1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 24

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Konu Testi Cevapları Sayfa 24


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 24 Cevapları


Konu Testi Metni Cevapları


Soru: 1) Aşağıdaki öğrencilerden hangisi sınıf kurallarına uymamaktadır?


Cevap:
A) Ayşe derste söz alarak konuşuyor.
B) Ali sınıf eşyalarını özenli kullanıyor.
C) Ayça çöplerini sırasının altına bırakıyor.


Soru: 2) “Sınıfımızın kurallarını …………….. belirleriz.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere ne yazılmalıdır?


Cevap:
A) sınıfça
B) hizmetliyle
C) kendimiz


Soru: Aşağıdakilerden hangisi okulda çalışmaz?


Cevap:
A) Öğretmen
B) Hizmetli
C) Berber


Soru: Hangi öğrencinin davranışı sınıf kurallarına uygundur?


Cevap:
A) Ebru ders sırasında yerinde oturmuyor, sınıfta dolaşıyor.
B) Özgür okul kıyafetlerine özen gösteriyor.
C) Ayla öğretmenini dinlemiyor.


Soru: Ahmet sabah okula geç kaldı. Bu durumda Ahmet sınıfa girmeden önce ne yapmalıdır?


Cevap:
A) Kantinde dersin bitmesini beklemelidir.
B) Müdür yardımcısından izin kağıdı almalıdır.
C) Bahçede oyun oynamalıdır.


Soru: Aşağıdakilerden hangisi sınıfımızdaki şeref köşesinde bulunmaz?


Cevap:
A) Mevsim şeridi
B) Atatürk resmi
C) İstiklal Marşı

Our Score

1.Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 20-21-22-23

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Tuvaleti Temiz Kullanıyoruz Cevapları Sayfa 20, 21, 22, 23


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 20 Cevapları


Tuvaleti Temiz Kullanıyoruz Metni Cevapları


Soru: Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Doğru cümlelerin başındaki çiçeği maviye, yanlış olan cümlelerin başındaki çiçeği kırmızıya boyayınız.


Cevap:

“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 20 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 21 Cevapları


Soru: Okulunuzdaki çalışanların resimlerini aşağıdaki alana çiziniz.


Cevap: Bu kısmı kendiniz yapmanız gerekmektedir.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 22 Cevapları


Soru: Aşağıdaki durumlarda ne yapmamız gerektiğini söyleyiniz. Bu durumları drama yaparak canlandırınız.


  • Sınıfta suyumuz yere döküldüğünde kimden yardım istemeliyiz?
  • Okulda hastalandığımızda kimden izin almalıyız?
  • Sınıfa tablo asmak için kimden yardım almalıyız?
  • Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa kimden yardım istemeliyiz?
  • Nöbetçi öğretmenden hangi durumlarda yardım istemeliyiz?
  • Sınıfımızın temizlenmediğini gördüğümüzde kimden yardım istemeliyiz?
  • Sınıf arkadaşlarımızla sorun yaşadığımızda kimlerden yardım alabiliriz?

Cevap:

  1. Sınıfta suyumuz yere döküldüğünde hizmetliden yardım istemeliyiz.
  2. Okulda hastalandığımızda müdürden izin almalıyız.
  3. Sınıfa tablo asmak için hizmetliden yardım almalıyız.
  4. Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa nöbetçi öğretmenden yardım istemeliyiz.
  5. Nöbetçi öğretmenden sınıfta bir sorun olursa veya teneffüste dışarıda bir olay olursa yardım istemeliyiz.
  6. Sınıfımızın temizlenmediğini gördüğümüzde hizmetliden yardım istemeliyiz.
  7. Sınıf arkadaşlarımızla bir sorun yaşadığımızda nöbetçi öğretmenden yardım alabiliriz.

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 23 Cevapları


Soru: Sınıfınızda kurallar olmasa ne olur? Söyleyiniz. Sınıf içi kurallara uyan resimleri “X” ile işaretleyiniz.


Cevap:

“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 23 Cevapları”


Soru: Aşağıda verilen ifadelerden sınıf kurallarına uygun olanların başına “✓” işareti koyunuz.


Cevap:

“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 23 Cevapları”

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 16-17-18-19

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sınıfımızın Yeri Cevapları Sayfa 16, 17, 18, 19


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 16 Cevapları


Sınıfımızın Yeri Metni Cevapları


Soru:  Öretmeniniz eşliğinde okulunuzu gezmişsinizdir. Buna göre sınıfınızın okul içindeki yerini söyleyiniz.


