Ana Sayfa > 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı > 4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 40-41-42 MORPAOFSET Yayınları

Trafik Güvenliği Öğretmeni
Moderatör
Konular383
Cevaplar0

4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Taşıtlara Biniş, Taşıtlardan İniş ve Taşıtlarda Yolculuk Kuralları Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 40, 41, 42


4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Taşıtlara Biniş, Taşıtlardan İniş ve Taşıtlarda Yolculuk Kuralları Metni Etkinlik Cevapları


4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 40-41-42


“4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 40-41-42 MORPAOFSET Yayınları”


Hazırlanalım


1. Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.


Kısa Cevap : “Otomobil, otobüs veya okul servisine binerken aracın hangi tarafındaki kapısını kullanıyorsunuz? Nedenini açıklayınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Otomobil gibi araçlara binerken yol tarafından değil araçların geçmediği güvenli taraflardan binmeye dikkat etmeliyiz.

Kazanın oluşmaması ve yaralanmamamız için yararlanmamamız için otomobilin kapısını açarken dikkat etmeli trafiğin sakinleşmesini beklemeliyiz.

Aksi halde yoldaysa veya geçen arabalar sıksa kapısı açık otomobile çarpabilirler veya  otomobile binmeye çalışırken yaralanabiliriz.

Otobüs veya okul servisi gibi toplu taşıma araçlarına binerken ön kapıyı kullanırız.

Çünkü ön kapı binmek için ayrılmıştır. Orta ve arka kapılar inmek için ayrılmıştır.


2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Bu resimlerde gördüğünüz yanlış davranışlar nelerdir? Bu davranışların doğruları nasıl olmalıdır?


Cevap :

1. Resimde çocuk trafik akışının olduğu yerde inerek hem kendisini hem de diğer sürücüyü tehlikede bırakmıştır.

2. Resimde yolcu araç durmadan inmeye çalışmıştır. Bu durumda düşebilir veya başka kazalar yaşanabilir.

3. Resimde yolcular binmek için ön kapıyı kullanmaları gerekirken arka kapıyı da kullanmış inen ve binen kişiler arasında bir karmaşa yaşanmıştır. Bu durumda kişiler birbirine çarparak düşebilir veya yararlanabilirler.


4. Sınıf Trafik Güvenliği MORPAOFSET Yayınları Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları


Çalışma Zamanı


1. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Resimlerdeki doğru ve yanlış davranışlar nelerdir? Açıklayınız.


Cevap :

Aşağıdaki resimleri incelediğimizde doğru davranışlar yolcuların oturmaları ve ayakta olan yolcuların tutulmalarıdır.

Yanlış olan davranışlar çocukların otobüse zarar vermeleri , araç hareket halindeyken yolcuların yürümeye çalışmaları, ayaktaki yolcuların tutunmamaları ve telefonla konuşarak sürücüyü ve diğer insanları rahatsız etmeleridir.


2. Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Taşıtlara biniş ve taşıtlardan iniş kurallarına uygun davranışları gösteren resimlerin altındaki kutucuğa “✓” işareti, uygun olmayan davranışları gösterenlerin altındaki kutucuğa “X” işareti koyunuz. Uygun olmayan davranışların sebep olacağı durumları söyleyiniz.


Cevap :

1. resim:

2. resim:  X

3. resim: X

4. resim: X

5. resim:


Öğrendiklerimizi Değerlendirelim


1. Taşıtlara tam durmadan binip inmenin sebep olacağı tehlikeler nelerdir?


Kısa Cevap : “Taşıtlara tam durmadan binip inmenin sebep olacağı tehlikeler nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Sürücü veya kuralları olduğu gibi aynı zamanda yolculuk yapan kişiler için de trafik kuralları vardır.

Bu trafik kurallarından bir tanesi de kişinin güvenliği için bilmiş olduğu taşıta tam durduğu esnada binip inmesidir.

Kişi indiği taşıt tam durmadan beni bilmesi durumunda düşebilir, ayağa tekerin altında kalabilir veya savrularak ciddi yaralanmalar geçirebilir.

Dengesini kaybedip düşmesi durumunda sıkıntılı durumlar meydana gelebilir.

Bunların olmaması için araba, otobüs gibi bütün taşıtlara inip binerken tam olarak durmasını beklemeli güvenliğimizi tehlikeye atmamalıyız.


2. Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmenin yaratacağı tehlikeler nelerdir?


Kısa Cevap : “Yolculuk sırasında sürücüyü meşgul etmenin yaratacağı tehlikeler nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Yolculuk sırasında yolcular sürüyü gereksiz yere meşgul etmemeli bir soru sormaları gerekiyorsa duraklarda veya kısa bir şekilde sorarak onu konuşturmamalıdır.

