Ana Sayfa > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 105-106-107-108 Sevgi Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒┬á3. ├ťnite Sonu De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 105, 106, 107, 108


3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 3. ├ťnite Sonu De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 105-106-107-108


1. Bir ├╝retici, bah├žesinden toplad─▒─č─▒ limonlar─▒ her birinde 12 limon olacak ┼čekilde 360 fileye koydu. ├ťreticinin bah├žesinden toplad─▒─č─▒ limonlar─▒n say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A. 372 B. 4 220 C. 4 320 D. 4 680


2. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerden hangisi yandaki yap─▒y─▒ olu┼čturan birimk├╝plerin say─▒s─▒n─▒ vermez?


Cevap :

A. 4 x (3 x 2)
B. (4 x 3) x 2
C. (4 x 2) x 3
D. 4 x (3 + 2)


3. A┼ča─č─▒daki ifadelerden do─čru olanlar─▒n ba┼č─▒na D, yanl─▒┼č olanlar─▒n ba┼č─▒na Y yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • ( Yanl─▒┼č ) Bir do─čal say─▒y─▒ k─▒sa yoldan 50 ile ├žarparken bu do─čal say─▒y─▒ 4ÔÇÖe b├Âler, buldu─čumuz b├Âl├╝m├╝ 100 ile ├žarpar─▒z.
  • ( Do─čru ) ├ť├ž do─čal say─▒ ile yap─▒lan ├žarpma i┼čleminde, say─▒lar─▒n birbirleriyle ├žarp─▒lma s─▒ras─▒n─▒n de─či┼čmesi ├žarp─▒m─▒ de─či┼čtirmez.
  • ( Yanl─▒┼č ) Bir do─čal say─▒y─▒ 100 ile zihinden ├žarparken bu say─▒n─▒n sa─č─▒na ├╝├ž 0 ekleyerek ├žarp─▒m─▒ s├Âyleriz.
  • ( Do─čru ) Bir do─čal say─▒y─▒ 1 000 ile ├žarparken bu say─▒n─▒n sa─č─▒na ├╝├ž tane 0 ekleriz.

4. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri k─▒sa yoldan yap─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • 18 x 10 = 180
  • 168 x 100 = 16 800
  • 9 x 1 000 = 9 00
  • 24 x 80 = 1 920
  • 72 x 600 = 43 200
  • 14 x 5 000 = 70 000
  • 46 x 5 = 230
  • 68 x 25 = 1 700
  • 44 x 50 = 2 200

5. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri zihinden yap─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • 73 x 10 =┬á 730
  • 128 x 10 = 1 280
  • 64 x 100 = 6 400
  • 542 x 100 = 54 200
  • 57 x 1 000 = 57 000
  • 84 x 1 000 =┬á 84 000

4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 106 Cevaplar─▒


6. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerin sonu├žlar─▒n─▒ tahmin ediniz. Sonra i┼člemleri yaparak buldu─čunuz sonu├žlar ile tahminlerinizi kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z.


Cevap :

  1. 114,
  2. 84,
  3. 13,
  4. 41

7. Mesut Bey, 18 TLÔÇÖye di┼č macunu ve tanesi 12 TL olan di┼č f─▒r├žas─▒ndan 4 tane ald─▒. Sat─▒c─▒ya 70 TL veren Mesut Bey, ka├ž T├╝rk liras─▒ para ├╝st├╝ alm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 3 B. 4 C. 5 D. 6


8. 476 ├Ě 34 i┼člemindeki b├Âl├╝m├╝n basamak say─▒s─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?┬á


Cevap :

A. 4 B. 3 C. 2 D. 1


9. Mehmet Bey, tarlas─▒ndan toplad─▒─č─▒ 800 kg patatesi her birinde 25 kg patates olacak ┼čekilde ├žuvallara doldurdu. Bu i┼č i├žin ka├ž tane ├žuval kullan─▒lm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 32 B. 33 C. 34 D. 35


10. Bir manav, kilogram─▒ 8 TLÔÇÖden satt─▒─č─▒ muzlardan 2 760 TL elde etti. Manav ka├ž kilogram muz satm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 335 B. 342 C. 345 D. 350


4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 107 Cevaplar─▒


11. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri zihinden yap─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • 2 800 ├Ě 10 = 280
  • 2 600 ├Ě 100 = 26
  • 8 000 ├Ě 1 000 = 8
  • 84 600 ├Ě 10 = 8 460
  • 49 000 ├Ě 100 = 490
  • 54 000 ├Ě 1 000 = 54

12. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerde noktal─▒ yerlere uygun say─▒lar─▒ yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 105-106-107-108 Sevgi Yay─▒nlar─▒”


13. Esma Han─▒m, 400 TL ile al─▒┼čveri┼če ├ž─▒kt─▒. 124 TLÔÇÖye ayakkab─▒ ald─▒. Geriye kalan paras─▒ ile fiyatlar─▒ ayn─▒ olan farkl─▒ renkteki eteklerden 3 tane ald─▒. Bir ete─čin fiyat─▒ ka├ž T├╝rk liras─▒d─▒r?


Cevap :

A. 82 B. 86 C. 90 D. 92


14. Ôľá ├Ě 5 = 24 ├Ě 3 e┼čitli─činin do─čru olmas─▒ i├žin Ôľá yerine hangi say─▒ yaz─▒lmal─▒d─▒r?┬á


Cevap :

A. 30 B. 35 C. 40 D. 45


15. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi yap─▒l─▒rsa 40 ÔÇô 12 Ôëá 6 x 5 ifadesindeki matematiksel ifadeler birbirine e┼čit olur?


Cevap :

A. 40 ÔÇô 12 ifadesinden 2 ├ž─▒kar─▒l─▒rsa
B. 6 x 5 ifadesinden 2 ├ž─▒kar─▒l─▒rsa
C. 40 ÔÇô 12 ifadesine 4 eklenirse
D. 6 x 5 ifadesine 3 eklenirse


4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 108 Cevaplar─▒


16. Bir b├Âlme i┼čleminde b├Âl├╝m 16, b├Âlen 15 ve kalan 7’dir. Bu i┼člemdeki b├Âl├╝nen a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 247 B. 257 C. 267 D. 277


17. ─░ki ├žarpanl─▒ bir ├žarpma i┼čleminde ├žarp─▒m 912, ├žarpanlardan biri 24’t├╝r. Bu i┼člemdeki di─čer ├žarpan a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 36 B. 37 C. 38 D. 39


18. 14 x 17 = Ôľ▓ ├Ě 2 e┼čitli─činin do─čru olmas─▒ i├žin Ôľ▓ yerine hangi say─▒ yaz─▒lmal─▒d─▒r?


Cevap :

A. 476 B. 376 C. 346 D. 238


19. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerin sonu├žlar─▒ kutularda verilmi┼čtir. Bu i┼člemleri sonu├žlar─▒ ile e┼čleyiniz.


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 105-106-107- 108 Cevaplar─▒”


20. Bir b├Âlme i┼čleminde b├Âl├╝nen 863 ve b├Âlen 7 ise b├Âl├╝m ile kalan a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. B├Âl├╝m: 123┬á Kalan: 3
B. B├Âl├╝m: 122 Kalan: 2
C. B├Âl├╝m: 123 Kalan: 2
D. B├Âl├╝m: 121 Kalan: 6



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!