Ana Sayfa > 5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 69-70-71-72 ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnitede ├ľ─črendiklerimizi De─čerlendirelim Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 69, 70, 71, 72


5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnitede ├ľ─črendiklerimizi De─čerlendirelim Metni Cevaplar─▒


5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 69-70-71-72


A. A┼ča─č─▒daki sorular─▒n do─čru cevaplar─▒n─▒ i┼čaretleyiniz.┬á


1. 6 606 626 do─čal say─▒s─▒nda basamak de─čeri 600 000 olan rakam hangi basamaktad─▒r?


Cevap :

A. Birler B. Y├╝zler C. Y├╝z binler D. Milyonlar


2. 35 687 910 say─▒s─▒nda 5 rakam─▒n─▒n bulundu─ču basama─č─▒n ad─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. On milyonlar B. Milyonlar C. Y├╝z binler D. On binler


3. A┼ča─č─▒daki ┼čekil ├Âr├╝nt├╝s├╝ne g├Âre ├Âr├╝nt├╝n├╝n 4. ad─▒m─▒ndaki daire ve ├╝├žgen say─▒lar─▒ hangi se├ženekteki gibi olur?


Cevap :

A. Daire: 3 ├ť├žgen: 8
B. Daire: 4 ┬á├ť├žgen: 8
C. Daire: 5 ┬á├ť├žgen: 12
D. Daire: 4 ┬á├ť├žgen: 10


4. Yandaki i┼člemde verilmeyen ├ž─▒kan a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir? 36715┬á


Cevap :

A. 4405 B. 4406 C. 4426 D. 5406


5. Yandaki i┼člemde Ôľ▓ ve ÔŚĆ yerine yaz─▒lmas─▒ gereken rakamlar hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

A. Ôľ▓ = 1 ÔŚĆ = 8
B. Ôľ▓ = 0 ÔŚĆ = 8
C. Ôľ▓ = 0 ÔŚĆ = 9
D. Ôľ▓ = 9 ÔŚĆ = 0


5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 70 Cevaplar─▒


6. 2 ki┼či, 9 el i┼či k├ó─č─▒d─▒n─▒ e┼čit olarak payla┼č─▒rsa bir ki┼čiye ne kadar el i┼či k├ó─č─▒d─▒ d├╝┼čer?


Cevap :

A. 3 tam el i┼či k├ó─č─▒d─▒
B. 3 tam ve 1/2 el i┼či k├ó─č─▒d─▒
C. 4 tam el i┼či k├ó─č─▒d─▒
D. 4 tam ve 1/2 el i┼či k├ó─č─▒d─▒


7. Bir s─▒n─▒ftaki s─▒ralara 25 ├Â─črenci iki┼čer iki┼čer oturtulacakt─▒r. Hi├žbir ├Â─črencinin ayakta kalmamas─▒ i├žin s─▒n─▒fta ka├ž s─▒ra bulunmal─▒d─▒r?


Cevap :

A. 12 B. 13 C. 14 D. 15


8. Yandaki i┼člemde verilmeyen ├žarpan a┼ča─č─▒dakilerden 36 x = 972 hangisidir?


Cevap :

A. 27 B. 28 C. 29 D. 30


9. Yandaki i┼člemde verilmeyen b├Âl├╝nen a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?┬á


Cevap :

A. 1158 B. 1168 C. 1178 D. 1180


10. (122 ÔÇô 8) ├Ě 4 i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?┬á


Cevap :

A. 142 B. 38 C. 34 D. 32


11. Hasan ile annesinin ya┼člar─▒n─▒n toplam─▒ 60ÔÇÖt─▒r. Annesinin ya┼č─▒, HasanÔÇÖ─▒n ya┼č─▒n─▒n 4 kat─▒d─▒r. Buna g├Âre Hasan ka├ž ya┼č─▒ndad─▒r?