Sürücünün dikkati dağıldığı zaman trafik işaretlerini, trafik ışıklarını veya gelen araçları fark etmeyebilir ve böylece büyük kazalar meydana gelebilir.

Sürücü dikkati dağıldığı zaman fazla hız yapabilir veya trafik kurallarını çiğneyerek ceza alabilir.

Sürücünün hem kendi hem de diğer insanların can ve mal güvenliği için dikkatli olması gerekirken onun dikkatini dağıtmak bütün insanları ve trafikteki trafikteki diğer kişilere tehlikeye sokmak demek olur.

Bunları göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz.


3. Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğunuz davranışlar nelerdir?


Kısa Cevap : “Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğunuz davranışlar nelerdir?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

İnsanların toplu bulunmuş olduğu alanlarda ve toplu taşıma araçlarında diğer insanları rahatsız etmeden seyahat etmesi gerekmektedir.

Toplu taşıma araçlarında istediğimiz yere ulaşıncaya kadar beraber seyahat etmemiz gerektiği için saygın hareketlerde bulunmalıyız.

Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken rahatsız olduğum birçok davranış vardır.

Soğuk havalarda insanların gereksiz yere cam açmaları, bana vuran yerlerde Güneşli havalarda perdeyi çekmemeleri, yüksek sesle cep telefonu ile konuşmaları, diğer yolcuları ve şoförü rahatsız edecek şekilde bir şeyler izlemeleri veya dinlemeleri, şoförü meşgule de dikkatini dağıtmalarıdır.

Bazı insanların toplu taşıma araçlarına zarar vermeleri ve kirletmeleri de beni rahatsız etmektedir.


4. Toplu taşıma araçlarına verilen zararları önlemek için neler yapılabilir?


Kısa Cevap : “Toplu taşıma araçlarına verilen zararları önlemek için neler yapılabilir?” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Toplu taşıma araçlarına zarar vermemeli ve gereksiz maddi hasarlar meydana getirmemeliyiz.

Bu araçları bizden sonra başkalarını da kullanacağını düşünerek saygın ve güzel hareketlerde bulunmalıyız.

Topu taşıma araçlarına verilen zararlı engellemek için caydırıcı cezalar getirilebilir ve insanlar uyarılabilir.

Toplu taşıma araçlarına verilen zararı engellemek için bunun suç olduğuna ve ceza gerektirdiğine dair bilgilendirici afişler ve resimler, uyarılar camlara veya koltuklara asılabilir.


“4. Sınıf Trafik Güvenliği Kitabı Sayfa 40-41-42 MORPAOFSET Yayınları” konusunu videolu bir şekilde izleyebilir ve dinleyebilirsiniz.




 

Our Score
hakan
Yönetici
Konular8
Cevaplar352

Toplu taşıma araçlarını kullanırken dikkat etmemiz gereken kurallar ve uymamız gereken birçok tedbir vardır . Toplu taşıma araçlarını kullanırken bir yerde bir yere giderken hem hızlı hem güvenilir hem kolay bir şekilde ulaşabiliriz toplu taşlarını kullanırken yalnız bizler diye çevremizde hem yolcular hem şoför vardır bunlarla beraber kullanmış olduğumuz toplu taşıma araçlarını her zaman dikkatli bir şekilde kullanmalı kurallarına uyarak kullanmaya Özen göstermeliyiz. Nokta ulaşım araçları ön kapıdan binmek arka kaptan inmek toplu taşıma araçlarını temiz kullanmak özelliğini dikkatli bir şekilde yolculuğumuzu yapmak için her zaman bulunan araçlara zarar vermemek vekilletmemek ayrıca ayakta yolculuk yapmamak gürültü ve ses yapmamak gibi kurallara uyarak toplu taşıma araçlarını kullanabiliriz.

Profile Photo
Binbaşı
Toplu taşıma araçlarını kullandığımız an uymamız gereken birçok kural vardır. Bu kurallara uyduğumuz zaman yalnız bizlerin değil toplumda ve trafikte olan birçok kişinin kazağı olmamasına yaralanmamasına sorun yaşamamasına veya birbirine hoşgörüsüz davranmamasına sebep olacağını söyleyebiliriz toplu taşıma araçlarını kullanırken uymamız gereken kurallara her zaman bilerek bilmeliyiz toplu taşıma araçlarını kullanırken öncelikle ön kapıdan binmeli arka kapıdan inmeli yolculuk sırasında kimseyi rahatsız etmemeli ayakta yolculuk yapmamaya özen göstermeli şoförün rahatsız edecek davranışlardan yüksek sesle telefon konuşmasına veya video izlemek gibi davranışlardan uzak durarak yolculuklarımızı tamamlayabiliriz.
Profile Photo
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!