Ana Sayfa > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 75-76-77-78 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

4. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ 2. ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 75, 76, 77, 78


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 2. ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒


4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 75-76-77-78


A. A┼ča─č─▒daki toplama i┼člemlerini zihinden yaparak i┼člemleri sonu├žlarla e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

“4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 75-76-77-78 MEB Yay─▒nlar─▒”


B. A┼ča─č─▒daki a├ž─▒k u├žlu sorular─▒n cevaplar─▒n─▒ ilgili b├Âl├╝me yaz─▒n─▒z.


2) Y├╝zme yar─▒┼č─▒nda, ├╝├žgen ┼čeklinde bir rota izlenecek olup gidilmesi gereken mesafeler s─▒ras─▒ ile 845 metre, 632 metre ve 792 metredir, Yar─▒┼č─▒n mesafesi toplam ka├ž metredir?


Cevap :

  • 845 + 632 + 792 = 2269 metre

3) 19 May─▒s Atat├╝rkÔÇÖ├╝ Anma ve Gen├žlik ve Spor Bayram─▒ etkinli─či i├žin stadyuma toplam 2256 ├Â─čretmen ve ├Â─črenci gelmi┼čtir, Stadyuma gelen erkek ├Â─črencilerin say─▒s─▒ 940ÔÇÖt─▒r, k─▒z ├Â─črencilerin say─▒s─▒ ise erkek ├Â─črenci say─▒s─▒ndan 134 eksiktir. Buna g├Âre stadyuma gelen ├Â─čretmen say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

  • 940 ÔÇô 134 =806 k─▒z
  • 940 + 806 = 1746 ├Â─črenci
  • 2256 ÔÇô 1746 = 510 ├Â─čretmen

4) Bir ├žiftlikte 2578 tane kuzu, 3426 tane koyun, 2345 tane ke├ži bulunmaktad─▒r, En yak─▒n y├╝zl├╝─če yuvarlama y├Ântemi kullanarak bu ├žiftlikteki toplam hayvan say─▒s─▒n─▒ tahmin ediniz, Daha sonra tahmininiz ile ger├žek i┼člem sonucunu kar┼č─▒la┼čt─▒r─▒n─▒z, Buldu─čunuz sonu├žlar─▒ k├╝├ž├╝kl├╝k-b├╝y├╝kl├╝k ili┼čkisiyle belirtiniz


Cevap :

  • Tahmin : 2600 + 3400 + 2300 = 8300
  • Sonu├ž : 2578 + 3426 + 2345 = 8349
  • 8349 > 8300

4. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 76 Cevaplar─▒


5.Bir okulda 1156 ├Â─črenci vard─▒r, Bu ├Â─črencilerin 253u m├╝zik kul├╝b├╝ne, 324u satran├ž kul├╝b├╝ne, 481ÔÇÖi ise Ye┼čilay kul├╝b├╝ne gittiklerine g├Âre kul├╝be gitmeyen ├Â─črenci say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

  • 253 + 324 + 481 = 1058 kul├╝be gidenler
  • 1156 ÔÇô 1058 = 98 kul├╝be gitmeyenler

6.BatuÔÇÖnun evi ile gidece─či bakkal─▒n aras─▒ndaki mesafe 564 mÔÇÖdir. Batu 328 m y├╝r├╝d├╝─č├╝ne g├Âre geriye y├╝r├╝yece─či ka├ž m kald─▒─č─▒n─▒ tahmin ediniz. Tahmini sonucunuz ile i┼člem sonucunuzu kar┼č─▒la┼čt─▒rarak fark─▒ bulunuz.


Cevap :

  • Tahmin : 560 ÔÇô 330 = 230
  • Sonu├ž : 564 ÔÇô 328 = 236
  • Fark : 236 ÔÇô 230 = 6

C. A┼ča─č─▒da yer alan verilere uygun olarak problem kurunuz.


7 .Yanda yer alan ├ž├Âz├╝me uygun olarak bir problem kurunuz, a┼ča─č─▒da yer alan b├Âl├╝me yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Nuran bayramda annesinde 786 lira, babas─▒ndan ise 567 lira bayram har├žl─▒─č─▒ ald─▒. Mehmet ise, dedesinden 1353 lira, ninesinden 567 lira ve babas─▒ndan 786 lira bayram har├žl─▒─č─▒ alm─▒┼čt─▒r. Nuran ve Mehmet┬á ne kadar bayram har├žl─▒─č─▒ toplam─▒┼č oldular?


4. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 77 Cevaplar─▒


“4. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 75-76-77-78 Cevaplar─▒”

8.Yukar─▒da verilen bilgileri kullanarak toplama ve ├ž─▒karma i┼člemi gerektiren bir problem kurunuz.


Problem : Bir kamyondan toplam 4678 kg domates vard─▒r. Daha sonra kamyondan bir miktar domates indiriliyor ve geriye 3403 kg domates kal─▒yor. Domatesler ba┼čka bir kamyona konularak ├╝zerine ekleniyor ve 6128 kg domates oluyor. Buna g├Âre indirilen ve konulan toplam ka├ž domates vard─▒r?

