Forum Sınıf Kitabı

İlkokul ve Ortaokul Ders ve Çalışma Kitabı Sayfa ve Etkinlik Cevapları Özgün Ödev Sitesi.

  • Ana Sayfa
  • 1. Sınıf
    • 1. Sınıf Ders Notları
    • 1. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 1. Sınıf Matematik Kitabı
    • 1. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 2. Sınıf
    • 2. Sınıf Ders Notları
    • 2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 2. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 2. Sınıf Matematik Kitabı
    • 2. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 3. Sınıf
    • 3. Sınıf Ders Notları
    • 3. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı
    • 3. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 3. Sınıf Matematik Kitabı
    • 3. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 4. Sınıf
    • 4. Sınıf Ders Notları
    • 4. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 4. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 4. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı
    • 4. Sınıf Matematik Kitabı
    • 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı
    • 4. Sınıf Türkçe Kitabı
  • 5. Sınıf
    • 5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 5. Sınıf Ders Notları
    • 5. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 5. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 5. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 5. Sınıf Matematik Kitabı
    • 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 6. Sınıf
    • 6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 6. Sınıf Ders Notları
    • 6. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 6. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 6. Sınıf Matematik Kitabı
    • 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 7. Sınıf
    • 7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 7. Sınıf Ders Notları
    • 7. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 7. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 7. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 7. Sınıf Matematik Kitabı
    • 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı
    • 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı
  • 8. Sınıf
    • 8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Kitabı
    • 8. Sınıf Ders Notları
    • 8. Sınıf Din Kültürü Kitabı
    • 8. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı
    • 8. Sınıf İngilizce Kitabı
    • 8. Sınıf İnkılap Tarihi Kitabı
    • 8. Sınıf Matematik Kitabı
    • 8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

2. Sınıf

İlkokul 2. Sınıf Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları. 2. Sınıf Türkçe Kitabı, 2. Sınıf Matematik Kitabı, 2. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı, 2. Sınıf İngilizce Kitabı, 2. Sınıf Ders Notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel Yok

Siz bir mucit olsaydınız insanlığa yararı dokunacak neyi icat etmek isterdiniz? Niçin?

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Siz bir mucit olsaydınız insanlığa yararı dokunacak neyi icat etmek isterdiniz? Niçin? konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Eğer bir mucit [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

İcat edilen teknolojik aletler arasında en çok hangilerini kullanırsınız? Bunları hangi amaçla kullanıyorsunuz? Anlatınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı İcat edilen teknolojik aletler arasında en çok hangilerini kullanırsınız? Bunları hangi amaçla kullanıyorsunuz? Anlatınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : En [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

En önemli icat sizce hangisidir? Sebebini açıklayınız. 2. Sınıf

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı En önemli icat sizce hangisidir? Sebebini açıklayınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bence en önemli icat elektriktir. Çünkü elektrik, günümüzde [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Merak bilgisayar zaman icat kelimeleri kullanarak bir yazı yazınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Merak bilgisayar zaman icat kelimeleri kullanarak bir yazı yazınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Bilgisayarın Hayatımızdaki Yeri Bilgisayar, insanların hayatında [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Bilgisayarın yararlarını ve zararlarını arkadaşlarınızla tartışınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Bilgisayarın yararlarını ve zararlarını arkadaşlarınızla tartışınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Maddeler Halinde Bilgisayarın yararlarını ve zararları şunlardır ; Bilgisayarın [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Evinizde hangi teknolojik ürünler hayatınızı kolaylaştırmaktadır? Arkadaşlarınıza anlatınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Evinizde hangi teknolojik ürünler hayatınızı kolaylaştırmaktadır? Arkadaşlarınıza anlatınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Buzdolabı: Yiyeceklerimizi taze tutar ve bozulmalarını önler. [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

“Astronotlar“ hakkında neler biliyorsunuz? 2. Sınıf

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı “Astronotlar“ hakkında neler biliyorsunuz? konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Maddeler Halinde “Astronotlar“ hakkında bildiklerim şunlardır ; Astronotlar, uzaya giden ve [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Karagöz oyununda yer alan karakterler ile ilgili bir araştırma yapınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Karagöz oyununda yer alan karakterler ile ilgili bir araştırma yapınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Maddeler Halinde Karagöz oyununda yer [Ödev Devamına TIKLA]

Görsel Yok

Bilgisayarın doğru kullanımı konusunda bir broşür de siz hazırlayınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Bilgisayarın doğru kullanımı konusunda bir broşür de siz hazırlayınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap :   Our Score

Görsel Yok

Güvenli genel ağ kullanımı konusunda yaşadığınız veya duyduğunuz bir olayı yazınız.

12 Aralık 2024 Türkçe Öğretmeni 0

2. Sınıf Türkçe Kitabı Güvenli genel ağ kullanımı konusunda yaşadığınız veya duyduğunuz bir olayı yazınız. konusunu kısaca ele alacağız.  Cevap : Geçen yıl bir arkadaşım, [Ödev Devamına TIKLA]

Yazı sayfalaması

« 1 … 14 15 16 … 215 »
  1. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 54-55. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, öğrencilerin sanat atölyesinde resim ve heykel çalışmaları yaparak eğlenceli vakit geçirmeleridir.

