Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 40-41-42 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ ─░ki Do─čal Say─▒n─▒n Ortak B├Âlenleri ve Ortak Katlar─▒ Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 40, 41, 42


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ ─░ki Do─čal Say─▒n─▒n Ortak B├Âlenleri ve Ortak Katlar─▒ Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 40-41-42


Soru : 8 adet defter ve 12 adet kalem kendi aralar─▒nda gruplara ayr─▒larak ├žocuklara da─č─▒t─▒lacakt─▒r. Her bir ├žocukta e┼čit say─▒da defter ve e┼čit say─▒da kalem olacak ┼čekilde ka├ž farkl─▒ payla┼č─▒m yap─▒labilece─čini d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


Cevap :

  • 1 – 2 – 4 olarak e┼čit bir ┼čekilde da─č─▒t─▒labilir.

6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 42 Cevaplar─▒


1. Yukar─▒da ├Âl├ž├╝leri verilen dikd├Ârtgen bi├žimindeki ├žim alan, e┼č kareler ┼čeklinde b├Âlgelere ayr─▒lmak isteniyor. Buna g├Âre e┼č ┼čekildeki her bir par├žan─▒n kenar uzunlu─čunun ka├ž metre olabilece─čini bulunuz.


Cevap :

39 ve 91 say─▒lar─▒n─▒n ortak b├Âleni 13ÔÇ▓ t├╝r. Her kenar─▒ 13mÔÇÖ lik par├žalara ay─▒rarak e┼č kareler elde ederiz.


2. Taner, yukar─▒da verilen iki odun par├žas─▒n─▒ e┼čit uzunlukta ve hi├ž artmayacak ┼čekilde par├žalara ay─▒rmay─▒ d├╝┼č├╝n├╝yor. Par├žalar─▒n ka├ž santimetre olabilece─čini bulunuz.


Cevap :

  • 5 cm ┼čeklinde par├žalanabilir.
  • 80 ├Ě 5 = 16
  • 65 ├Ě 5 = 13

3. Ayn─▒ hastanede ├žal─▒┼čan doktorlardan Mehmet Bey 6 g├╝nde bir, Sinem Han─▒m 10 g├╝nde bir n├Âbet tutmaktad─▒r. Bu iki doktor ayn─▒ g├╝n n├Âbet tuttuktan ka├ž ay sonra tekrar birlikte n├Âbet tutar? (1 ay=30 g├╝n)


Cevap :

  • 6 x 10 = 60 tekrar
  • 60 g├╝n sonra tutar yani 2 ay

4. Selin, akl─▒ndan tuttu─ču say─▒n─▒n 4 ve 3ÔÇÖe kalans─▒z b├Âl├╝nd├╝─č├╝n├╝ s├Âyl├╝yor. SelinÔÇÖin akl─▒ndan tuttu─ču say─▒ 30 ile 70 aras─▒nda oldu─čuna g├Âre bu say─▒n─▒n ka├ž olabilece─čini bulunuz.


Cevap :

  • 36, 48, 60

5. A┼ča─č─▒daki ifadelerden hangisi do─črudur?┬á


Cevap :

A) 20 ve 30 say─▒lar─▒n─▒n ortak b├Âlenleri 1, 2 ve 5ÔÇÖtir.
B) 12 ve 18 say─▒lar─▒n─▒n ortak b├Âlenleri 1, 2 ve 3ÔÇÖt├╝r.
C) 27 ve 42 say─▒lar─▒n─▒n ortak b├Âlenleri 1 ve 3ÔÇÖt├╝r.
D) 16 ve 48 say─▒lar─▒n─▒n ortak b├Âlenleri 1, 2 ve 4ÔÇÖt├╝r.


6. A┼ča─č─▒daki say─▒ ikililerinden hangisinin ortak b├Âlen say─▒s─▒ en ├žoktur?


Cevap :

A) 9 ve 12
B) 30 ve 40
C) 45 ve 65
D) 25 ve 75


7. ├çi├žek d├╝kk├ón─▒ olan G├╝l Han─▒m, sardunyalar─▒n─▒ alt─▒┼čarl─▒ ve sekizerli gruplad─▒─č─▒nda hi├ž sardunya artm─▒yor. G├╝l Han─▒mÔÇÖ─▒n d├╝kk├ón─▒nda 300ÔÇÖden fazla sardunya oldu─ču bilindi─čine g├Âre en az ka├ž sardunya vard─▒r?


Cevap :

A) 312 B) 336 C) 348 D) 360


8. Bir yar─▒┼č pistinde iki ara├ž ba┼člang─▒├ž ├žizgisinden ayn─▒ anda ve ayn─▒ y├Âne do─čru harekete ba┼člam─▒┼čt─▒r. Birinci ara├ž ba┼člang─▒├ž noktas─▒na 18 dakikada, ikinci ara├ž ise ba┼člang─▒├ž noktas─▒na 24 dakikada geldi─čine g├Âre bu ara├žlar ilk kez ka├ž dakika sonra ba┼člang─▒├ž noktas─▒nda tekrar yan yana gelir?


Cevap :

A) 36 B) 54 C) 72 D) 96



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!