  • Aşağıda boş bırakılan alana bir sıra, sıranın önünde bir masa çiziniz.
  • Sıranın sağına kendinizi, sıranın soluna bir arkadaşınızı çiziniz.
  • Sıranın arkasındaki duvara bir saat, saatin altına bir tablo çiziniz. 
  • Sıranızın üstüne bir kitap çiziniz.
  • Kitabın yanına bir kalem çiziniz.

Cevap: Bu kısmı kendiniz yapmanız gerekmektedir.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 17 Cevapları


Soru: Aşağıdaki resmi inceleyiniz. Resimdeki eşyalardan sizin sınıfınızda olan veya olmayan eşyaları söyleyiniz. Resmi boyayınız.


Cevap: Bizim sınıfımızda sıralar, öğretmen masası, çöp kutusu, pano, saat, kitaplık, istiklal marşı, gençliğe hitabe, Atatürk’ün resmi ve Türk Bayrağı var. (Resmi kendiniz boyamanız gerekmektedir.)


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 18 Cevapları


Soru: Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başındaki üçgeni maviye boyayınız.


Cevap:

“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 18 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 19 Cevapları


Soru: Okulunuzda bulunan bölümleri gösteren bir resim çiziniz ve resminizi boyayınız.


Cevap: Bu kısmı kendiniz yapmanız gerekmektedir.

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 15.

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Konu Testi  Cevapları Sayfa 15


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 15 Cevapları


Konu Testi Metni Cevapları


Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi tanışırken kullandığımız ifadelerden değildir?


Cevap
A) Merhaba, ben Zeynep.
B) Hangi oyunları seversin?
C) Yarın tiyatroya gideceğim.


Soru: 2) Hande hangi seçenekte fiziksel bir özelliğini söylemektir?


Cevap
A) Adım Hande.
B) Göz rengim kahverengi.
C) İp atlamayı severim.


Soru: 3) Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap:
A) Arkadaşlarımla benzer ve farklı yönlerim olabilir.
B) Oyun oynarken gözlük kullanan arkadaşımın gözlüğüne dikkat etmeliyim.
C) Arkadaşlarımın farklı özelliklerine saygı duymam


Soru: 4) Hangi görsel karşıdan karşıya güvenli geçiş yolunu göstermemektedir?


Cevap :  A.


Soru: 5) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap
A) Okula gidip gelirken tanımadığım insanlarla konuşurum.
B) Okul yolunda tanıdığım insanlara selam vermem.
C) Tanımadığım insanlar bana bir şey vermek isterse almam.

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 116-117

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Geri dönüşüm Cevapları Sayfa 115, 116, 117


Geri Dönüşüm Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 115 Cevapları


Soru: Aşağıdaki görselleri uygun geri dönüşüm kutusuyla eşleştiriniz.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 115 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 115 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 116 Cevapları


Soru: Aşağıdaki cümlelerin başlarına doğru ise “D” yanlış ise “Y” yazınız.


Cevap:
(D) Doğanın korunması ve temiz bir çevre için duyarlı olmalıyız.
(Y) Çöplerimizi çöp kutusuna atmamalıyız.
(D) Yerlere çöp atanları uyarmalıyız.
(Y) Elektriği ve suyu tasarruflu kullanmamalıyız.
(Y) Pilleri evimizdeki çöp kutusuna atmalıyız.
(D) Alışverişlerimizde geri dönüşüme uygun ürünler satın almalıyız.
(Y) Bitkisel yağları kullandıktan sonra lavaboya dökmeliyiz.
(D) Plastik maddelerin geri dönüşümü yapılabilir.
(Y) Atık kâğıtların geri dönüşümü olmadığından bunları çöp kutularına atabiliriz.
(D) Pil geri dönüşümü yapılabilen bir maddedir.
(D) Maddelerin geri dönüşümü, doğanın korunmasına katkı sağlar.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 117 Cevapları


Soru: Yarım bırakılmış ifadeleri uygun seçenekler ile eşleştiriniz.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 117 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 117 Cevapları”

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 113-114

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Doğa ve Çevre Temizliği Cevapları Sayfa 113, 114


Doğa ve Çevre Temizliği Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 113 Cevapları


Soru: Aşağıda verilen kelimeleri içeren bir hikâye yazınız. “Doğa, çevre, temiz, geri dönüşüm, atık, fabrika, orman, yeşil, çöp vb,”


