Ana Sayfa > 3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 236-237-238-239 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 6. ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 236, 237, 238, 239


3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 6. ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒


3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 236-237-238-239


1. A┼ča─č─▒daki tabloda verilen yer ve nesnelerin uzunluklar─▒n─▒ belirlenen ├Âl├žme ara├žlar─▒ ile ├Âl├ž├╝n├╝z. Sonu├žlar─▒n─▒ yan─▒ndaki bo┼člu─ča yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 236 Cevaplar─▒”


2. A┼ča─č─▒daki uzunluk ├Âl├žme birimlerini istenen birime ├ževiriniz.┬á


Cevap :

  • 4 m 14 cm : ……414………………. cm
  • 575 cm : …….5…….. m ……75………. cm
    6 m 79 cm : …………….679……… cm
  • 808 cm : …….8…….. m …..8……….. cm
    7 m 66 cm : …….766……………… cm
  • 940 cm : …..9………. m …….40……… cm

3. A┼ča─č─▒daki bo┼člu─ča cetvelinizle uzunluklar─▒ 6 cm, 11 cm ve 15 cm olan do─čru par├žalar─▒ ├žiziniz.


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ Sayfa 236-237-238-239 Cevaplar─▒”


4. Eski┼čehir-Ankara h─▒zl─▒ tren hatt─▒n─▒n uzunlu─ču hangi ├Âl├žme arac─▒yla ├Âl├ž├╝l├╝r?


Cevap :

A) Kilometre B) Metre C) Santimetre


5. Kar─▒┼č─▒n─▒z─▒n geni┼čli─či hangi ├Âl├žme arac─▒ ile ├Âl├ž├╝l├╝r?┬á


Cevap :

A) Kilometre B) Metre C) Santimetre


6. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi kilometre ile ├Âl├ž├╝l├╝r?


Cevap :

A) S├╝rahinin boyu
B) Ordu-Giresun aras─▒ uzakl─▒k
C) Okul bah├žesinin bir kenar─▒n─▒n uzunlu─ču


3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 237 Cevaplar─▒


7. Zeynep, Asl─▒ ve Ay┼če yan yana bir s─▒ra h├ólinde duruyorlar. Zeynep ile Asl─▒ÔÇÖn─▒n aras─▒ndaki mesafe 385 cmÔÇÖdir. Asl─▒ ile Ay┼čeÔÇÖnin aras─▒ndaki mesafe, Zeynep ile Asl─▒ÔÇÖn─▒n aras─▒ndaki mesafeden 47 cm daha azd─▒r.


ÔÇó Asl─▒ ile Ay┼čeÔÇÖnin aras─▒ndaki mesafe ka├ž cmÔÇÖdir?┬á


Cevap :

  • 385 – 47 = 338 cm

ÔÇó Zeynep ile Ay┼čeÔÇÖnin aras─▒ndaki mesafe ka├ž cmÔÇÖdir?┬á


Cevap :

  • 385 + 338 = 723 cm

8. ├ľ─čretmen masas─▒n─▒n ├ževresini ├Ânce kaleminiz ile sonra cetvel kullanarak ├Âl├ž├╝n├╝z. A┼ča─č─▒daki noktal─▒ yerlere ├Âl├ž├╝m sonu├žlar─▒n─▒z─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

ÔÇó ├ľ─čretmen masas─▒n─▒n uzunlu─ču ……10………. kalemdir.

ÔÇó ├ľ─čretmen masas─▒n─▒n uzunlu─ču …….50……… cmÔÇÖdir.


9. A┼ča─č─▒daki ┼čekillerin ├ževre uzunluklar─▒n─▒ cetvelinizle ├Âl├ž├╝n├╝z. Sonu├žlar─▒ ┼čekillerin alt─▒ndaki noktal─▒ yerlere yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 236-237-238 Cevaplar─▒”


10. A┼ča─č─▒daki ┼čekillerin ├ževre uzunluklar─▒n─▒ hesaplayarak altlar─▒na yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 236-237-238-239 Cevaplar─▒”


11. H├╝seyinÔÇÖin kare ve dikd├Ârtgen ┼čeklinde iki ayr─▒ tarlas─▒ var. Kare ┼čeklindeki tarlas─▒n─▒n bir kenar─▒ 78 metredir. Dikd├Ârtgen ┼čeklindeki tarlas─▒n─▒n k─▒sa kenar─▒ 63 metre, uzun kenar─▒ 97 metredir.


ÔÇó H├╝seyinÔÇÖin kare ┼čeklindeki tarlas─▒n─▒n ├ževresi toplam ka├ž metredir?


Cevap :

  • 78 x 4 = 312 metre

ÔÇó H├╝seyinÔÇÖin dikd├Ârtgen ┼čeklindeki tarlas─▒n─▒n ├ževresi toplam ka├ž metredir?


