Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 36-37-38-39 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Asal Say─▒lar Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 36, 37, 38, 39


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Asal Say─▒lar Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 36-37-38-39


Soru : Arkada┼č─▒n─▒z─▒n akl─▒ndan tuttu─ču say─▒n─▒n sadece 1ÔÇÖe ve kendisine b├Âl├╝nebilen tek basamakl─▒ bir say─▒ oldu─ču bilindi─čine g├Âre bu say─▒n─▒n ka├ž olabilece─čini d├╝┼č├╝n├╝n├╝z ve a├ž─▒klay─▒n─▒z.


Cevap :

  • Bu say─▒ asal bir say─▒ olmas─▒ gerekmektedir.
  • 1 – 2 – 3 – 5 – 7 – 11 – 13 – 17 – 19 olarak ├Ârnekler verilebilir.

6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 39 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde bo┼č b─▒rak─▒lan yerlere uygun ifadeleri yaz─▒n─▒z


Cevap :

ÔÇó┬á2 en k├╝├ž├╝k asal say─▒d─▒r.

ÔÇó Sadece 1ÔÇÖe ve kendisine kalans─▒z b├Âl├╝nebilen say─▒lara┬áasal say─▒lar denir.

ÔÇó 28 say─▒s─▒n─▒n asal ├žarpanlar─▒ 2, 7┬á ve┬áasal b├Âleni┬ásay─▒lar─▒d─▒r.


2. Yanda 60 ve 126 say─▒lar─▒n─▒n asal ├žarpanlar─▒na ayr─▒lm─▒┼č h├óli g├Âsterilmi┼čtir. Buna g├Âre:


a) A, B ve C sayılarını bulunuz. 


Cevap :

A = 2

B = 3

C = 5


b) K, L ve M sayılarını bulunuz. 


Cevap :

K = 63

L = 21

M = 7


3. Yanda A say─▒s─▒n─▒n asal ├žarpanlar─▒na ayr─▒lm─▒┼č h├óli verilmi┼čtir. Buna g├Âre A, B ve C say─▒lar─▒n─▒ bulunuz.


Cevap :

A = 40

B = 2

C = 10


4. A┼ča─č─▒daki do─čal say─▒lar ile asal ├žarpanlar─▒n─▒ e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

“6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 36-37-38-39 MEB Yay─▒nlar─▒”


5. A┼ča─č─▒daki ifadeler do─čru ise ba┼č─▒ndaki kutucu─ča ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č ise ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.┬á


Cevap :

(Yanl─▒┼č) Be┼č tane tek basamakl─▒ asal say─▒ vard─▒r.

(Do─čru) 1 asal say─▒ de─čildir.

(Do─čru)┬á ─░ki basamakl─▒ en b├╝y├╝k asal say─▒ 97ÔÇÖdir.


6. 1 iki basamakl─▒ say─▒s─▒ asal say─▒ oldu─čuna g├Âre yerine gelecek rakamlar─▒n toplam─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 11 B) 13 C) 19 D) 20


7. 1, 3, 9, 13, 51, 41, 43, 54, 75┬á Yukar─▒da verilen say─▒lardan ka├ž tanesi asal say─▒ de─čildir?


Cevap :

A) 5 B) 6 C) 7 D) 8


8. 21 say─▒s─▒ iki asal say─▒n─▒n toplam─▒ olarak ka├ž farkl─▒ ┼čekilde yaz─▒labilir?


Cevap :

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!