Ana Sayfa > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒┬áSayfa 100-104-105-106-107 SONU├ç Yay─▒nlar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1969
Cevaplar0

3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Misafir Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Misafir Metni Etkinlik Cevaplar─▒


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 100-104-105-106-107


“3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒┬áSayfa 100-104-105-106-107 SONU├ç Yay─▒nlar─▒”


1. Daha ├Ânce Karag├Âz oyunu izlediniz mi?


Cevap :

Daha ├Ânce hi├ž Karag├Âz oyunu izlemedim.


2. Karag├Âz oyunu hakk─▒nda neler biliyorsunuz?


K─▒sa Cevap : “Karag├Âz oyunu hakk─▒nda neler biliyorsunuz?” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Karag├Âz oyunu hakk─▒nda bunun bir perde oyunu oldu─čunu perde ve ─▒┼č─▒kland─▒rma ile yap─▒l─▒p oynat─▒ld─▒─č─▒n─▒ biliyorum.

Daha ├Ânce yaz─▒lm─▒┼č olan oyun s├Âzleri ezberlenir ve perdeye yans─▒yan g├Âlgeler hareket ettirilerek oyun canland─▒r─▒l─▒r.

Karag├Âz oyununda ba┼črol Karag├Âz ve Hacivat adl─▒ iki ki┼čidir.

Oyunda baz─▒ kere evler, kedi, kom┼čular gibi ba┼čka ki┼čiler de kat─▒larak oyun ├že┼čitlendirilir.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 104 Cevaplar─▒


1. ETK─░NL─░K


Soru : Kelimeleri e┼č anlaml─▒lar─▒yla e┼čle┼čtirelim.


Cevap :

misafir = konuk

yemek =┬á a┼č

kase =  tas

tabak =  kap


2. ETK─░NL─░K


Soru : A┼ča─č─▒daki sorular─▒ okudu─čumuz metinden hareketle cevaplayal─▒m.


1. Karag├Âz ve HacivatÔÇÖ─▒n ki┼čilik ├Âzellikleri nelerdir? ─░lgili bo┼čluklara yazal─▒m.


Cevap :

Hacivat akl─▒ ba┼č─▒nda Karag├Âz ise her ┼čeyi yanl─▒┼č anlayan ┼ča┼čk─▒n bir yap─▒dad─▒r.


2. Karag├Âz, HacivatÔÇÖa nas─▒l davran─▒yor?


Cevap :

Karag├Âz ,Hacivat’a ters ve anlamadan, dinlemeden yakla┼č─▒yor.


3. Karag├Âz ve HacivatÔÇÖ─▒n konu┼čmalar─▒ndaki sorun nedir?


Cevap :

Karag├Âz ve Hacivat’─▒n konu┼čmalar─▒ndaki sorun, Karag├Âz ‘ ├╝n Hacivat’ ─▒ anlamamas─▒d─▒r.


4. Yukar─▒da ├Âzelliklerini yazd─▒─č─▒n─▒z kahramanlardan hangisinin yerine ge├žmek isterdiniz? Ni├žin?┬á


Cevap :

Ben bu kahramanlardan Hacivat’─▒n yerine ge├žmek isterdim. ├ç├╝nk├╝ ├žok ak─▒ll─▒ biri.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 105 Cevaplar─▒


3. ETK─░NL─░K


Soru : ÔÇťMisafirÔÇŁ metninin hik├óye haritas─▒n─▒ ├ž─▒karal─▒m.


Cevap :

Ana Karakter : Hacivat, Karag├Âz

Yer : Mahalle

Olay : Hacivat’ a gelecek olan misafirleri , Karag├Âz ‘ ├╝n kendine geldi─čini sanmas─▒ ve evde bir ┼čey bulunmad─▒─č─▒ i├žin ortal─▒─č─▒ birbirine katmas─▒d─▒r.


4. ETK─░NL─░K


Soru : A┼ča─č─▒daki kelimelerin z─▒t anlaml─▒lar─▒yla birer c├╝mle kural─▒m.


Cevap :

Kara: ak

C├╝mlem : Daha erken ya┼čta sa├žlar─▒na aklar d├╝┼čm├╝┼čt├╝.

Gelmek: gitmek

C├╝mlem : Gitmek istemiyorum ama gitmem gerekiyor.

Vermek: almak

C├╝mlem : Almak istedi─čin her ┼čeyi listene yazar misin ?

Sevinmek: ├╝z├╝lmek

C├╝mlem : ├ťz├╝lmeni istemiyorum ama bunlar─▒ duymal─▒s─▒n .

─░yi: k├Ât├╝

C├╝mlem : K├Ât├╝ olan ┼čeyler moralini bu kadar bozmas─▒n.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 106 Cevaplar─▒


Soru : Arkada┼člar, Karag├Âz g├Âlge oyunu nas─▒l oynat─▒l─▒r? K─▒saca anlatal─▒m.