Cevap :

A. 12 B. 13 C. 14 D. 15


12. Zekiye Han─▒m, 2348 TLÔÇÖye ├žama┼č─▒r makinesi ald─▒, pe┼činat olarak 700 TL ├Âdedi. Geriye kalan borcunu 8 e┼čit taksitte ├Âdemek ├╝zere sat─▒c─▒yla anla┼čt─▒. Zekiye Han─▒m ayl─▒k ka├ž T├╝rk liras─▒ taksit ├Âdeyecektir?


Cevap :

A. 206 B. 216 C. 224 D. 226


5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 71 Cevaplar─▒


B. A┼ča─č─▒daki ├žal─▒┼čmalar─▒ yap─▒n─▒z.┬á


1. A┼ča─č─▒da rakamlarla verilen do─čal say─▒lar─▒n okunu┼člar─▒n─▒ ve okunu┼člar─▒ verilen do─čal say─▒lar─▒ rakamlarla yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • a. 38 508 340:┬áOtuz sekiz milyon be┼č y├╝z sekiz bin ├╝├ž y├╝z k─▒rk.
  • b. 7 010 372:┬áYedi milyon on bin ├╝├ž y├╝z yetmi┼č iki.
  • c. 809 240 856:┬áSekiz y├╝z dokuz milyon iki y├╝z k─▒rk bin sekiz y├╝z elli alt─▒.
  • ├ž. ├ť├ž y├╝z on alt─▒ milyon iki bin k─▒rk be┼č: 316 002 045
  • d. Alt─▒ milyon iki y├╝z bin yetmi┼č dokuz:┬á6 200 079
  • e. Elli yedi milyon sekiz y├╝z on bir:┬á57 000 811

2. Kural─▒, 11ÔÇÖden ba┼člayarak say─▒lar─▒n her ad─▒mda dokuzar dokuzar artmas─▒ olan a┼ča─č─▒daki ├Âr├╝nt├╝n├╝n 5. ad─▒m─▒nda bulunmas─▒ gereken say─▒y─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 5. ad─▒m : 47

3. Kural─▒, 7ÔÇÖden ba┼člayarak say─▒lar─▒n her ad─▒mda on ├╝├žer on ├╝├žer artmas─▒ olan a┼ča─č─▒daki ├Âr├╝nt├╝n├╝n 6. ad─▒m─▒nda olmas─▒ gereken say─▒y─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 6. ad─▒m : 72

4. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri, sonu├žlar─▒ ile e┼čle┼čtiriniz.┬á


Cevap :

“5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 69-70-71-72 Cevaplar─▒”


5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 72 Cevaplar─▒


5. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri zihinden yap─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • a. 62 + 9 = 60 + 10 = 70
  • b. 43 + 16 = 40 + 20 = 60
  • c. 15 + 13 + 25 = 20 + 10 + 30 = 60
  • ├ž. 96 ÔÇô 24 = 100 – 20 = 80
  • d. 65 ÔÇô 43 = 70 – 40 = 30
  • e. 72 ÔÇô 38 =┬á 70 – 40 = 30

6. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri yap─▒n─▒z. ─░┼člemleri, sonu├žlar─▒yla e┼čle┼čtiriniz.┬á


Cevap :

“5. S─▒n─▒f Matematik ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 69-70-71-72 Cevaplar─▒”


7. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri zihinden yap─▒n─▒z.┬á


Cevap :

  • a. 168 x 1000 = 168000
  • b. 1500 x 40 = 60000
  • c. 76 x 9 = 684
  • ├ž. 65 300 ├Ě 100 = 653
  • d. 48 000 ├Ě 300 = 160
  • e. 380 ├Ě 5 = 76

8. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerin sonu├žlar─▒n─▒ ├Ânce tahmin ediniz. Sonra i┼člemleri yaparak buldu─čunuz sonu├žlarla tahminlerinizi kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z.┬á


Cevap :

“5. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 69-70-71-72 ├ľZG├ťN Yay─▒nlar─▒”



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!