Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 29-30-31 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. Sınıf Matematik Kitabı Çarpanlar ve Katlar Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 29, 30, 31


6. Sınıf Matematik Kitabı Çarpanlar ve Katlar Metni Etkinlik Cevapları


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 29-30-31


Soru : Alan─▒ 20 birimkare olan dikd├Ârtgenin kenarlar─▒n─▒n ka├ž birim olabilece─čini d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


Cevap :

  • 1├Ś20
  • 2├Ś10
  • 4├Ś5
  • 20├Ś1
  • 10├Ś2
  • 5├Ś4

6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 31 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde bo┼č b─▒rak─▒lan yerlere uygun ifadeleri yaz─▒n─▒z.


Cevap :

ÔÇó Bir say─▒n─▒n ├žarpan─▒na ayn─▒ zamanda o say─▒n─▒n b├Âleni denir.

ÔÇó Bir do─čal say─▒y─▒ herhangi bir do─čal say─▒yla ├žarparak buldu─čumuz ├žarp─▒mlara o say─▒n─▒n ├žarpanlar─▒ denir.

ÔÇó 60 say─▒s─▒n─▒n 5 ile 40 aras─▒ndaki ├žarpanlar─▒ 6, 10, 12, 15, 20, 30 say─▒lar─▒d─▒r.


2. Kaan, biriktirdi─či paras─▒ ile 48 tane roman alm─▒┼čt─▒r. Kaan, bu romanlar─▒ arkada┼člar─▒na e┼čit say─▒da hediye etmek istiyor.

KaanÔÇÖ─▒n romanlar─▒ ka├ž farkl─▒ ┼čekilde payla┼čt─▒rabilece─čini bulunuz.


Cevap :

1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 48, 10 farkl─▒ ┼čekilde buluruz.


3. Birbirinin ├žarpan─▒ veya kat─▒ olan a┼ča─č─▒daki say─▒lar─▒ e┼čle┼čtiriniz.┬á


Cevap :

“6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 29-30-31 MEB Yay─▒nlar─▒”


4. A┼ča─č─▒daki ifadeler do─čru ise ba┼č─▒ndaki kutucu─ča ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č ise ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

(Do─čru) 9ÔÇÖun 60ÔÇÖtan k├╝├ž├╝k katlar─▒ 9, 18, 27, 36, 45, 54ÔÇÖt├╝r.

(Do─čru) 11ÔÇÖin iki basamakl─▒ katlar─▒ 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99ÔÇÖdur.

(Yanl─▒┼č) 25 say─▒s─▒n─▒n ├žarpanlar─▒ 1, 5, 15, 25ÔÇÖtir.

(Do─čru) 36 say─▒s─▒n─▒n b├Âlenleri 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 18, 36ÔÇÖd─▒r.


5. Yukar─▒daki g├Ârselde ├Ârde─čin uzunlu─ču verilmi┼čtir. Bu uzunlu─ču veren say─▒n─▒n ├žarpanlar─▒ndan ka├ž tanesi tek say─▒d─▒r?


Cevap :

A) 1 B) 2 C) 4 D) 6


6. 110 say─▒s─▒n─▒n b├Âlenlerinden ka├ž tanesi rakamd─▒r?


Cevap :

A) 1 B) 3 C) 5 D) 7


7. 7ÔÇÖnin 50ÔÇÖden k├╝├ž├╝k katlar─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?┬á


Cevap :

A) 7, 14, 21, 29, 35, 42, 49
B) 7, 14, 22, 28, 35, 42, 49
C) 7, 14, 21, 28, 35, 42, 49
D) 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56


8. 96 say─▒s─▒n─▒n ├žarpanlar─▒ g├Âkku┼ča─č─▒ ┼čeklinde g├Âsterilmi┼čtir. Bo┼čluklara gelecek say─▒lar─▒n toplam─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 48 B) 46 C) 44 D) 42



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!