K─▒sa Cevap : “Karag├Âz g├Âlge oyunu nas─▒l oynat─▒l─▒r? K─▒saca anlatal─▒m.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Karag├Âz oyunu g├Âlge oyunudur. Bu oyunda deriden yap─▒lm─▒┼č fig├╝rler kullan─▒l─▒r.

Fig├╝rleri net olarak g├Âr├╝lebilmesi i├žin karanl─▒k veya en az─▒ndan lo┼č bir ortam olmal─▒d─▒r.

Fig├╝rler perdeye yans─▒t─▒l─▒r. I┼č─▒k tutuldu─ču i├žin fig├╝rler net olarak g├Âr├╝l├╝r. Fig├╝rler hareket edilerek ayn─▒ zamanda konu┼čmac─▒ olan ki┼či konu┼čmalar─▒ yapar ve oyun oynan─▒r.


Soru : S├Âylenenleri do─čru anlamak i├žin nelere dikkat etmeliyiz?


K─▒sa Cevap : “S├Âylenenleri do─čru anlamak i├žin nelere dikkat etmeliyiz?” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

S├Âylenenleri do─čru anlamak i├žin dikkatimizi vererek ve ba┼čka bir ┼čeyle u─čra┼čmayarak konu┼čan ki┼čiyi dinlemeliyiz.

├çok sesli olmayan bir ortamda konu┼čmal─▒ ve anlamad─▒─č─▒m─▒z yerleri ki┼čiye sorarak yanl─▒┼č anlamalar─▒ engellemeliyiz.


5. ETK─░NL─░K


Soru : Aile b├╝y├╝klerinizden k├╝lt├╝r├╝m├╝ze ait farkl─▒ bir yeme─čin yap─▒l─▒┼č─▒n─▒ ├Â─črenmi┼čtiniz. Haydi, bu yeme─čin nas─▒l yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ yaz─▒p resmini yap─▒n.


Cevap :

Aile b├╝y├╝klerinden ├Â─črenmi┼č oldu─čum k├╝lt├╝r├╝m├╝ze ait farkl─▒ bir yemek “kitler” t─▒r. Bu yeme─čimiz Mardin y├Âresine aittir ve i├žli k├Âfteye benzemektedir.

Beyaz rengini elde etmek i├žin bulgura sal├ža kat─▒lmaz ve i├žli k├Âfte harc─▒ haz─▒rlanarak doldurulur.

Orijinal ┼čekli olan ├╝├žgeni elde etmek i├žin parmakla a├ž─▒l─▒r, ┼čekillendirilir ve ha┼članarak s─▒cak servis edilir.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 107 Cevaplar─▒


6. ETK─░NL─░K


Soru : A┼ča─č─▒daki metni, kelimeler aras─▒nda uygun bo┼čluklar b─▒rakarak ├Âzenli ve d├╝zg├╝n bir ┼čekilde yazal─▒m.


Cevap :

Karag├ÂzÔÇÖle HacivatÔÇÖ─▒n herkesi g├╝ld├╝ren at─▒┼čmalar─▒n─▒ y├╝zy─▒llard─▒r oyun olarak oynat─▒rlar. Bu oyunlarda Karag├Âz zeki, haz─▒rcevap ve kurnaz bir ki┼čiyi temsil eder. Hacivat ise okumu┼č, k├╝lt├╝rl├╝ bir ki┼či olarak kar┼č─▒m─▒za ├ž─▒kar.


GELECEK DERSE HAZIRLIK


1. Nasrettin Hoca hakk─▒nda bir ara┼čt─▒rma yap─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “Nasrettin Hoca hakk─▒nda bir ara┼čt─▒rma yap─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Nasrettin hoca Anadolu Sel├žuklu d├Ânemlerinde Ak┼čehir ile Hortu ├ževresinde ya┼čam─▒┼č biridir. Asl─▒nda kendisi hoca ve alim olup konu┼čmalar─▒ mizahi oldu─ču i├žin dilden dile dola┼čm─▒┼čt─▒r.

1208 y─▒l─▒nda do─čmu┼čtur. Temel e─čitimine ald─▒ktan sonra Sivrihisar’da medrese e─čitimi alm─▒┼čt─▒r. Babas─▒n─▒n ├Âlmesi ├╝zerine k├Ây├╝ne d├Ânm├╝┼č ve imaml─▒k yapm─▒┼čt─▒r. Bir s├╝re sonra Ak┼čehir’e g├Â├ž etmi┼čtir. 1284 y─▒l─▒nda Ak┼čehir’de vefat etmi┼č ve oradaki t├╝rbeye g├Âm├╝lm├╝┼čt├╝r.


2. Ara┼čt─▒rmalar─▒n─▒z do─črultusunda bir konu┼čma haz─▒rlay─▒n─▒z.


Cevap :

Bu k─▒sm─▒ ara┼čt─▒rma e┼čli─činde sizin yapman─▒z gerekmektedir.


“3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒┬áSayfa 100-104-105-106-107 SONU├ç Yay─▒nlar─▒” konusunu videolu bir ┼čekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.




 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!