Cevap :

  • 63 + 97 = 160
  • 160 x 2 = 320 metre

ÔÇó H├╝seyinÔÇÖin her iki tarlas─▒n─▒n ├ževrelerinin toplam─▒ ka├ž metredir?


Cevap :

  • 320+ 312 = 632 metredir.

3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 238 Cevaplar─▒


12. A┼ča─č─▒daki ┼čekillerin kaplad─▒─č─▒ alanlar─▒ inceleyiniz. Bu alanlar─▒ birim kare cinsinden ├Âl├žerek tablodaki ilgili yerlere yaz─▒n─▒z. Elde etti─činiz sonu├žlar─▒ kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z.


Cevap :

  • Kare = 32┬á birim kare
  • Sekizgen = 41┬á birim kare
  • Sekizgen dokuz birim daha b├╝y├╝kt├╝r.

13. Hakan a┼ča─č─▒daki gibi araba etiketleri kullanarak defterinin ├╝zerini bo┼čluk kalmayacak ┼čekilde kaplamak istiyor. Bunun i├žin HakanÔÇÖ─▒n ka├ž etikete ihtiyac─▒ vard─▒r? Tahmin ediniz.


Cevap :

  • 12 adet etikete ihtiyac─▒ vard─▒r.

14. Marketten ald─▒─č─▒n─▒z 5 litrelik s─▒v─▒ ya─č ka├ž yar─▒m litre ile ├Âl├ž├╝l├╝r?


Cevap :

A) 9 yar─▒m litre B) 10 yar─▒m litre C) 11 yar─▒m litre


15. Musa, ineklerinden her biri 6 litre olan 2 kova s├╝t sa─čm─▒┼čt─▒r. Musa, s├╝tleri 1 litrelik ┼či┼čelere koyarak satmak istiyor. Buna g├Âre MusaÔÇÖya ka├ž tane 1 litrelik ┼či┼če laz─▒md─▒r?


Cevap :

A) 12 ┼či┼če B) 10 ┼či┼če C) 8 ┼či┼če


16. A┼ča─č─▒daki tabloda verilen kaplar─▒n alabilece─či s─▒v─▒ miktarlar─▒n─▒ yar─▒m litre ve litre cinsinden tahmin ediniz. Tahmininizi ilgili alana yaz─▒n─▒z. Kaplar─▒n alaca─č─▒ s─▒v─▒ miktar─▒n─▒ yar─▒m litre ve litre ├Âl├žme ara├žlar─▒n─▒ kullanarak ├Âl├ž├╝n├╝z. ├ľl├ž├╝m sonucunu ilgili alana yaz─▒n─▒z. Tahmininiz ile ├Âl├ž├╝m sonucunu kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z.


Cevap :

“3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 238 Cevaplar─▒”


17. Ezgi Han─▒m bah├žesindeki armutlardan 1 kazan pekmez yap─▒yor. Bu pekmezleri yar─▒m litrelik ve 1 litrelik kaplara koyuyor. Ezgi Han─▒m bu ┼čekilde 38 adet yar─▒m litrelik ve 27 adet 1 litrelik kab─▒ dolduruyor. Ezgi Han─▒m toplam ka├ž litre armut pekmezi yapm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A) 65 litre B) 50 litre C) 46 litre


3. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 239 Cevaplar─▒


BULMACA


1. 1 metrenin y├╝zde biri de─čerinde ├Âl├ž├╝ birimi.

Cevap : Santimetre


2. 1 metrenin bin (1000) kat─▒ de─čerinde ├Âl├ž├╝ birimi.

Cevap : Kilometre


3. S─▒v─▒ ├Âl├ž├╝s├╝ birimi.

Cevap : Litre


4. Matematikte ├ž─▒karma i┼člemi i┼čareti.

Cevap : Eksi


5. ─░ki nokta aras─▒ndaki yer aral─▒─č─▒n─▒n ├Âl├ž├╝m├╝, mesafe.

Cevap : Uzunluk


6. Bir nesnenin y├╝z├╝n├╝n kaplad─▒─č─▒ yerin b├╝y├╝kl├╝─č├╝.

Cevap : Alan


7. D├Ârt i┼člem ve geometrik ┼čekiller gibi konular─▒n ├Â─čretildi─či dersin ad─▒.

Cevap : Matematik


8. Matematikte toplama i┼člemi i┼čareti.

Cevap : Toplama


9. 100 santimetre de─čerinde olan uzunluk ├Âl├ž├╝s├╝ birimi.

Cevap : Metre


10. ├çizgileri do─čru ├žizmeye ve ├Âl├žmeye yarayan ara├ž.

Cevap : Cetvel


11. D├╝zlem ├╝zerinde bir ┼čekli s─▒n─▒rlayan ├žizgi.

Cevap : Çevre



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!