Ana Sayfa > 8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri Kitab─▒ > 8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 86-87 MEB Yay─▒nlar─▒

Fen Bilimleri Ogretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular759
Cevaplar0

Ortaokul 8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 86, 87


8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Beceri Temeli Etkinlikler Metni Etkinlik Cevaplar─▒


“8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 86-87 MEB Yay─▒nlar─▒”


8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 86-87


├ľ─čretmen ┼×├╝kriye Han─▒m, kat─▒ bas─▒nc─▒ konusunda s─▒n─▒fa g├Ârseldeki seksek oyununa benzer materyali getirir. Bu materyalin alt─▒nda yumu┼čak, ince birs├╝nger bulunmaktad─▒r. ├ľ─črencilerden iki tanesini se├žerek s─▒ras─▒yla bu kutulardaki ayak ─░zlerine sekerek basmalar─▒n─▒ ve ayn─▒ ─░┼člemi her basamakta tekrarlamalar─▒n─▒ ister.

Her bir ad─▒mda alt zemindeki s├╝ngerin s─▒k─▒┼čma miktar─▒ g├Âzlemlenecek ve bu g├Âzlemler sonucu ilgili grafikler ├žizilecektir.
Kural: Tek ayak izinin oldu─ču yere tek ayak, ├žift ayak izinin oldu─ču yere ─░se iki ayak bas─▒lacakt─▒r (Her ayak ─░zinin ├╝zerine bir ayak gelecektir.).
├ľ─črencilerden ayn─▒ ayak numaras─▒na sahip ├ľmer ve Feride se├žilir. Bu ├Â─črencilere ├Âzde┼č ayakkab─▒lar verilir. ├ľmerÔÇÖin a─č─▒rl─▒─č─▒, Fer├«deÔÇÖn─░n a─č─▒rl─▒─č─▒n─▒n ─░ki kat─▒d─▒r.

Soru : Buna g├Âre ├Â─črencilere ait s├╝tun grafiklerini ├žiziniz.┬á


Cevap :

“8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri MEB Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 86-87 Cevaplar─▒”


8. S─▒n─▒f Fen Bilimleri MEB Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 87 Cevaplar─▒


├ľzde┼č k├╝pler kullan─▒larak a┼ča─č─▒daki gibi K, L, M, N ve T cisimleri olu┼čturuluyor.

Soru : Bu cisimler ile ilgili soruları cevaplayınız. 


1. Zemine en ├žok bas─▒n├ž uygulayan cisim hangisidir?


Cevap : M


2. Ba─č─▒ms─▒z de─či┼čkeni ÔÇťy├╝zey alan─▒ÔÇŁ olan bir deney ─░├žin d├╝zeneklerden hangileri kullan─▒labilir?


Cevap : L ve N veya M ve T


3. Zemine e┼čit b├╝y├╝kl├╝kte bas─▒n├ž uygulayan cisimler hangileridir?


Cevap : K, L ve T


4. Ba─č─▒ms─▒z de─či┼čkeni ÔÇťzemine uygulanan kuvvetÔÇŁ olan bir deney i├žin d├╝zeneklerden hangileri kullan─▒labilir?


Cevap :K ve M veya N ve T


5. Zemine e┼čit b├╝y├╝kl├╝kte kuvvet uygulayan cisimler hangileridir?


Cevap : L ve N veya M ve T


6. Zemine temas eden y├╝zey alanlar─▒ e┼čit olan cisimler hangileridir?


Cevap : K ve M veya N ve T


Bir rulo pasta, g├Ârseldeki gibi y├╝zeye dik olacak ┼čekilde kesilip ├Âzde┼č dilimlere ayr─▒l─▒yor. Ece, taba─č─▒na bir dilim; Mete ise taba─č─▒na iki dilim pasta koyduruyor. Geriye kalan d├Ârt dilim pasta ─░se servis taba─č─▒nda kal─▒yor.

Buna g├Âre a┼ča─č─▒daki sorular─▒ cevaplay─▒n─▒z.

1. Son durumda tabaklarda bulunan pastalar─▒n tabak y├╝zeylerine uygulad─▒klar─▒ kuvvetler aras─▒nda nas─▒l bir b├╝y├╝kl├╝k ─░li┼čkisi vard─▒r?


Cevap :

Pastalardan en b├╝y├╝k kuvveti servis taba─č─▒ndaki, en k├╝├ž├╝k kuvveti ise EceÔÇÖnin taba─č─▒ndaki pasta uygular.


2. Son durumda tabaklarda bulunan pastalar─▒n tabak y├╝zeylerine uygulad─▒klar─▒ bas─▒n├žlar aras─▒nda nas─▒l bir b├╝y├╝kl├╝k ili┼čkisi vard─▒r?


Cevap :

Pastalar─▒n tabaklara uygulad─▒─č─▒ bas─▒n├žlar─▒n b├╝y├╝kl├╝─č├╝ e┼čittir.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!