Ana Sayfa > 5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 106-107-108 ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 2. ├ťnitede ├ľ─črendiklerimizi De─čerlendirelim Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 106, 107, 108


5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 2. ├ťnitede ├ľ─črendiklerimizi De─čerlendirelim Metni Etkinlik Cevaplar─▒


5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 106-107-108


A. A┼ča─č─▒daki sorular─▒n do─čru cevaplar─▒n─▒ i┼čaretleyiniz.


1. 18/25 kesrinin birim kesri a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 18/25
B. 1/5
C. 1/25
D. 1/18


2. A┼ča─č─▒daki s─▒ralamalardan hangisi do─črudur?


Cevap :

  • B ┼×─▒kk─▒

3. 24/14 kesrinin en sade bi├žimi a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

  • A ┼×─▒kk─▒

4. 5/18, 7/18, 3/18 kesirlerinin b├╝y├╝kten k├╝├ž├╝─če s─▒ralan─▒┼č─▒ hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

  • B ┼×─▒kk─▒

5. 7/29, 7/18 ve 7/25 kesirlerinin k├╝├ž├╝kten b├╝y├╝─če s─▒ralan─▒┼č─▒ hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

  • C ┼×─▒kk─▒

6. ZeynepÔÇÖin pul koleksiyonunda 248 pulu vard─▒. Zeynep, pullar─▒n─▒n 3/8ÔÇÖ├╝n├╝ arkada┼č─▒na verdi. Zeynep, arkada┼č─▒na ka├ž tane pul vermi┼čtir?


Cevap :

A. 31
B. 62
C. 93
D. 124


7. Erkan, paras─▒n─▒n 4/9 ÔÇÖ├╝ ile mont ald─▒. Montun fiyat─▒ 360 TL oldu─čuna g├Âre montu almadan ├Ânce ErkanÔÇÖ─▒n ka├ž T├╝rk liras─▒ vard─▒?


Cevap :

A. 460
B. 520
C. 710
D. 810 


5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 107 Cevaplar─▒


8. Yukar─▒da modellenen i┼člem hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

  • A ┼×─▒kk─▒

9. A┼ča─č─▒da modellenen i┼člem hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

  • B ┼×─▒kk─▒

10. 2 4/9 + 7/9 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

  • D ┼×─▒kk─▒

11. 3 7/15 + 1 3/5 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

  • A ┼×─▒kk─▒

12. 3 7/9 + 9 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

  • B ┼×─▒kk─▒

13. 8 ÔÇô 3 8/11 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?┬á


Cevap :

  • C ┼×─▒kk─▒

5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 108 Cevaplar─▒


14. 6 3/8 ÔÇô 1 3/16 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

  • A ┼×─▒kk─▒

15. Derya Han─▒mÔÇÖ─▒n 800 TLÔÇÖsi vard─▒. Paras─▒n─▒n 5/8ÔÇÖine manto, 5/16ÔÇÖine bir ├žift ayakkab─▒ ald─▒. Derya Han─▒mÔÇÖ─▒n geriye ka├ž T├╝rk liras─▒ kalm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 100
B. 75
C. 50
D.40


B. A┼ča─č─▒daki ├žal─▒┼čmalar─▒ yap─▒n─▒z.┬á


1. E┼č aral─▒klara ayr─▒m─▒┼č a┼ča─č─▒daki say─▒ do─črusunda, birim aral─▒klardan yararlanarak birim kesri belirleyip say─▒ do─črusunda g├Âsterilen yerlere kar┼č─▒l─▒k gelen kesirleri yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 0 – 1/6 – 2/6 – 3/6 – 4/6 – 5/6 – 1

2. A┼ča─č─▒daki kesirlerden birbirine e┼čit olanlar─▒ e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

“5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 106-107-108 ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒”


3. A┼ča─č─▒daki do─čal say─▒lar ile bile┼čik kesirlerin aras─▒na sembollerinden uygun olan─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 106-107-108 Cevaplar─▒”


4. A┼ča─č─▒daki ifadelerin do─čru mu, yanl─▒┼č m─▒ oldu─čunu belirleyiniz. Do─čru olanlar─▒n kutucu─čunu i┼čaretleyiniz.


Cevap :

  • ( Ôťô ) a. Bir tam say─▒l─▒ kesir, 0ÔÇÖdan farkl─▒ bir do─čal say─▒ ile bir basit kesrin toplam─▒na e┼čittir.
    ( ) b. Bir tam say─▒l─▒ kesri bile┼čik kesre ├ževirirken tam k─▒sm─▒ kesrin pay─▒ ile ├žarpar, ├žarp─▒ma payday─▒ ekleriz. Buldu─čumuz say─▒y─▒ bile┼čik kesrin pay─▒na yazar─▒z. Tam say─▒l─▒ kesrin paydas─▒n─▒ da bile┼čik kesrin paydas─▒ olarak yazar─▒z.
  • ( Ôťô ) c. Bir kesri sadele┼čtirmemiz veya geni┼čletmemiz bu kesrin de─čerini de─či┼čtirmez.
  • ( Ôťô ) ├ž. Basit kesir kadar─▒ verilen bir ├žoklu─čun tamam─▒n─▒ bulurken verilen say─▒y─▒ kesrin pay─▒na b├Âler, b├Âl├╝m├╝ kesrin paydas─▒ ile ├žarpar─▒z.


 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!