Cevap: Okulda geri dönüşüm ile ilgili etkinlik yapılacağı söylendi. Sınıftaki herkese bir görev verildi. Bazıları bilgilendirici yazılar okuyacaktı, bazıları ise geri dönüşüm ile ilgili gösteri sergileyecekti. Bana da bilgilendirici yazı okumamı söylediler. Ben de geri dönüşümün çevremiz temizliği için neden önemli olduğunu anlattım. Arkadaşlarım gösterilerinde fabrikaların atıklarından dolayı oluşan kirliliği gösterdiler. Diğer arkadaşlarım yeşilliklerin ormanların yok oluşunu anlatan gösteriler sergilediler. Bu gün bizlere geri dönüşüm hakkında çok güzel bilgiler kattı.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 114 Cevapları


Soru: Aşağıdaki cümleleri okuyunuz. Cümleler doğru ise başına ”D” yanlış ise “Y” harfini yazınız.


Cevap:
(Y) Bitkiler cansızdır
(D) Zor durumdaki hayvanlara yardım etmeliyiz
(D) Bitki ve hayvanların da çevreden yararlanma hakları vardır.
(Y) Bitki ve hayvanlar yaşamları için insanlara muhtaçtır
(D) Bitki ve hayvanların yaşam alanlarını korumalıyız.


Aşağıdaki soruların cevaplarını yazınız.


Soru: 1. Çevremizde insanlardan başka hangi canlılar vardır?


Cevap: Çevremde insanlardan başka bitkiler ve hayvanlar vardır.


Soru: 2. Doğaya gerekli özeni göstermeyenleri nasıl bilinçlendirebiliriz. Açıklayınız. 


Cevap: Onlara doğanın zarar görmesinin bize de zarar verebileceğini anlatan yazılar gösterebilir bu konu hakkında bilgilendirebiliriz.


Soru: 3. Doğayı nasıl koruyabiliriz? Açıklayınız.


Cevap: Doğayı korumak için ilk olarak çevreye çöp atmamalıyız. Her zaman geri dönüşümü desteklemeliyiz. Hayvanlara ve bitkilere zarar vermemeliyiz.

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 110-111-112

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Çevremizdeki Bitkiler Cevapları Sayfa 110, 111, 112


Çevremizdeki Bitkiler Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 110 Cevapları


Soru: Aşağıdaki bitkileri çeşitleriyle eşleştiriniz.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 110 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 110 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 111 Cevapları


Soru: Aşağıdaki cümleleri okuyunuz, Doğru olanları “X” ile işaretleyiniz.


Cevap:
(X) Evlerimizde veya bahçelerimizde çeşitli bitkiler yetiştiririz.
() Bütün bitkilerin yaprakları kışın dökülür
() Yaprağı dökülen bitki bir daha yaprak açmaz
() Ağaçlar sadece ormanlarda yetişir
(X) Bahçe bitkileri bahçemizi güzelleştirir
() Yabani bitkiler insanlar tarafından dikilir
(X) Bitkileri korumalı ve onlara zarar vermemeliyiz


Aşağıdaki soruların cevaplarını altta verilen boşluklara yazınız.


Soru: 1. Kendi yetiştirdiğiniz bir bitkiniz var mı? Eğer yoksa hangi bitkiyi yetiştirmek isterdiniz?


Cevap: Evet bizim evimizde aleo vera bitkisini yetiştiriyoruz.


Soru: 2. Meyve veren ağaçlarda, meyve vermeden önce hangi değişimler gözlenir?


Cevap: Meyve veren ağaçlar, meyve vermeden önce filizlenir ve çiçek açar. O çiçek büyüyerek meyveye dönüşür


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 112 Cevapları


Soru: İstediğiniz bir bitki hakkında araştırma yapınız. Bitkinin büyüme aşamalarını aşağıdaki tabloya yazınız. Tabloda gösterilen bölüme bitkinizi çizip boyayınız.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 112 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 112 Cevapları”

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 107-108-109

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Çevremizdeki Hayvanlar Cevapları Sayfa 107, 108, 109


Çevremizdeki Hayvanlar Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevapları


Soru: Aşağıdaki hayvanları barınakları ile eşleştiriniz.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 108 Cevapları


Soru: Yakın çevrenizde bulunan hayvanları gözlemleyiniz. Yaşadığımız yere göre çevremizde balıklar, böcekler, kuşlar, sürüngenler veya evcil hayvanlar olabilir. Gördüklerinizin resmini çiziniz veya görselini aşağıya yapıştırınız.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 108 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 108 Cevapları”


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 109 Cevapları


Soru: Aşağıda verilen hayvanların özelliklerini, kutucuklara numaralarını yazarak eşleştiriniz.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 109 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 109 Cevapları”

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 103-104

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları Sayfa 103, 104


5.Ünite Değerlendirme Soruları Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevapları


Aşağıda verilen soruları okuyup doğru seçeneği işaretleyiniz.


