Ana Sayfa > 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı > 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 49-50 MEB Yayınları

Trafik Güvenliği Öğretmeni
Moderatör
Konular383
Cevaplar0

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Tehlikeli Davranışlar Cevapları Sayfa 49, 50


4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı  Tehlikeli Davranışlar Metni Soruları ve Cevapları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 49-50


“4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 49-50 MEB Yayınları”


Soru : Aşağıdaki görülen taşıtların özelliklerini tartışınız. Bu taşıtların özelliklerini kullanım amacına göre karşılaştırınız.


Cevap :

Kamyon = yük taşıma amacıyla geniş bir haznesi yapılmıştır. Sadece sürücü koltuğunun yanında koltuklar vardır. Yolcu taşımak için uygun değildir

Otobüs = yük taşıma araçlarına kıyasla yük taşımak için uygun değildir. Yük taşıma yerine yolcuların rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi için çok sayıda koltuğu vardır. Yolcuların rahat etmesi için tasarlanmıştır.


Soru : Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Yolcunun yaptığı hatalı davranışın sonucu ne olabilir? Açıklayınız.


“4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 49-50 MEB Yayınları”


Cevap :

Aşağıdaki görselde geçmekte olan minibüs veya motor çocuğa çarpabilir, çocuk camdan fırlayabilir veya büyük bir yara alabilir. Ya da araçlar ona çarpmamak için direksiyonu yana kırdıkları zaman bir başka araca veya yoldaki herhangi bir şeye çarparak zarar görebilirler.


4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları


Soru : Yük taşıtları ve yük üzerinde yolculuk yapılması tehlikeli ve yasaktır. Aşağıdaki görsellerden yararlanarak sebebini açıklayınız.


Cevap :

Görsellerde de görüldüğü gibi ani bir fren veya ufak çarpmalar sonucunda bile araç arkasında olan insanlar ve yük üzerinde giden insanlar araç içinde veya araç dışına düşerek ciddi yaralanmalar ve sakatlanmalar geçirebilirler.


Soru : Taşıtlara asılma, tutunma ve önüne geçme kazaya sebep olan hatalı davranışlardandır. Aşağıdaki görsellerde gördüğünüz hataları açıklayınız.


Cevap :

Birinci resimde = bisikletli kız çocuğu aracın önünden geçmekte aracın hareketini kısıtlamakla beraber traktörün arkasından gelen araçları da tehlikeye sokmaktadır ve büyük bir kazaya sebep olabilir.

İkinci resimde = ikinci resimde aracın arkasında tutunarak giden çocuk aracın ani durması farklı bir yöne gitmesi veya başka bir aracın yanından geçme sebebiyle ciddi ezilmeler ve sakatlanmalar yaşayabilir.


1. Motorlu taşıtlar genel olarak nasıl sınıflandırılır?


Kısa Cevap : “Motorlu taşıtlar genel olarak nasıl sınıflandırılır?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Motorlu taşıtlar kendiliğinden hareketli araçlar olup genellikle tekerlekli, demir yolu üzerinde çalışmayan insan veya kargo taşımacılığı için kullanılan araçlardır.

Motorlu taşıtlar genel olarak karada, denizde ve havada olmak üzere üç sınıfta incelenir.


2. Yük taşıtlarında ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir? Açıklayınız.


Kısa Cevap : “Yük taşıtlarında ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncaları nelerdir? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Ülkemizde ne yazık ki özellikle işçileri taşıyan araçlarda yük üzerinde veya yük taşıtlarında yolculuk yapan insan sayısı çoktur.

Yasak olmasına rağmen ucuz olması veya önemsenmeme sebeplerle insanlar bu şekilde bir yerden bir yere götürülmektedir.

Bu insanlar hafif kazalarda bile büyük yaralanma yaşayabilirler.

Aracın üzerinden dışına veya içine düşebilir sakatlanabilir veya diğer araçların altında ezilebilirler.

Önemsemeyen bu durum aslında insan hayatı için çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur.


“4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 49-50 MEB Yayınları” konusunu videolu bir şekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.




 

Our Score
Profile Photo
Binbaşı
Trafik kurallarına uyduğumuz zaman birçok kazanın ve yaralanmanın önüne geçeriz. Trafik kuralları trafik güvenli bir şekilde kullanmamız için vardır Bu sebepten dolayı trafik ışıklarını ve trafik levhalarına trafikte bulunan tüm kurallar iyi bir şekilde öğrenmeli trafikte birbirimize karşı saygılı olmalı birbirimizi her zaman hoşgörü ile yaklaşmalı ve girişlerimizde sabırlı olmalı hızlı etmeden acele etmeden geçişlerimizi sağlamalı özellikle biz çocukların oyun oynama alanlarının güvenini alanlar olması Avrupa üst geçitleri yatay ayak kaldırımlarını okul geçitlerini tercih ederek geçişlerine sağlaması güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.
Profile Photo
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!