Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 59-60-61-62-63 MEB Yay─▒nlar─▒

─░ngilizce ├ľ─čretmeni
├çavu┼č
Konular245
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Downtown Practice Time Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 59, 60, 61, 62, 63


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Downtown Practice Time Metni Etkinlik Cevaplar─▒


“6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 59-60-61-62-63 MEB Yay─▒nlar─▒”


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 59-60-61-62-63


1. Read the information about the giraffes. Write True (T) or False (F) and correct the False statements.

1. Z├╝rafalar hakk─▒ndaki bilgileri okuyun. Do─čru (T) veya Yanl─▒┼č (F) yaz─▒n ve Yanl─▒┼č ifadeleri d├╝zeltin.


Cevap :

1. Stati is slimmer than Obeli.  TRUE

2. Stati is heavier than Asteri.  FALSE Stati is slimmer than Asteri.

3. Obeli is shorter than Asteri. FALSE Obeli is taller than Asteri.

4. Forki is taller than Asteri. TRUE

5. Forki is younger than Obeli. FALSE Forki is older than Obeli.

6. Obeli is older than Asteri TRUE


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 60 Cevaplar─▒


2. Write the comparative forms of the adjectives.

2. S─▒fatlar─▒n kar┼č─▒la┼čt─▒rmal─▒ hallerini yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“6. S─▒n─▒f ─░ngilizce Ders Kitab─▒ Sayfa 59-60-61-62-63 Cevaplar─▒”


3. Read the dialogue and write the names of the children in the boxes.

3. Diyalo─ču okuyun ve ├žocuklar─▒n adlar─▒n─▒ kutulara yaz─▒n.

Liz: Do you like the city life or the village life?
Jack: I like the village life. Because the village is quieter and cleaner.

Liz: I think the village life is boring. There is nothing to do. So, the city life is more
enjoyable than the village life.
Jack: But cities are crowded and noisy. There is always a traffic jam in the downtown.
Liz: You are right but I love shopping and there are a lot of shopping centres in the cities.
Jack: But you can grow your own vegetables and fruit in your garden in the village.
They are healthier and better.


Cevap :

Liz 1. The village life is more boring than the city life.

Jack 2. The village is quieter and cleaner.

Jack 3. Fruit and vegetables are healthier in the village.

Jack 4. Cities are more crowded and noisier.

Liz 5. The city life is more enjoyable than the village life.


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 61 Cevaplar─▒


4. Match the pictures with the sentences. Then read the sentences aloud.

4. Resimleri c├╝mlelerle e┼čle┼čtirin. Daha sonra c├╝mleleri y├╝ksek sesle okuyun.


Cevap :

(e) 1. Jane and Janet are making a cake.

(f) 2. Sue is helping her mother in the kitchen.

(d) 3. Liz and Tom are feeding a street dog.

(c) 4. George is watering the flowers.

(b) 5. Kevin is reading a book.

(a) 6. Donald is resting.


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 62 Cevaplar─▒


5. Put the words in the correct order.

5. Kelimeleri do─čru s─▒raya koyun.


1. A bike / than / a train /slower / is

Cevap : A bike is slower than a train.

2. than /Bilecik /more crowded /is / ─░stanbul

Cevap : Bilecik is more crowded than ─░stanbul.

3. taking /is / a nap /at the moment /My grandmother

Cevap : My grandmother is taking a nap at the moment.

4. than /larger /is /Kilis / Konya

Cevap : Konya is larger than Kilis.

5. are / cooking /now / My parents

Cevap : My parents are cooking now.

6. than / Skyscrapers / higher /are / kiosks

Cevap : Skyscrapers are higher than kioks.

7. is / summer / Bodrum / busier / in

Cevap : Bodrum is busier in summer.

8. feeding / now / He / the street cats / is

Cevap : He is feeding the street cats now.


6. Circle the odd one.

6. Tek olan─▒ daire i├žine al─▒n.


Cevap :

“6. S─▒n─▒f ─░ngilizce MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 59-60-61-62-63 Cevaplar─▒”


6. S─▒n─▒f ─░ngilizce MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 63 Cevaplar─▒


Draw the pictures of the new words in the unit. Then, write the meanings under the pictures

├ťnitedeki yeni kelimelerin resimlerini ├žiziniz. Daha sonra resimlerin alt─▒na anlamlar─▒n─▒ yaz─▒n.


Cevap :

Bu k─▒s─▒mda bilmedi─činiz kelimelerle ilgili olarak resimli s├Âzl├╝k yapman─▒z gerekmektedir. Kendinize g├Âre resimli s├Âzl├╝─č├╝ olu┼čturunuz.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!