Ana Sayfa > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > 3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 92-94-95-96-97-98 MEB Yay─▒nlar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1969
Cevaplar0

3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Hayat Tamircisi Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Hayat Tamircisi Metni Etkinlik Cevaplar─▒


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 92-94-95-96-97-98


HAZIRLIK ├çALI┼×MALARI


1. Yard─▒ma muhta├ž hayvanlar i├žin neler yap─▒labilir?


K─▒sa Cevap : “Yard─▒ma muhta├ž hayvanlar i├žin neler yap─▒labilir?” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Yard─▒ma muhta├ž hayvanlar i├žin onlar─▒ kesinlikle beslememiz gerekmektedir. Yard─▒ma muhta├ž hayvanlar i├žin onlara iyi ve ┼čefkatli bir ┼čekilde yakla┼čmam─▒z gerekmektedir.

Yard─▒ma muhta├ž hayvanlara yem ve su vermemiz┬á ├žok ├Ânemli ve gerekli olacakt─▒r. Yard─▒ma muhta├ž hayvanlara g├╝zel bir ya┼čama yeri sunmak ise ├žok ├Ânemli ┼čeylerin aras─▒nda yer almaktad─▒r.


2. Hayvanlar olmasayd─▒ d├╝nya nas─▒l bir yer olurdu?


K─▒sa Cevap : “Hayvanlar olmasayd─▒ d├╝nya nas─▒l bir yer olurdu?” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Hayvanlar olmasayd─▒ d├╝nya g├╝zel bir yer olmazd─▒. Hayvanlar olmasayd─▒ d├╝nya de─či┼čik bir dengeye sahip olurdu. Hayvanlar olmasayd─▒ d├╝nya┬á bamba┼čka bir hal al─▒rd─▒.

Hayvanlar do─ča ve insanlar i├žin ├žok ├Ânemlidir ve gereklidir. Hayvanlar oldu─ču s├╝rece ya┼čam dengesi do─čru ve g├╝zel bir ┼čekilde geli┼čmektedir. Hayvanlar hem do─čaya katk─▒ sa─člar hem de hayvanlar insanlar─▒n bir ├žok ihtiyac─▒n─▒ da gidermektedir.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že MEB ay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 94 Cevaplar─▒


1. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Kelimelerin anlamlar─▒n─▒ tahmin edip yaz─▒n─▒z. Yeni ├Â─črendi─činiz kelimeleri s├Âzl├╝k defterinize ekleyiniz.


Cevap :

Protez : Eksik bir organ─▒n yerini tutmas─▒, bir sakatl─▒─č─▒ ├Ârtmesi i├žin yap─▒lan ve tak─▒lan yapay organ ya da par├ža anlam─▒nda kullan─▒lmaktad─▒r.

Kronik : Olaylar─▒n g├╝n├╝ g├╝n├╝ne, tarih s─▒ras─▒na g├Âre yaz─▒lmas─▒yla olu┼čan tarih anlam─▒na gelmektedir.

Muhabir : Gazetelerde, haber ajanslar─▒nda ├žal─▒┼čan ve haber toplay─▒p bunlara ula┼čt─▒ran, haberleri bildiren, yazan kimse anlam─▒nda kullan─▒lmaktad─▒r.


2. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Sorular─▒ metne g├Âre cevaplay─▒n─▒z.


1) Metinde hayvanlara yard─▒m eden kimdir?


Cevap : Hayvanlara yard─▒m eden ki┼či Mardin Derik’te ya┼čayan 22 ya┼č─▒ndaki Hasan K─▒z─▒l’ d─▒r.


2) Hasan K─▒z─▒l nerede ya┼čamaktad─▒r?


Cevap : Hasan K─▒z─▒l Mardinin Derik il├žesinde ya┼č─▒yor.


3) Hasan K─▒z─▒l hayvanlar i├žin neler yapm─▒┼čt─▒r?


Cevap : Hasan K─▒z─▒l hayvanlar i├žin protez ayak ve y├╝r├╝te├ž yapm─▒┼čt─▒r.


4) Hasan K─▒z─▒lÔÇÖ─▒n di─čer projeleri nelerdir?


Cevap : Hasan K─▒z─▒l bir di─čer yandan da ─▒s─▒tmal─▒ ayakkab─▒ ve g├╝ne┼č paneli yapmak istiyor.


5) Hasan K─▒z─▒lÔÇÖ─▒n en b├╝y├╝k hedefi nedir?┬á


Cevap : Hasan K─▒z─▒l bir di─čer yandan da 4 aya─č─▒ olmayan hayvanlar i├žin biyonik ayak yapmak istiyor.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 95 Cevaplar─▒


3. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Sokak hayvanlar─▒na yard─▒m etmek neden ├Ânemlidir?


K─▒sa Cevap : “Sokak hayvanlar─▒na yard─▒m etmek neden ├Ânemlidir?” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Sokak hayvanlar─▒ da insanlar gibi yeme─če ve bir tak─▒m temel ihtiya├žlara gerek duyar.

