Ana Sayfa > 3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 233-234-235 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Litre Problemleri Metni Cevaplar─▒ Sayfa 233, 234, 235


3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Litre Problemleri Metni Cevaplar─▒


3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 233-234-235


Soru : Ebru sanat─▒, kitreli su ile yap─▒lan geleneksel sanatlar─▒m─▒zdan biridir. Seval ├ľ─čretmen, 4 ├Â─črencisi ile yapacaklar─▒ ebru ├žal─▒┼čmas─▒ i├žin ebru tepsisini getirir. Her bir ├Â─črencisinin elinde yar─▒m litre kitreli su vard─▒r.

├ľ─črencilerin hepsi s─▒rayla ellerindeki kitreli suyu tepsiye d├Âker. Buna g├Âre ebru tepsisinde toplam ka├ž L kitreli su oldu─čunu nas─▒l bulabiliriz? D├╝┼č├╝nelim.


Cevap :

  • 4 yar─▒m litre kitreli su = 2 litre kitreli su oldu─čunu bulabiliriz.

3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 231 Cevaplar─▒


1. Bir market bir g├╝nde yar─▒m litrelik sulardan 84 tane satm─▒┼čt─▒r. Buna g├Âre bu market toplam ka├ž litre su satm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

  • 84 yar─▒m litre = 42 litre su satm─▒┼čt─▒r.

2. Semra Han─▒m 8 limondan 1 L limonata yapabiliyor. Misafirlerine 5 L limonata yapabilmesi i├žin ka├ž limona ihtiyac─▒ vard─▒r?


Cevap :

  • 5 x 8 = 40 limona ihtiyac─▒ vard─▒r.

3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 232 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki ifadelerde verilen s─▒v─▒lar─▒n ka├ž yar─▒m litre ile ├Âl├ž├╝ld├╝klerini noktal─▒ yerlere yaz─▒n─▒z.


Cevap :

ÔÇó 5 litrelik s├╝t = …..10…… yar─▒m litre

ÔÇó 10 litrelik sirke = …..20…… yar─▒m litre

ÔÇó 25 litre s─▒v─▒ ya─č = …..50…… yar─▒m litre


2. A┼ča─č─▒daki tabloda verilen kaplar─▒n alabilece─či s─▒v─▒ miktarlar─▒n─▒ yar─▒m litre ve litre cinsinden tahmin ediniz. Tahmininizi ilgili alana yaz─▒n─▒z. Kaplar─▒n alaca─č─▒ s─▒v─▒ miktar─▒n─▒ yar─▒m litre ve litre ├Âl├žme ara├žlar─▒n─▒ kullanarak ├Âl├ž├╝n├╝z. ├ľl├ž├╝m sonucunu ilgili alana yaz─▒n─▒z. Tahmininiz ile ├Âl├ž├╝m sonucunu kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z.┬á


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ Sayfa 233-234-235 Cevaplar─▒”


3. A┼ča─č─▒daki ifadelerin ├Ânlerindeki kutulara do─čru olanlar i├žin ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č olanlar i├žin ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

(Do─čru) Kolonya litre ile ├Âl├ž├╝l├╝r.

(Yanl─▒┼č) Meyve suyu kilogram ile ├Âl├ž├╝l├╝r.

(Yanl─▒┼č) Meyvelerin k├╝tleleri litre ile ├Âl├ž├╝l├╝r.

(Do─čru) Bir fincan ├žay bir litreden azd─▒r.

(Do─čru) ─░ki yar─▒m litre bir litre eder.

(Do─čru) Litre k─▒saca ÔÇťLÔÇŁ ile g├Âsterilir.


4. Her g├╝n yar─▒m litre s├╝t i├žen Talha iki haftada ka├ž litre s├╝t i├žer?


Cevap :

  • 1 hafta = 7 g├╝n
  • 2 hafta x 7 = 14 g├╝n
  • 14 ├Ě 2= 7 litre s├╝t i├žer

5. Annem marketten 5 litresi 30 TL olan ay├ži├že─či ya─č─▒ndan 40 litre al─▒yor. Bu durumda annem markete ka├ž TL ├Âder?


Cevap :

  • 40 ├Ě 5= 8
  • 8 x 30 = 240 TL

6. Hatice yengemin 3 ine─či vard─▒r. Birinci inek g├╝nde 11 L s├╝t, ikinci inek g├╝nde 8 L s├╝t, ├╝├ž├╝nc├╝ inek ise g├╝nde 13 L s├╝t verir. Buna g├Âre Hatice yengem ineklerinden bir ayda ka├ž L s├╝t al─▒r?


Cevap :

  • 11 + 8 + 13= 33 litre g├╝nl├╝k
  • 33 x 30= 990 litre

7. 12 L s├╝tten 3 kg peynir elde edilmektedir. 9 kg peynir elde etmek i├žin ka├ž litre s├╝te ihtiya├ž vard─▒r?


Cevap :

  • 12 x 3 = 36 litre

8. Yar─▒m saatte 20 L su ak─▒tan bir musluk 3 saatte ka├ž litre su ak─▒t─▒r?


Cevap :

  • 20 x 2= 40 litre 1 saatte
  • 3 saatte ise ;
  • 40 x 3= 120 litre


 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!