Ana Sayfa > 1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > Dere Metni Etkinlik Cevaplar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1969
Cevaplar0

1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Dere Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 132, 133, 134, 135, 136, 137


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Dere Metni Etkinlik Cevaplar─▒


“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 132-134-135-136-137 ─░lke Yay─▒nlar─▒”


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 132-134-135-136-137


HAZIRLIK ├çALI┼×MALARI┬á


Soru : ÔÇó Dere ile ilgili neler biliyorsunuz? S├Âyleyiniz.


K─▒sa Cevap : “Dere ile ilgili neler biliyorsunuz? S├Âyleyiniz.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Dereler belli bir yata─č─▒ olan belli bir kaynaktan gelen ufak su ak─▒nt─▒lar─▒ olarak kabul edilebilir.


Soru : ÔÇó Dere kenar─▒nda dola┼č─▒rken neler hissedersiniz? S├Âyleyiniz.


K─▒sa Cevap : “Dere kenar─▒nda dola┼č─▒rken neler hissedersiniz? S├Âyleyiniz.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Dere kenar─▒nda dola┼č─▒rken do─ča i├žerisinde oldu─čum i├žin mutlu ve huzurlu olarak hissediyorum.

Dere kenar─▒nda hayvanlar a─ča├žlar ├žimenler ve g├╝zel kokularla mutlu oldu─čumu s├Âyleyebilirim.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 134 Cevaplar─▒


1. ETKİNLİK 


Soru : a. Gruplardaki harflerin olu┼čturdu─ču kelimeleri yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  1. Haz
  2. Hayat
  3. Serinlik
  4. Ferah
  5. Bolluk

Soru : b. Metinde ge├žen bu kelimeleri kullanarak anlaml─▒ ve kurall─▒ birer c├╝mle yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Haz = ormanl─▒k alandan dola┼čmaktan haz duyar─▒m.

Hayat = hayat bizlere en g├╝zel hediyedir.

Serinlik = R├╝zgar esince g├╝zel bir serinlik geldi.

Ferah = ferah bir nefes almak i├žin orman─▒n yolunu tuttu.

Bolluk = bolluk i├žerisinde bir ya┼čam s├╝r├╝yordu.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 135 Cevaplar─▒


2. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki sorular─▒ ┼čiire g├Âre cevaplay─▒n─▒z.┬á


1. Dere, suyunu nerden al─▒r?


Cevap :

Ya─čmurdan


2. Dere nas─▒l hayat sa├žar?


Cevap :

Dinlenmek bilmeden ku┼č yaz demeyip akarak bir hayat ge├žirir.


3. Derenin nefesinden yay─▒lan nedir?


Cevap :

Ferah bir hava


4. Derenin yurdu dola┼čmas─▒ neden gereklidir?


Cevap :

Bolluk ve bereket i├žin gereklidir.


3. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki kelimelerden yaz─▒m─▒ do─čru olanlar─▒ i┼čaretleyiniz.


Cevap :

“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Ders Kitab─▒ Sayfa 132-134-135-136-137 Cevaplar─▒”


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 136 Cevaplar─▒


4. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki bilmecelerin cevaplar─▒n─▒ g├Ârsellerden yararlanarak yaz─▒n─▒z.


Siyah beyaz, bazen boz
Ne su ne hava ne buz.
U├žar, kanad─▒ yoktur,
Y├╝r├╝r, kald─▒rmaz hi├ž toz.

Cevap : Bulut


Her ak┼čam yatar,
Her sabah kalkar.

Cevap : G├╝ne┼č


┼×─▒r─▒l ┼č─▒r─▒l eder,
Durmadan gider.

Cevap : Dere


Her mevsim ya─čabilirim
Ama en ├žok ilkbaharda
Islatmamam i├žin seni
┼×emsiyeni unutma.

Cevap : Ya─čmur


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 137 Cevaplar─▒


5. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki s├Âzc├╝klerin z─▒t anlamlar─▒n─▒ verilen ipu├žlar─▒ndan yararlanarak bulmacaya yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 1. K├╝├ž├╝k = B├╝y├╝k
  • 2. K├Ât├╝ = ─░yi
  • 3. Islak = Kuru
  • 4. Yak─▒n = Uzak
  • 5. Yanl─▒┼č = Do─čru
  • 7. Kapal─▒ = A├ž─▒k
  • 6. Bo┼č = Dolu

6. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde kutucuklar─▒n i├žine uygun noktalama i┼čaretlerini koyunuz.


Cevap :

ÔÇó Day─▒m bug├╝n Ankara(‘) dan geldi(.)
ÔÇó Bug├╝n pikni─če gittik(.)
ÔÇó Eyvah, yang─▒n ├ž─▒kt─▒(.)
ÔÇó D├╝n arkada┼člarla sinemaya gittik(.)
ÔÇó D├╝n ni├žin okula gelmedin(?)



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!