Her hayvan─▒n iyi bir ┼čekilde beslenip su t├╝ketmesi gerekmektedir. Sokak hayvanlar─▒na yard─▒m etmek insanl─▒─č─▒ da g├╝zel yapan bir ┼čeydir. Elimizden geldi─čince hayvanlara de─čer vermeli ve onlar─▒ korumal─▒y─▒z. Sokak hayvanlar─▒n─▒ beslemek insanl─▒─č─▒n bir g├Ârevi say─▒lmaktad─▒r.


4. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Sorular─▒ cevaplayarak bulmacay─▒ ├ž├Âz├╝n├╝z.


Cevap :

  • 1) ÔÇťUzunÔÇŁ kelimesinin z─▒t anlaml─▒s─▒ nedir? : KISA
  • 2) ÔÇťEvÔÇŁ kelimesinin e┼č anlaml─▒s─▒ nedir? : KONUT
  • 3) ÔÇťKapal─▒ÔÇŁ kelimesinin z─▒t anlaml─▒s─▒ nedir? : A├çIK
  • 4) ÔÇťAtikÔÇŁ kelimesinin e┼č anlaml─▒s─▒ nedir?: ├çEV─░K
  • 5) ÔÇťKal─▒nÔÇŁ kelimesinin z─▒t anlaml─▒s─▒ nedir?: ─░NCE┬á

“3. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 92-94-95-96-97-98 MEB Yay─▒nlar─▒”


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 96 Cevaplar─▒


5. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Hasan K─▒z─▒lÔÇÖa hayvanlar i├žin yapt─▒─č─▒ iyilikler ile ilgili duygu ve d├╝┼č├╝ncelerinizi anlatan bir mektup yaz─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “Hasan K─▒z─▒lÔÇÖa hayvanlar i├žin yapt─▒─č─▒ iyilikler ile ilgili duygu ve d├╝┼č├╝ncelerinizi anlatan bir mektup yaz─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Sevgili Hasan K─▒z─▒l ;

Hayvanlara yard─▒m etmen ger├žekten de ├žok ├Ânemli ve g├╝zel bir ┼čey. Her insan─▒n bu ┼čekilde hayvanlar─▒ ve etraf─▒ndaki canl─▒lar─▒ d├╝┼č├╝n├╝p bu ┼čekilde hareket etmesi en iyisi ve en do─črusu olacakt─▒r.

Hayvanlara edilen yard─▒m─▒ insanlar─▒n her zaman d├╝┼č├╝nmesi gerekmektedir. Seni yapt─▒─č─▒n bu ba┼čar─▒ ve g├╝zel davran─▒┼č sayesinde tebrik ediyoruz. Sevgimizi ve sayg─▒m─▒z─▒ bol bol g├Ânderiyoruz.


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 97 Cevaplar─▒


6. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : a) ├ťnlem i┼čaretinin kullan─▒ld─▒─č─▒ yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.


Cevap :

Sevinme, ┼ča┼č─▒rma, korku gibi duygular─▒ anlatan c├╝mlelerin sonuna konur.

Hitap, seslenme ve uyar─▒ s├Âzlerinden sonra konur.

ÔÇó ─░mdat! Yang─▒n var.
ÔÇó Ey T├╝rk Gen├žli─či!


┬áSoru : b) ├ťnlem i┼čaretinin kullan─▒ld─▒─č─▒ c├╝mleler yaz─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “├ťnlem i┼čaretinin kullan─▒ld─▒─č─▒ c├╝mleler yaz─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Buraya bak─▒n!

Çantamı elleme!

Dikkatli ol!

Sessiz olun!

├çok yanl─▒┼č bir d├╝┼č├╝nce!

Yard─▒ma ihtiyac─▒m var!


3. S─▒n─▒f T├╝rk├že MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 98 Cevaplar─▒


7. Etkinlik Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


┬áSoru : Tekerlemeyi ├Âzenli ve okunakl─▒ ┼čekilde yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Tekerlemeyi bo┼č b─▒rak─▒lan yere g├╝zel bir ┼čekilde yaz─▒n─▒z.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒
├çevremizde g├Ârm├╝┼č oldu─čumuz hayvanlar─▒n yard─▒ma ihtiyac─▒ oldu─čunu s├Âyleyebiliriz. Bu hayvanlar bazen beslenmeye bazen suya bazen bar─▒nacak bir yere bazen sa─čl─▒kla ilgili bir sorunla kar┼č─▒ kar┼č─▒ya kald─▒─č─▒ zaman insanlar─▒n yard─▒m─▒na ihtiya├ž duyabilirler.. sokakta bulunan kediyi hayvan ku┼č gibi hayvanlar bazen kaza bazen hastal─▒k gibi durumlarda veterinere g├Ât├╝rmek tedavi ettirmek ve bak─▒mlar─▒n─▒ yapt─▒rmak gerekiyor. Bu gibi durumlarda insanlar her zaman hayvanlara yard─▒mc─▒ olmal─▒ ve ihtiya├žlar─▒n─▒ kar┼č─▒lamaya ├ľzen g├Âstermelidir ├ž├╝nk├╝ hayvanlarda t─▒pk─▒ insanlar gibi yard─▒ma ihtiyac─▒ olan ve ihtiya├žlar─▒n─▒ kar┼č─▒lamakta ├žo─ču zaman zorlanacak durumlara d├╝┼čebilirler.
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!