Soru: 1) Aşağıdakilerden hangisi bir milletin bağımsızlığının göstergesi değildir?


Cevap:
(X) Konuştuğu dil
() Millî marşı
() Bayrağı


Soru: 2) Ülkemizin başkenti neresidir?


Cevap:
(X) Ankara
() İstanbul
() Çanakkale


Soru: 3) Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağıdır?


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevapları”


Soru: 4) Aşağıdaki yerlerden hangisi doğal güzellikler arasında yer almaz?


Cevap:
() Akarsular
() Göller
(X) Oyun parkları


Soru: 5) Atatürk’ün mezarının bulunduğu Anıtkabir hangisi şehrimizdedir?


Cevap:
() İzmir
() Çanakkale
(X) Ankara


Soru: 6) Aşağıdakilerden hangisi dinî bayramlardan değildir?


Cevap:
() Ramazan Bayramı
(X) Cumhuriyet Bayramı
() Kurban Bayramı


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 104 Cevapları


Soru: 7) İstiklâl Marşımız ve ….. , bağımsızlığımızı ifade eder?
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?


Cevap:
() Vatanımız
(X) Bayrağımız
() Dilimiz


Soru: 8) Hilal yaşadığı yerde hayvanlarla ileniyor, kırlarda ve ovalarda geziyor. Hilalin yaşadığı yer aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap:
() İl
() İlçe
(X) Köy


Soru: 9) Ülkemizin adı hangi seçenekte doğru verilmiştir?


Cevap:
() Türk Devleti
(X) Türkiye Cumhuriyeti Devleti
() Türk Devletleri


Soru: 10) Aşağıdaki bayramların hangisinde ev ziyareti yaparız?


Cevap:
(X) Ramazan Bayramı
() Cumhuriyet Bayramı
() Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


Soru: 11) 23 Nisanda kutladığımız millî bayramımız kimlere armağan edilmiştir?


Cevap:
() Gençlere
() Askerlere
(X) Çocuklara

Our Score

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Sayfa 100-101-102

1. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı Dini Gün ve Bayramlar Cevapları Sayfa 100, 101, 102


Dini Gün ve Bayramlar Metni Cevapları


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 100 Cevapları


Soru: Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.


Cevap:
(Y) Ramazan Bayramı, mili bayramdır.
(D) Kurban Bayramı, dini bayramdır.1
(D) Dini gün ve bayramlar toplumdaki birlik duygusunu geliştirir
(D) Dini gün ve bayramlarda misafirlerimize ikramlar hazırlarız
(Y) Dini gün ve bayramlarda evimizin pencerelerini bayraklarla süsleriz
(D) Kadir gecesi, dini günlerimizdendir
(Y) Berat kandili, dini bayramdır.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 101 Cevapları


Soru: Aşağıdaki cümleleri verilen kelimelerden uygun olanlarla tamamlayınız.


Cevap:
Dini bayramlarda erkenden kalkar, büyüklerimizin ellerini öperiz.
Dini bayramlarda bayramlaşmak için ev ziyaretleri yapılır.
Bayramlarda herkes özenli giyinir.
Ramazan Bayramı’nda şeker ikram etmek gelenektir.
Dini bayramlarımızda olan Kurban Bayramı yardımlaşma ve paylaşmaya güzel bir örnektir.
Kurban Bayramı dört gün sürer.
Aşure gününde aşure yapar ve komşularımıza ikram ederiz.
Kandil günlerinde büyüklerimizin ellerinden öper, dua okuruz.


1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 102 Cevapları


Soru: Aşağıdaki çocuğun balonlarında yer alan ifadelerden dinî gün ve bayramlar ile ilgili olanların bulunduğu balonları boyayınız.


Cevap:

1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 102 Cevapları
“1.Sınıf Hayat Bilgisi Meb yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 102 Cevapları”

Our Score
error: Content is protected !!