Ana Sayfa > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 62-63-64 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

4. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ Problem ├ç├Âzme ve Problem Kurma Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 60, 61, 62, 63, 64


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Problem ├ç├Âzme ve Problem Kurma Metni Etkinlik Cevaplar─▒


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 60-61-62-63-64


1) Bir gazete bayi, bir ay i├žinde 247 tane Bilim ├çocuk dergisi satm─▒┼čt─▒r. Ay sonunda sat─▒lamayan 39 dergi kald─▒─č─▒na g├Âre gazete bayisine bir ayda ka├ž Bilim ├çocuk dergisi gelmektedir? ├ľnce tahmin ediniz sonra i┼člem yaparak tahmininizi kontrol ediniz.


Cevap :

  • Tahmini 250 + 40 =290 dergi gelmektedir.
  • Sonu├ž : 247 + 39 = 286 tane dergi gelmektedir.
  • Fark : 290 – 286 = 4

2) Mine, G├Ârme Engelli ├çocuklar ─░├žin G├Ân├╝ll├╝ Kitap Okuma Etkinli─činde ge├žen sene 2756 sayfa kitap okudu─čunu ├Â─črendi. Ayn─▒ etkinlikte bu sene, ge├žen seneden 877 sayfa daha fazla okudu. MineÔÇÖnin etkinlik kapsam─▒nda son iki y─▒lda okudu─ču toplam sayfa say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

  • 2756 + 877 = 3633

3) Ankara Etnografya M├╝zesiÔÇÖne temmuz ay─▒nda 1800, a─čustos ay─▒nda 2354 yabanc─▒ turist gelmi┼čtir. Buna g├Âre temmuz ve a─čustos ay─▒nda toplam ka├ž turist Ankara Etnografya M├╝zesiÔÇÖni ziyaret etmi┼čtir?


Cevap :

  • 1800 + 2354 = 4154

4. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 63 Cevaplar─▒


4) Yandaki tabloda bir tekstil firmas─▒n─▒n yurt i├ži ve yurt d─▒┼č─▒nda satt─▒─č─▒ nevresim ve ├žar┼čaf say─▒lar─▒ verilmi┼čtir. Firman─▒n yurt i├ži ve yurt d─▒┼č─▒nda satt─▒─č─▒ toplam nevresim ve ├žar┼čaf say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

  • 1512 + 2040 + 1168 + 1288 = 6008

5) Ko┼ču yar─▒┼č─▒na haz─▒rlanan Do─čan, ├╝├ž g├╝nl├╝k bir antrenman plan─▒ olu┼čturmu┼člard─▒r. ─░lk g├╝n 2500 m, ikinci g├╝n 3000 m, ├╝├ž├╝nc├╝ g├╝n 3500 m ko┼čmu┼čtur. Do─čan, antrenmanda toplam ka├ž metre ko┼čmu┼čtur?


Cevap :

  • 2500 + 3000 + 3500 = 9000 m ko┼čmu┼čtur

6) Kumbaramda 1 TL ve 50 kuru┼člar var. Kumbaramda 3 tane bozuk para ald─▒─č─▒mda elime ka├ž lira ge├žmi┼č olabilir? Olabilecek sonu├žlar liste halinde yazarak g├Âsteriniz. Daha sonra bu durumu s─▒n─▒f ortam─▒nda canland─▒r─▒n─▒z.


Cevap :

  • 1-1-1 = Toplam 3 TL
  • 1-1-50 =┬á Toplam 2 TL 50 kuru┼č
  • 1-50-50 =┬á Toplam 2 TL
  • 50-50-50 =┬á Toplam 1 TL 50 kuru┼č gelmi┼č olabilir.

7) Nalan, d├Ârt basamakl─▒ en k├╝├ž├╝k ├žift do─čal say─▒y─▒ s├Âyl├╝yor. Aykut ise ├╝├ž basamakl─▒, rakamlar─▒ birbirinden farkl─▒ en k├╝├ž├╝k tek say─▒y─▒, NalanÔÇÖ─▒n s├Âyledi─či say─▒ya eklemek istiyor. AykutÔÇÖun yapmas─▒ gereken i┼člemi yaparak sonucu bulunuz.


Cevap :

  • 1000 + 103 = 1103

8) Tabloda bir okulun yaz─▒n a├žaca─č─▒ yetenek kurslar─▒ ve kurslara kat─▒lacak ├Â─črenci say─▒lar─▒ verilmi┼čtir. Bu verilerden yola ├ž─▒karak toplama i┼člemi kullanaca─č─▒n─▒z bir problem kurunuz ve problemi ├ž├Âz├╝n├╝z.


Problem : Kursa kat─▒lacak satran├ž kul├╝b├╝ndeki ├Â─črenci say─▒s─▒ ile drama kul├╝b├╝ndeki ├Â─črenci say─▒s─▒ toplam─▒ ka├žt─▒r?

├ç├Âz├╝m : 33 + 18 = 51 ├Â─črencidir.


4. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 64 Cevaplar─▒


9) A┼ča─č─▒da yer alan g├Ârsel ├╝zerinde e┼čyalar─▒n fiyatlar─▒ g├Âsterilmi┼čtir. Bu fiyatlardan yola ├ž─▒karak toplama i┼člemi kullanaca─č─▒n─▒z bin problem kurunuz ve problemi ├ž├Âz├╝n├╝z.


Problem :┬á Evine bir koltuk ve bir klima almak isteyen Ay┼če Han─▒mÔÇÖ─▒n ka├ž TLÔÇÖsi olmal─▒d─▒r?

├ç├Âz├╝m :┬á 3850 + 3275 = 7125 TL si olmal─▒d─▒r.


Soru : Yukar─▒daki ┼čekilde, ba┼člang─▒├ž noktas─▒ndan biti┼č noktas─▒na t├╝m bayraklar─▒ toplayarak gidilebilecek en k─▒sa yolu i┼čaretleyiniz. En k─▒sa yolu, bayraklar─▒n harf s─▒ras─▒n─▒ yazarak ve i┼člem yaparak bulunuz.


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 62-63-64 MEB Yay─▒nlar─▒”



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!