Ana Sayfa > 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı > 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 26-27 MEB Yayınları

Fen Bilimleri Ogretmeni
Yüzbaşı
Konular884
Cevaplar0

6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Güneş Tutulması Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 26, 27


6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Güneş Tutulması Metni Etkinlik Cevapları


“6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 26-27 MEB Yayınları”


6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 26-27


Ezgi, annesinin “Bir insanın yaşamı boyunca nadiren rastlayacağı ilginç bir doğa olayınolan Güneş tutulmasına tanık oldum. Kendimi çok şanslı hissediyorum.” dediğini duyduğu an meraklandı. Annesine “Güneş nasıl tutuluyor? Kim tutuyor? Güneş’i tutan ne zaman bıraktı? Bırakmasaydı bize ne olurdu?” sorularını heyecanla peş peşe sıraladı.

Annesi, “Sakin ol Ezgi, korkma! Güneş’i kimse tutmuyor. Sadece başka bir gök cismi, kısa bir süre Güneş’i görmemize engel oluyor. 29 Mart 2006’da gerçekleşen Güneş tutulması ülkemizden net olarak gözlemlenmişti. Uzmanlar, göz sağlığımız için Güneş’e özel gözlüklerle bakmamız gerektiğini günler öncesinden söylemişti. Hazırlıklarımızı yapıp gökyüzünü gözlemlemeye başladık. Güneş, öğle vakti bir karartı ile kapandı. O an, gökyüzünde yıldızları bile görebildik!

Birkaç dakika sonra Güneş üzerindeki karartı ortadan kalktı ve Güneş ışıl ışıl parlamaya devam etti.” dedi. Ezgi, “Güneş’i görmemizi engelleyen gök cismi hangisidir? Bu olay ne zaman gerçekleşir? Başka tutulmalar da var mı?” gibi aklındaki diğer soruların cevaplarını araştırarak bulmaya karar verdi.



 

Our Score
Profile Photo
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!