Ana Sayfa > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 46-47-48 Sevgi Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnite Sonu De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 46, 47, 48


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnite Sonu De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 46-47-48


1. A┼ča─č─▒daki do─čal say─▒lar─▒ okunu┼člar─▒ ile e┼čleyiniz.┬á


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ Sayfa 46-47-48 Sevgi Yay─▒nlar─▒”


2. Birler b├Âl├╝─č├╝nde 305, binler b├Âl├╝─č├╝nde 503 olan do─čal say─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 305 503 B. 503 305 C. 530 305 D. 305 530


3. 807 354 do─čal say─▒s─▒ndaki 0 rakam─▒n─▒n bulundu─ču basama─č─▒n ad─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. Y├╝zler B. Y├╝z binler C. Binler D. On binler


4. 646 246 say─▒s─▒n─▒n binler basama─č─▒ndaki rakam─▒n basamak de─čeri a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 600 000 B. 40 000 C. 6 000 D. 400


5. ├ç├Âz├╝mlenmi┼č bi├žimi 500 000 + 10 000 + 700 + 8 olan do─čal say─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 510 708 B. 510 078 C. 501 708 D. 510 008


6. A┼ča─č─▒da verilen ritmik saymadaki noktal─▒ yerlere uygun say─▒lar─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 46 Cevaplar─▒”


4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 47 Cevaplar─▒


7. A┼ča─č─▒da verilen ritmik saymadaki noktal─▒ yerlere uygun say─▒lar─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 4.000 – 5.000 –┬á 6.000 – 7.000 – 8 .000 – 9.000 –┬á 10.000

8. A┼ča─č─▒daki do─čal say─▒lardan hangisi en yak─▒n onlu─ča yuvarland─▒─č─▒nda 2 860 elde edilir?


Cevap :

A. 2 851 B. 2 854 C. 2 864 D. 2 865


9. A┼ča─č─▒daki do─čal say─▒lardan hangisi en yak─▒n y├╝zl├╝─če yuvarland─▒─č─▒nda 3 900 elde edilir?


Cevap :

A. 3 849 B. 3 851 C. 3 950 D. 3 990


10. 385 076, 55 706, 85 760 ve 8 760 say─▒lar─▒ hangi se├ženekte k├╝├ž├╝kten b├╝y├╝─če do─čru s─▒ralanm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 8 760 < 55 706 < 85 760 < 385 076
B. 8 760 < 85 760 < 55 706 < 385 076
C. 8 760 < 55 706 < 385 076 < 85 760
D. 8 760 < 85 760 < 385 076 < 55 706


11. 64 278 < ………. ifadesindeki noktal─▒ yere yaz─▒labilecek en k├╝├ž├╝k say─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A. 64 277 B. 64 279 C. 64 300 D. 64 378


12. Yandaki ├Âr├╝nt├╝de noktal─▒ yere hangi say─▒ yaz─▒lmal─▒d─▒r? 7, 12, 17, 22, …


Cevap :

A. 27 B. 30 C. 31 D. 32


13. A┼ča─č─▒daki ├Âr├╝nt├╝lerden hangisi azalan bir ├Âr├╝nt├╝d├╝r?


Cevap :

A. 8, 17, 26, 35, 44, …
B. 9, 20, 31, 42, 53, …
C. 72, 60, 48, 36, …
D. 11, 17, 23, 29, 35, …


4. S─▒n─▒f Matematik Sevgi Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 48 Cevaplar─▒


14. A┼ča─č─▒daki toplama i┼člemlerini yap─▒n─▒z.


Cevap :

6061 + 2504 + 312 = 8877

5314 + 2079 + 843 = 8236

1983 + 2079 + 3852  = 7914


15. Yukar─▒da modellenen i┼člemin matematik c├╝mlesi hangisidir?


Cevap :

A. 2 239 ÔÇô 1 223 = 1 016
B. 2 239 ÔÇô 1 113 = 1 126
C. 2 339 ÔÇô 1 123 = 1 216
D. 2 339 ÔÇô 1 216 = 1 123


16. Yandaki ├ž─▒karma i┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A. 1 758 B. 2 758 C. 2 768 D. 2 778


17. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri zihinden yap─▒n─▒z.


Cevap :

352 – 40 = 312

815 – 500┬á = 686

766 – 80┬á = 315

902 – 600 = 302


18. A┼ča─č─▒daki i┼člemlerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A. 576 – 80 = 496
B. 993 – 60 = 933
C. 765 – 300 = 365
D. 821 – 200 = 621



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!