillerin üzerine simetri doÄŸrularını çiziniz. Åžekillerin kaçar tane simetri doÄŸruları olduÄŸunu altlarına yazınız.Â
Cevap :

11. AÅŸağıdaki ÅŸekilleri simetri doÄŸrularına göre tamamlayınız.Â
Cevap :

3. Sınıf Matematik MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 200 Cevapları
BULMACA
1. Karşılıklı iki yüzeyi kare olup altı yüzeyi bulunan geometrik cisim.
Cevap : Kare Prizma
2. Köşesi ve ayrıtı olmayan, top şeklindeki geometrik cisim.
Cevap : Küre
3. Beş kenarı ve beş açısı olan geometrik şekil.
Cevap : BeÅŸgen
4. Dört kenarı ve dört açısı olan geometrik şekil.
Cevap : Dörtgen
5. Dondurma külahına benzeyen geometrik cisim.
Cevap : Koni
6. Altı kenarı ve altı köşesi olan geometrik şekil.
Cevap : Altıgen
7. Bütün kenarları birbirine eşit ve açıları 90 derece olan geometrik şekil.
Cevap : Kare
8. Kalemin kâğıt üzerine bıraktığı izden oluşan geometrik işaret.
Cevap : Nokta
9. Başlangıç noktası belli olan, sonu belli olmayan doğru.
Cevap : Işın
10. Alt ve üst yüzleri birbirine eşit daire olan geometrik cisim.
Cevap : Silindir
11. Üç kenarı ve üç açısı olan geometrik şekil.
Cevap : Üçgen
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.