Ana Sayfa > 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı > 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı Sayfa 102-103-104 MEB Yayınları

İnkılap Tarihi Öğretmeni
Çavuş
Konular130
Cevaplar0

8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı Kütahya-Eskişehir Savaşları Metni Cevapları Sayfa 102, 103, 104


8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı Kütahya-Eskişehir Savaşları Metni Cevapları


8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı Sayfa 102-103-104


 Soru : Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz.” sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından yorumlayınız.


Kısa Cevap : “Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz.” sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından yorumlayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’ya çektiği telgrafta “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus (ters) talihini de yendiniz.” sözünü Millî Mücadele’nin geleceği açısından dönüm noktası olduğu ifade edebiliriz.

Mustafa Kemal İsmet Paşaya çektiği telgrafta Batı Cephesi’nin önemini söylemiştir. Batı Cephesi’nin kaybedilmesi durumunda Anadolu’nun tekrar işgale açık hale gelebilecek durumda olabilmesine dikkat çekmiştir.


8. Sınıf İnkılap Tarihi MEB Yayınları Kitabı Sayfa 103 Cevapları


 Soru : Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmesinin nedenlerini söyleyiniz.


Kısa  Cevap : “Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmesinin nedenlerini söyleyiniz.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmesinin nedeni Türk ordusunun bildiği bir yere, Yunanlıların ise bilmediği bir yere çekilmesini istemiştir.

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya Irmağı’nın doğusuna çekilmesinin nedenleri arasından, güvenilir olması, savunulması kolay olması ve Yunanların ikmal kaynaklarından uzaklaştırılmasının sağlanmasından kaynaklanan stratejik bir hamledir.


 Soru : Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ne gibi tartışmalara yol açmıştır? Açıklayınız.


Kısa Cevap : “Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ne gibi tartışmalara yol açmıştır? Açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi toplumun inancını yitirmiştir ve isyanlara yol çıkarmıştır. Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde ve mecliste tartışmalar çıkmıştır.

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında düzenli ordunun yenilmesi ülke içinde isyanların yanı sıra meclisin Ankara’dan Kayseri’ye taşınması konusunda tartışmalar meydana gelmiştir.


8. Sınıf İnkılap Tarihi MEB Yayınları Kitabı Sayfa 104 Cevapları


Eskişehir – Kütahya Savaşları, II. İnönü Savaşı, I. İnönü Savaşı, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu, Londra Konferansı, İstiklal Marşı’nın Kabulü 

 Soru : Yukarıda verilenleri, boşluklara kronolojik olarak yerleştiriniz. 


Cevap :

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı Sayfa 102-103-104 MEB Yayınları”



 

Our Score
Profile Photo
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!