Ana Sayfa > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒┬áSayfa 264-266-267-268-269 SONU├ç Yay─▒nlar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1965
Cevaplar0

3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ ─░leti┼čim Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 264, 265, 266, 267, 268, 269


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ ─░leti┼čim Metni Etkinlik Cevaplar─▒


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 264-266-267-268-269


1. Yak─▒n zamanda duydu─čunuz en ├Ânemli haber nedir?


Cevap :

Yak─▒n zamanda duydu─čum en ├Ânemli haber ├╝lkemizin yerli Sava┼č u├žaklar─▒n─▒ yapmas─▒d─▒r.


2. Bu haberi nas─▒l ├Â─črendiniz?


Cevap :

Bu haberi haber kanallar─▒ndan ve ailemden ├Â─črendim.


3. Uzaktaki insanlarla nas─▒l haberle┼čiyorsunuz?


K─▒sa Cevap :

Uzaktaki insanlarla telefon, internet arac─▒l─▒─č─▒ ile haberle┼čiyoruz.

Uzun Cevap :

Teknolojinin geli┼čmesi ile beraber art─▒k uzaktaki insanlarla konu┼čmak ├žok kolay.

G├Âr├╝nt├╝l├╝ arama, telefonla konu┼čma ve sosyal medya hesaplar─▒ ├╝zerinden uzaktaki insanlarla saniyeler i├žerisinde ba─č kurabiliyor ve konu┼čabiliyoruz.

B├Âylelikle sevdiklerimiz uzakta olsa bile konu┼čmak ve dertle┼čmek m├╝mk├╝n oluyor.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 266 Cevaplar─▒


1. ETK─░NL─░K


Soru : ─░leti┼čimÔÇŁ kelimesinin ├ža─čr─▒┼čt─▒rd─▒─č─▒ kelimeleri yazal─▒m.


K─▒sa Cevap :

“─░leti┼čim” kelimesinin ├ža─čr─▒┼čt─▒rd─▒klar─▒ konu┼čmak, anla┼čmak, Duygu al─▒┼čveri┼či, birbirini anlayabilmektir

Uzun Cevap :

─░leti┼čim ki┼čiler aras─▒nda duygu, d├╝┼č├╝nce, haber, bilgi gibi kavramlar─▒n her t├╝rl├╝ bi├žim ve yolla ki┼čiden ki┼čiye kar┼č─▒l─▒kl─▒ olarak aktar─▒lmas─▒d─▒r.

─░leti┼čimde empati, kendini ifade edebilme ve kendini anlatabilme de akla gelir.

─░nsanlar aras─▒nda en yayg─▒n olan ileti┼čim ┼čekli konu┼čmakt─▒r.

─░nsanlar sar─▒larak, birbirlerine bakarak da ileti┼čim kurabilirler.

Ancak birbirini anlayabilmek ve kendini ifade edebilmek konu┼čmalar ve s├Âzc├╝klerle m├╝mk├╝nd├╝r.


2. ETK─░NL─░K


Soru : A┼ča─č─▒daki resimlerde anlat─▒lanlar─▒ alt─▒na yazal─▒m.


Cevap :

Dumanla ileti┼čim – G├╝vercinle ileti┼čim – konu┼čarak (s├Âzl├╝) ileti┼čim

Mektupla ileti┼čim – Telefonla ileti┼čim – ─░nternetle ileti┼čim


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 267 Cevaplar─▒


3. ETK─░NL─░K


Soru : ─░leti┼čim ara├žlar─▒yla ilgili kavram haritas─▒n─▒ tamamlayal─▒m.


Cevap :

─░┼čitsel : telefon, televizyon, radyo

G├Ârsel : mektup, gazete, dergi

G├Ârsel ÔÇô ─░┼čitsel : internet, televizyon, sinema


4. ETK─░NL─░K


Soru : A┼ča─č─▒daki sorular─▒ okudu─čumuz ┼čiire g├Âre cevaplayal─▒m.


┬á1. ┼×iir neden bahsediyor?


Cevap :

┼×iir ileti┼čimden ve ileti┼čim ara├žlar─▒ndan bahsediyor.


2. ┼×iirde ka├ž k─▒ta var?


Cevap :

┼×iirde 4 k─▒ta var.


3. ┼×iirde ka├ž dize var?


Cevap :

┼×iirde 16 dize var.


