Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 21-22-23-24 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Da─č─▒lma ├ľzelli─či ve Ortak ├çarpan ├ľzelli─či Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 21, 22, 23, 24


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Da─č─▒lma ├ľzelli─či ve Ortak ├çarpan ├ľzelli─či Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 21-22-23-24


Soru : 4 kutuda sekizer, 4 kutuda da onar lokum bulunmaktad─▒r. T├╝m lokumlar─▒n say─▒s─▒n─▒ farkl─▒ yollarla nas─▒l bulaca─č─▒n─▒z─▒ d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


Cevap :

1. Yol = 4 . 8 + 4 . 10 = 32 + 40 = 72

2. Yol = 4 . (8 + 10) = 32 + 40 = 72


6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 24 Cevaplar─▒


1. Yukar─▒daki k─▒rm─▒z─▒ renkli karelerin ve toplam karelerin say─▒s─▒n─▒ ├žarpma i┼čleminin da─č─▒lma ├Âzelli─čini kullanarak bulunuz.


Cevap :

  • 2 . (6+8) = 2 . 14 = 28

2. 36 ┬Ě (13 + 25) = 36 ┬Ě + 36 ┬Ě 25 i┼čleminde yerine yaz─▒lmas─▒ gereken say─▒y─▒ bulunuz.


Cevap :

  • 36.13 + 36.25
  • 468 + 900
  • 1368

3. Bir d├╝─č├╝n salonundaki 65 masan─▒n her biri 10 papatya ve 5 g├╝l ile s├╝slenecektir. Bunun i├žin kullan─▒lacak papatya ve g├╝llerin toplam say─▒s─▒n─▒ ortak ├žarpan parantezine alma ├Âzelli─čini kullanarak bulunuz.


Cevap :

  • 65 . (10 + 5)
  • 65 . 15
  • 975

4. A┼ča─č─▒daki ifadeler do─čru ise ba┼č─▒ndaki kutucu─ča ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č ise ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

(Yanl─▒┼č) 8 ┬Ě (7 + 6) = 8 ┬Ě 7 + 8 ┬Ě 6 i┼člemi, ├žarpma i┼čleminin ├ž─▒karma i┼člemi ├╝zerinde da─č─▒lma ├Âzelli─či ile a├ž─▒klan─▒r. ( Toplama ├Âzelli─či olacak)

(Yanl─▒┼č) 243 ┬Ě 100 ÔÇô 1243 ┬Ě 1 i┼čleminin sonucu 1243 ┬Ě 101 i┼čleminin sonucu ile ayn─▒d─▒r. (1243.99 i┼člemi olacakt─▒r)

(Do─čru) 26 ┬Ě 31 ÔÇô 26 ┬Ě 20 = 26 ┬Ě (31 ÔÇô 20) i┼člemi ortak ├žarpan parantezine alma ├Âzelli─či ile a├ž─▒klan─▒r.

(Do─čru) 18 ┬Ě 101 ifadesi 18 ┬Ě (100 + 1) ifadesine e┼čittir.


I. ad─▒m 68 ┬Ě 99 = 68 ┬Ě (100 – 1)
II. ad─▒m = 68 ┬Ě 100 – 68 ┬Ě 1
III. ad─▒m = 680 – 68
IV. ad─▒m = 612

5. Eda, ├Â─čretmeninin sordu─ču 68 ┬Ě 99 i┼člemini k─▒sa yoldan yukar─▒daki gibi yapm─▒┼čt─▒r. Buna g├Âre Eda ilk hatay─▒ ka├ž─▒nc─▒ ad─▒mda yapm─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A) I. B) II. C) III. D) IV.


6. 8 ┬Ě 32 i┼čleminin e┼čiti a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A) (8 + 30) + (8 + 2)
B) (8 ┬Ě 30) + (8 ┬Ě 2)
C) (8 ┬Ě 30) ┬Ě (8 ┬Ě 2)
D) (8 + 30) ┬Ě (8 + 2)


7. ┬Ě 25 – 32 ┬Ě 25 = 43 ┬Ě 25 Yukar─▒da verilen e┼čitli─če g├Âre yerine gelecek say─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A) 11 B) 25 C) 43 D) 75


8. Yukar─▒daki birimkarelerin toplam─▒n─▒n i┼člem olarak ifadesi a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A) 5 ┬Ě (6 – 3)
B) 5 ┬Ě (8 + 3)
C) 5 ┬Ě (6 + 3)
D) 5 ┬Ě (9 – 5)



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!