Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 18-19-20 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ ─░┼člem ├ľnceli─či Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 18, 19, 20


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ ─░┼člem ├ľnceli─či Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 18-19-20


Sa─čl─▒k hizmeti veren kurulu┼člarda baz─▒ bireylerin hizmetlerden ├Âncelikli olarak yararlanma hakk─▒ vard─▒r. Muayene olmak i├žin s─▒ra bekleyen hamile, engelli, 65 ya┼č ├╝st├╝ ve 7 ya┼č alt─▒ bireylerden birinci ├Âncelik engellilerde, ikinci ├Âncelik hamilelerde, ├╝├ž├╝nc├╝ ├Âncelik 65 ya┼č ├╝st├╝ bireylerde, d├Ârd├╝nc├╝ ├Âncelik ise 7 ya┼č alt─▒ bireylerdedir.┬á

Soru : G├╝nl├╝k hayat─▒m─▒zda yapm─▒┼č oldu─čumuz bir├žok i┼člemde bir ├Âncelik s─▒ras─▒ vard─▒r. Benzer ┼čekilde matematikte de yapt─▒─č─▒m─▒z i┼člemlerde ├Âncelik s─▒ras─▒n─▒ d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


Cevap :

Maddeler Halinde Matematikte i┼člem ├Ânceli─či ┼ču ┼čekildedir ;

  1. ─░lk olarak parantez i├žerisinde i┼člemler yap─▒l─▒r.
  2. ├ťsl├╝ say─▒lar─▒n i┼člemleri yap─▒l─▒r.
  3. ├çarpma ve b├Âlme i┼člemleri yap─▒l─▒r.
  4. Toplama ve ├ž─▒karma i┼člemleri yap─▒l─▒r.
  5. Ayn─▒ i┼člem var ise soldaki i┼člemden ba┼član─▒r.

6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 20 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde bo┼č b─▒rak─▒lan yerlere uygun ifadeleri yaz─▒n─▒z.


Cevap :

ÔÇó ─░├žerisinde ├╝sl├╝ ifade, toplama ve ├žarpma i┼člemi bulunan i┼člemde i┼člem ├Ânceli─čine g├Âre ├Ânce ├╝sl├╝ ifade, sonra ├žarpma, sonra da toplama i┼člemleri yap─▒l─▒r.

ÔÇó ─░├žerisinde ├ž─▒karma, b├Âlme i┼člemi ve parantez i├ži i┼člem bulunan durumlarda i┼člem ├Ânceli─čine g├Âre ├Ânce┬á parantez i├ži, sonra b├Âlme sonra da ├ž─▒karma i┼člemi yap─▒l─▒r.

ÔÇó Ayn─▒ i┼člem ├Ânceli─či s─▒ras─▒na sahip i┼člemler soldan sa─ča┬ádo─čru s─▒rayla yap─▒l─▒r.


2. A┼ča─č─▒daki noktal─▒ yerlere ÔÇť<ÔÇŁ, ÔÇť>ÔÇŁ ve ÔÇť=ÔÇŁ sembollerinden uygun olan─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

  • 4 ┬Ě 5 – 2 > 4 ┬Ě (5 – 2)
  • 16 ├Ě 4 ┬Ě 2┬á< 16 ┬Ě 4 ├Ě 2
  • 5 + 12 ├Ě 3 = 12 ├Ě 3 + 5
  • (9 – 2) ┬Ě 4 > 9 – 2 ┬Ě 4

3. A┼ča─č─▒da verilen i┼člemin sonucunu bulunuz.


Cevap :

  • 40 – (70 + 23) ├Ě 2 =┬á 40 – (70 + 8) ├Ě 2
  • 40 – 78 ├Ě 2┬á = 40 – 39
  • 40 – 39 = 1

4. A┼ča─č─▒daki i┼člemleri do─čru sonu├žlar─▒ ile e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

“6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 18-19-20 MEB Yay─▒nlar─▒”


5. I. 23 + 2 ┬Ě 3 = 12
II. 25 ┬Ě 2 – 10 = 40
III. (32 ├Ě 4) ┬Ě 2 = 16
IV. 125 – (5 + 3 ┬Ě 2) = 110

Yukar─▒daki ifadelerden hangileri do─črudur?


Cevap :

A) I ve IV. B) II ve III.
C) Yaln─▒z III. D) I, II ve III.


6. ─░┼člem ├Ânceli─či kurallar─▒n─▒ uygulayan hesap makinesinde s─▒rayla 14, -, 10, +, 8, ├Ě, 2 tu┼člar─▒na bas─▒l─▒rsa ekranda hangi say─▒ g├Âr├╝n├╝r?


Cevap :

A) 8 B) 9 C) 12 D) 13


7. 25 + 52 ┬Ě 3 + 102 – (15 + 12 ┬Ě 4) i┼čleminin sonucu ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 117 B) 127 C) 137 D) 147


8.┬á 81 27 9 = 84 Yukar─▒daki i┼člemde ÔÇť ÔÇŁ ve ÔÇť ÔÇŁ yerine gelecek i┼člem sembolleri s─▒ras─▒yla hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

A) –┬á .
B)  + + 
C)┬á ┬á+┬á –
D) +  .



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!