4. ┼×iirin en ├žok hangi k─▒tas─▒ndan ho┼čland─▒n? Noktal─▒ yerlere yaz.


Cevap :

┼×iirin en ├žok

“Duygu ,d├╝┼č├╝nce, bilgi

Bence payla┼č─▒lmas─▒,

Bir yolunu bulmal─▒,

─░leti┼čim kurmal─▒ ” dizesini be─čendim.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 268 Cevaplar─▒


5. ETK─░NL─░K


Soru : G├Ârsellerdeki ileti┼čim ara├žlar─▒n─▒n adlar─▒n─▒ altlar─▒na yazal─▒m.


Cevap :

“3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 264-266-267-268-269 Cevaplar─▒”


6. ETK─░NL─░K


Soru : ┼×iir ile ilgili iki soru haz─▒rlayarak arkada┼člar─▒m─▒za soral─▒m.


Cevap :

  1. Nelerle ileti┼čim kurulabilirmi┼č?
  2. ─░nsanlar ne zaman mutlu olurmu┼č?

Soru : Arkada┼člar, a┼ča─č─▒daki sorular─▒ s─▒n─▒fta tart─▒┼čal─▒m.


Soru : Telefonla konu┼čurken nelere dikkat etmeliyiz?


K─▒sa Cevap :

Telefonla konu┼čurken ses tonuna dikkat etmeli , konuyu ├žok uzatmadan ve anla┼č─▒l─▒r bir ┼čekilde konu┼čmaya dikkat etmeliyiz.

Konu┼čma kurallar─▒nda oldu─ču gibi iyi bir dinleyici olmal─▒ kar┼č─▒dakinin s├Âz├╝n├╝ kesmemeli ve birbirimizi anlamaya ├žal─▒┼čmal─▒y─▒z.

Uzun Cevap :

Telefonla konu┼čurken cihaz a─č─▒za yakla┼čt─▒rarak konu┼čulmal─▒ ve m├╝mk├╝nse hoparl├Âr yerine telefon kula─ča konmal─▒d─▒r. ├ç├╝nk├╝ hoparl├Ârle konu┼čmak kar┼č─▒ taraf─▒ rahats─▒z edebilir.

Konu┼čmam─▒z normal bir ses tonu ile tapu kar┼č─▒m─▒zdaki biriyle konu┼čuyormu┼č gibi olmal─▒d─▒r.

Telefonu kim a├žt─▒ysa onun kapatmas─▒n─▒ beklemek de bir konu┼čma adab─▒d─▒r.

Kar┼č─▒l─▒kl─▒ konu┼čma kurallar─▒nda oldu─ču gibi kar┼č─▒dakinin s├Âz├╝n├╝ kesmemek bir g├╝n zaman─▒ ├žok fazla almamak, anla┼č─▒l─▒r bir ┼čekilde konu┼čmak ve uygun ses tonunu kullanmak da ├Ânemlidir.


Soru : ─░leti┼čim ara├žlar─▒n─▒n hayat─▒m─▒za getirdi─či yeni┬şlikler nelerdir?┬á


K─▒sa Cevap :

─░leti┼čim ara├žlar─▒n─▒n hayat─▒m─▒za getirdi─či yenilikler bilgiye ula┼čmada kolayl─▒k, uzaktaki insanlardan haber alabilme ve uzak ├╝lkelerde bile olsa anl─▒k geli┼čmelere ┼čahit olmak ve bilgi almakt─▒r.

Uzun Cevap :

─░leti┼čim ara├žlar─▒ hayat─▒m─▒za girmi┼č ve her evde ve her insanda olacak ┼čekilde yayg─▒nla┼čm─▒┼čt─▒r.

─░leti┼čim ara├žlar─▒ hayat─▒m─▒za b├╝y├╝k yenilikler getirmi┼čtir.

─░nsanlar─▒n bilgi yar─▒┼čmas─▒ kolay hale gelmi┼č ve istenilen ┼čey hakk─▒nda bilgi edinebilmek kolayla┼čm─▒┼čt─▒r.

─░nsanlar oturdu─ču yerden istedi─či kitaba, istedi─či al─▒┼čveri┼č ortam─▒na ve ├╝r├╝ne ula┼čabiliyor istedi─či bilgiyi istedi─či zaman takip edebiliyor.