  2. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 47-48-49-50-51-52-53. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeyi uygulayarak röportaj yapınız. Cevap: Arkadaşlarımızla bir sunucu seçtik ve kartondan bir mikrofon yaptık. Ben “öğretmen” mesleğini seçtim. Sunucu…

  3. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 39-40-41-42-43-44-45-46. Sayfa Cevapları

    Soru: Geçmişte oynanan oyuncakların müzedeki görsellerini inceleyiniz. Günümüzdeki oyuncaklarla bu oyuncakların benzerlik ve farklılıklarını anlatınız. Cevap: Geçmişteki oyuncaklar genellikle tahta,…

  4. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 33-34-35-36-37-38. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metin, çocukların oynadığı “Şapalak” oyununu ve bu…

  5. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 25-26-27-28-29-30-31-32. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir müzik aleti yapacak olsaydınız hangi müzik aletini yapmak isterdiniz? Anlatınız. Aşağıdaki müzik aletini yapınız. Cevap: Bir müzik aleti…

  6. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 19-20-21-22-23-24. Sayfa Cevapları

    Soru: Dokuztaş oyunu, arkadaşlarınızla oynadığınız diğer oyunlara benziyor mu? Oyunu eğlenceli buldunuz mu? Oyun ile ilgili düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız. Cevap:…

  7. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 2. Kitap 18-19. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcüklerle ilgili aklınıza gelenleri kutulara yazınız. Cevap: Çocuk: Oyun, neşe, masumiyet, arkadaşlık, sevgi. Eğlence: Kahkaha, müzik, oyun, mutluluk,…

  8. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 172-173-174-175-176-177. Sayfa Cevapları

    Soru: Metni tamamlayınız. Cevap: Koray hemen çalılıkların yanına gitti. Çığlık sesinin yaralı bir kuştan geldiğini gördü. Kuşu dikkatlice alıp annesine…

  9. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 170-171. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Cevap: Metnin konusu, bir çocuğun okuduğu kitaptaki kahramanın maceralarını merakla takip etmesi ve kitap okuma sevgisidir.

  10. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 163-164-165-166-167-168-169. Sayfa Cevapları

    Soru: Yönergeleri takip ederek oyunu oynayınız. Cevap: Arkadaşlarımızla el ele tutuşup çember oluşturduk. Bir arkadaşımız bir sözcük söyledi, diğerimiz o…

  11. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 157-158-159-160-161-162. Sayfa Cevapları

    Soru: “Kitaptaki Dünya” şiirine bir dörtlük de siz yazınız. Yazdığınız dörtlüğü arkadaşlarınızla paylaşınız. Cevap: Kitaplarla açılır, Bilgi dolu her sayfa.…

  12. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 149-150-151-152-153-154-155-156. Sayfa Cevapları

    Soru: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi nedir? Cevap: Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin hedefi, bilgiye erişimi kolaylaştırmak, araştırmacılara ve öğrencilere geniş kaynaklar sunmak,…

  13. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 141-142-143-144-145-146-147-148. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitap yazacağınızı düşününüz. Hangi konuda kitap yazmak isterdiniz? Anlatınız. Cevap: Bir kitap yazacak olsaydım, dostluk ve yardımlaşma üzerine…

  14. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 135-136-137-138-139-140. Sayfa Cevapları

    Soru: Verilen sözcükleri de kullanarak kısa bir metin oluşturunuz. Cevap: Kitaplar, iyiliğimizi isteyen dostlarımız gibidir. Bize yol gösterir, bilgi verir…

  15. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 134-135. Sayfa Cevapları

    Soru: Bir kitabı seçerken nelere dikkat edersiniz? Cevap: Bir kitap seçerken konusuna, yazarına, ilgi alanlarıma uygun olup olmadığına ve dilinin…

  16. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 130-131. Sayfa Cevapları

    Soru: Şiirin konusunu yazınız. Cevap: Şiirin konusu, ilkbaharın gelişiyle birlikte doğanın canlanması ve güzelleşmesidir.

  17. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 124-126-127-128-129. Sayfa Cevapları

    Soru: Başlığı ve görselleri inceleyip metnin konusunu ve metinde anlatılan olayları tahmin ediniz. Cevap: Metnin konusu, doğal afetler ve bu…

  18. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 118-120-121-122-123. Sayfa Cevapları

    Soru: Taze sıkılmış portakal suyu hazırlayacağınızı düşününüz. Portakal suyunu hazırlama aşamalarını yazınız. Cevap: Portakalları iyice yıkarım. Ortadan ikiye keserim. Sıkacakla…

  19. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 112-114-115-116-117. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, çevreyi korumanın gerekliliği ve “Sıfır…

  20. Nuran - 2. Sınıf Türkçe 1. Kitap 104-107-108-109-110-111. Sayfa Cevapları

    Soru: Metnin konusunu yazınız. Okuma öncesi yaptığınız tahmin ile metnin konusunu karşılaştırınız. Cevap: Metnin konusu, eski bir çaydanlığın farklı kişiler…

Telif hakkı © 2026 | MH Themes tarafından WordPress teması

error: Content is protected !!