Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 25-26-27-28 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Do─čal Say─▒ Problemleri Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 25, 26, 27, 28


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Do─čal Say─▒ Problemleri Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 25-26-27-28


Soru : G├╝nl├╝k hayatta kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒n─▒z problemleri nas─▒l ├ž├Âzd├╝─č├╝n├╝z├╝ d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “G├╝nl├╝k hayatta kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒n─▒z problemleri nas─▒l ├ž├Âzd├╝─č├╝n├╝z├╝ d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

G├╝nl├╝k hayatta kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒n─▒z problemleri ├ž├Âzmek i├žin sorun hakk─▒nda ilk olarak ara┼čt─▒rma yapmam─▒z gerekir.

Ara┼čt─▒rmalar yapt─▒ktan sonra konu hakk─▒nda bilgili ki┼čilerden fikirler almam─▒z gerekir. Ard─▒ndan ara┼čt─▒rma ve bilgilerden sonra konu hakk─▒nda ├ž├Âz├╝mleri sa─člamam─▒z en iyi yol olacakt─▒r.


6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 28 Cevaplar─▒


Yukar─▒daki hedef tahtas─▒nda sar─▒ b├Âlgeyi vuranlara 10 puan, mavi b├Âlgeyi vuranlara 5 puan verilmektedir. Pembe b├Âlgeyi vuranlardan ise 3 puan silinmektedir. Atiye ve Merve alt─▒┼čar at─▒┼č yapm─▒┼čt─▒r. Atiye 2 defa sar─▒, 1 defa mavi ve 3 defa pembe b├Âlgeyi vurmu┼čtur. Merve de 3 defa sar─▒, 2 defa mavi ve 1 defa pembe b├Âlgeyi vurmu┼čtur.┬á

1. Buna g├Âre, Atiye ve MerveÔÇÖnin puanlar─▒n─▒ bulunuz.┬á


Cevap :

Atiye = 2.10 + 1.5 ÔÇô 3.3 = 16

Merve = 3.10 + 2.5 -1.3=37


2. 5 kg, 4 kg, 6 lira, 8 lira ve 60 lira verilerini kullanarak problem olu┼čturunuz.


Cevap :

5 kilosu 6 lira olan incirden ve 4 kilosu 8 lira olan ├žilekten almak isteyen H├╝sam 60 liraya en fazla ka├ž kilo meyve alabilir?


3. Okul ├ž─▒k─▒┼č─▒nda lokantaya giden Salih ve 4 arkada┼č─▒ yemek yedikten sonra ├Âdenecek hesab─▒ e┼čit olarak payla┼čacaklar─▒ s─▒rada Salih c├╝zdan─▒n─▒ unuttu─čunu fark etmi┼čtir. SalihÔÇÖin arkada┼člar─▒ ki┼či ba┼č─▒ 4 lira fazla vererek hesab─▒ ├Âdediklerine g├Âre toplam ka├ž lira hesap ├Âdenmi┼čtir?


Cevap :

A) 50 B) 60 C) 70 D) 80


4. Sinan, karde┼či Halil do─čdu─čunda 10 ya┼č─▒ndad─▒r. 15 y─▒l sonra bu iki karde┼čin ya┼člar─▒ fark─▒ ka├ž olur?


Cevap :

A) 40 B) 25 C) 15 D) 10


5. H├╝lya yukar─▒da fiyatlar─▒ verilen ├╝r├╝nlerin her birinden iki┼čer tane alm─▒┼čt─▒r. Buna g├Âre H├╝lyaÔÇÖn─▒n ├Âdeyece─či toplam miktar─▒ veren i┼člem a┼ča─č─▒dakilerden hangisi ile ifade edilebilir?


Cevap :

A) 3 ┬Ě (1 + 2 + 3 + 4)
B) 3 ┬Ě (1 + 3 + 3 + 4)
C) 2 ┬Ě (1 + 2 + 3 + 4)
D) 2 ┬Ě (1 + 2 + 3 + 5)


6. Bir k├╝mesteki tav┼čan ve tavuklar─▒n say─▒s─▒ 30ÔÇÖdur. Tavuklar─▒n toplam ayak say─▒s─▒ 26 oldu─čuna g├Âre bu k├╝mesteki tav┼čanlar─▒n say─▒s─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 13 B) 15 C) 17 D) 19


7. Ahmet, 8 litrelik ve 6 litrelik kovalar─▒ kullanarak bah├želerindeki s├╝s havuzunu doldurmak istiyor. 8 litrelik kovay─▒ 5 kez, 6 litrelik kovay─▒ 7 kez kulland─▒─č─▒nda havuzun yar─▒s─▒ doldu─čuna g├Âre havuzun tamam─▒ ka├ž litre su al─▒r?


Cevap :

A) 134 B) 144 C) 154 D) 164


8. Her ay maa┼č─▒n─▒n sekizde birini biriktiren CanÔÇÖ─▒n bir y─▒l─▒n sonunda 1200 lira paras─▒ birikti─čine g├Âre CanÔÇÖ─▒n maa┼č─▒ ka├ž lirad─▒r?


Cevap :

A) 600 B) 700 C) 800 D) 900



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!