├ç├Âz├╝m :

  • 4678 ÔÇô 3403 = 1275 kg indirilen domatesler
  • 6128 ÔÇô 3403 =2725 kg konulan domatesler
  • 1275 + 2725 = 4000 kg

D. A┼ča─č─▒daki ├žoktan se├žmeli sorular─▒ yan─▒tlay─▒n─▒z ve do─čru se├žene─či i┼čaretleyiniz.


9) Sa─čl─▒kl─▒ beslenen Neslihan Han─▒m, kahvalt─▒da 632 kalori, ├Â─čle yeme─činde 684 kalori, ak┼čam yeme─činde 488 kalori alm─▒┼čt─▒r. Neslihan Han─▒mÔÇÖ─▒n ald─▒─č─▒ kaloriler en yak─▒n onlu─ča yuvarland─▒─č─▒nda toplam ka├ž olur?


Cevap : D) 1800

  • 630 + 680 + 490 = 1800

10) Pe┼činat olarak 535 TL verilen bir kitapl─▒k i├žin d├Ârt tane 100 TL taksit ├Âdenmesi planlanm─▒┼čt─▒r. Kitapl─▒k i├žin ├Âdenecek toplam tutar ne kadard─▒r?


Cevap : D) 935

  • 100 + 100 + 100 + 100 = 400 TL
  • 535 + 400 = 935 TL

11) Ma─čazada sat─▒┼č g├Ârevlisi olan Serdar Bey, bir ay boyunca 847 par├ža ├╝r├╝n satm─▒┼čt─▒r. Ayn─▒ ma─čazada ├žal─▒┼čan Zeynep Han─▒mÔÇÖ─▒n yapt─▒─č─▒ sat─▒┼č say─▒s─▒ ise Serdar BeyÔÇÖin sat─▒┼č say─▒s─▒ndan 277 par├ža daha fazlad─▒r.

─░ki g├Ârevlinin ay boyunca yapt─▒klar─▒ toplam sat─▒┼č say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap : C) 1971

  • 847 + 277 = 1124 Zeynep Han─▒mÔÇÖ─▒n sat─▒┼č say─▒s─▒
  • 1124 + 847 = 1971 ─░ki g├Ârevlinin ay boyunca yapt─▒klar─▒ toplam sat─▒┼č say─▒s─▒

12) 4265 TL maa┼č alan Seda Han─▒mÔÇÖ─▒n 700 TL tutar─▒nda ikramiye ald─▒─č─▒ ay eline toplam ka├ž TL ge├žmi┼č olur?


Cevap : B) 4965

  • 4265 + 700 = 4965 TL ge├žmi┼č olur.

4. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 78 Cevaplar─▒


13) Okul aile birli─či toplant─▒s─▒na 314 erkek veli, 492 kad─▒n veli gelmi┼čtir. Toplant─▒ya kat─▒lan veli say─▒s─▒, se├ženeklerden hangisinde en yak─▒n y├╝zl├╝─če yuvarlanm─▒┼čt─▒r?


Cevap : C) 800

  • 314 + 492 = 806
  • 806 = 800

14) Yanda verilen ├ž─▒karma i┼člemi, say─▒lar en yak─▒n onlu─ča yuvarlanarak yap─▒ld─▒─č─▒nda sonu├ž ka├ž olur?


Cevap : D) 150

  • 720 ÔÇô 570 = 150 olur.

15) K├╝resel ─▒s─▒nmaya dikkat ├žekmek amac─▒yla yap─▒lan ko┼čuda, Meltem 1447 metre ko┼čmu┼čtur. ─░lker, MeltemÔÇÖin ko┼čtu─čundan 389 metre daha az ko┼čmu┼čtur.

Ayhan ise Meltem ve ─░lkerÔÇÖin toplam ko┼čtuklar─▒ yol kadar ko┼čtu─čuna g├Âre Ayhan ka├ž metre yol ko┼čmu┼čtur?


Cevap : B) 2505 m

  • 1447 ÔÇô 389 = 1058 metre ─░lker’in ko┼čtu─ču mesafe
  • 1447 + 1058 = 2505 Ayhan metre yol ko┼čmu┼čtur.

16) Bir giyim firmas─▒, ihtiya├ž sahiplerine da─č─▒t─▒lmak ├╝zere 452 adet kazak, 648 adet pantolon, 322 adet g├Âmlek haz─▒rlam─▒┼čt─▒r. Kazak, g├Âmlek ve pantolon say─▒lar─▒n─▒n toplam─▒n─▒n 506 eksi─či kadar da mont paketlenmi┼čtir.

Verilenlere g├Âre ka├ž mont paketlenmi┼čtir?


Cevap : A) 916

  • 452 + 648 + 322 = 1422
  • 1422 ÔÇô 506 = 916 mont paketlenmi┼čtir.

17) 3, 9, 1, 7 Yandaki tabloda verilen rakamlar─▒ kullanarak olu┼čturulacak 4 basamakl─▒ en b├╝y├╝k do─čal say─▒ ile 4 basamakl─▒ en k├╝├ž├╝k do─čal say─▒n─▒n fark─▒ ka├žt─▒r?


Cevap : B) 8352

  • 9731 ÔÇô 1379 = 8352 en k├╝├ž├╝k do─čal say─▒n─▒n fark─▒

18) Bir mobilya ma─čazas─▒nda 3247 adet ├╝r├╝n bulunmaktad─▒r. A┼ča─č─▒daki tabloda listelenen ├╝r├╝nler sat─▒ld─▒─č─▒na g├Âre ma─čazada ne kadar ├╝r├╝n kalm─▒┼čt─▒r?


Cevap : C) 1686

  • 346 + 224 + 577 + 414 = 1561
  • 3247 ÔÇô 1561 = 1686 ├╝r├╝n kalm─▒┼čt─▒r.


 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!