Eskiden kulaktan duyma olan bilgiler art─▒k g├Ârseller ve yay─▒nlar sebebiyle insanlar─▒n ├Ân├╝ne kadar gelebiliyor

Sevdiklerimizle daha rahat ileti┼čim kurabiliyor gerekirse onlar─▒ g├Âr├╝nt├╝l├╝ arayarak haberdar olabiliyoruz.


Soru : Dostluklar─▒n unutulmamas─▒nda haberle┼čmenin ├Ânemi nedir?


K─▒sa Cevap :

─░nsanlar birbirleriyle g├Âr├╝┼čt├╝k├že ve ba─člar─▒n─▒ koparmad─▒k├ža kuvvetli dostluklara sahip olurlar.

Uzakla┼čt─▒k├ža ve birbirimizle g├Âr├╝┼čmedi─čimiz zaman aram─▒zdaki ba─č da zay─▒flayabilir.

Bu y├╝zden dostluklar─▒ unutulmamas─▒nda haberle┼čmek olmazsa olmazd─▒r.

Uzun Cevap :

Dostluklar─▒n devam etmesi i├žin insanlar─▒n birbirleriyle g├Âr├╝┼čmesi , Sevgi ba─č─▒n─▒ devam ettirmesi laz─▒md─▒r.

─░nsanlar g├Âr├╝┼čt├╝kleri insanlarla yak─▒nl─▒k kurar uzaktaki insanlar─▒ ne kadar severse sevsin araya bir so─čukluk ve zaman girer.

Ayr─▒ca insanlar dostlar─▒ndan ve sevdikleri insanlardan haberdar olmak onlarla g├Âr├╝┼čmek ister ve birbirlerini merak ederler.

Dostluk kuvvetlendiren ┼čey de bu g├Âr├╝┼čmek ve birbirinden haber almakt─▒r.

Ayr─▒ca dostluk i├žin gerekli olan insan─▒n bedensel olarak yan─▒nda olmasa bile ruhsal olarak yan─▒nda oldu─čunu hissettirmesidir.

Bunun i├žin dostluk i├žin haberle┼čmek ├žok ├Ânemli bir yere sahiptir.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že SONU├ç Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 269 Cevaplar─▒


7. ETK─░NL─░K


Soru : Aylin ile Merve aras─▒nda ge├žen telefon g├Âr├╝┼čmesini tamamlayal─▒m.


Cevap :

Aylin : Alo, ben Aylin. Merve ile g├Âr├╝┼čebilir miyim?

Merve : evet Aylin ben merve’yim.

Aylin : Ge├žmi┼č olsun Merve. ┼×imdi nas─▒ls─▒n?

Merve : arad─▒─č─▒n i├žin ├žok memnun oldum te┼čekk├╝r ederim . Biraz daha iyi hissediyorum.

Aylin : Bir iste─čin var m─▒?

Merve : Ben de sana ├Âdevlerimizi sormak istiyordum. ├ľdevimiz var m─▒?

Aylin : Hay─▒r, ├Âdevimiz yok.

Merve : peki yazd─▒─č─▒n─▒z notlar─▒ g├Ârmek i├žin yar─▒n defterine getirir misin?

Aylin : Tamam, yar─▒n defterimi getiririm. G├Âr├╝┼čmek ├╝zere, iyi g├╝nler.

Merve : g├Âr├╝┼čmek ├╝zere, iyi g├╝nler.


GELECEK DERSE HAZIRLIK


Soru : Teknofest hakk─▒nda bilgi toplay─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap :

Teknofest, T├╝rkiye’de milli teknolojinin geli┼čtirilmesi konusunda hizmetlerin sunan havac─▒l─▒k, uzay ve teknoloji festivalidir.

Uzun Cevap :

Teknofest ilk olarak 2018’de ger├žekle┼čtirilmi┼čtir. Uzay ve teknoloji festivalidir.

Teknoloji yar─▒┼čmalar─▒, hava g├Âsterileri, konserler ve bir├žok etkinlik yap─▒lm─▒┼čt─▒r.

Her y─▒l d├╝zenlenmesi ama├žlan─▒yor. T├╝rkiye’deki teknoloji ve inovasyon ekosistemin desteklemek amac─▒yla ba┼člat─▒lm─▒┼č ├╝lke teknolojilerimizi g├Âstererek ├╝lkemiz ile gurur duymak ve gen├žleri teknoloji geli┼čmeler konusunda te┼čvik etmek ama├žlanm─▒┼čt─▒r.



270

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!