Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 43-44-45-46-47 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ K├╝meler Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 43, 44, 45, 46, 47


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ K├╝meler Metni Etkinlik Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 43-44-45-46-47


Soru : Evimizde, okulumuzda ya da ├ževremizde neleri grupluyoruz? Ayakkab─▒lar─▒m─▒z─▒, k─▒yafetlerimizi yazl─▒k ve k─▒┼čl─▒k ┼čeklinde gruplaman─▒n hayat─▒m─▒z─▒ kolayla┼čt─▒rd─▒─č─▒n─▒ s├Âyleyebilir miyiz?


Cevap :

├çevremizde ve hayat─▒m─▒zda her ┼čeyi grupla┼čt─▒rmak i┼čimizi kolayla┼čt─▒rmaktad─▒r. ├ľrek vermek gerekirse ; elbiseler, yiyecekleri, i├žecekleri, at─▒k maddeler ├Ârnek olarak verilebilir.


6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 47 Cevaplar─▒


1. A┼ča─č─▒daki bo┼čluklara ÔÇť ! ÔÇŁ veya ÔÇť ! ÔÇŁ sembollerinden uygun olan─▒n─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

15 E/ T 19 E  T 23 E T
17 E T 22E T 25E/ T


2. ─░ = {─░sminizi olu┼čturan harfler} Ortak ├Âzellik y├Ântemiyle verilen ─░ k├╝mesini liste y├Ântemi ve venn ┼čemas─▒ y├Ântemi ile g├Âsteriniz.


Cevap :

Bu etkinli─či k├╝me i├žerisinde kendiniz yapman─▒z gerekmektedir.


S E
Yumurta Un
┼×eker Ya─č
S├╝t K─▒yma
Çikolata Makarna
Un S├╝t

3. Yukar─▒da Selcen ve EzgiÔÇÖnin al─▒┼čveri┼č listesi s─▒ras─▒yla S ve E k├╝meleri ile g├Âsterilmi┼čtir. Buna g├Âre S E + k├╝mesinin eleman─▒n─▒ veya elemanlar─▒n─▒ bulunuz.┬á


Cevap :

S├╝t ve un ortak ke┼či┼čim k├╝mesi ├žiziniz.


4. A┼ča─č─▒daki ifadeler do─čru ise ba┼č─▒ndaki kutucu─ča ÔÇťDÔÇŁ, yanl─▒┼č ise ÔÇťYÔÇŁ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

(Yanl─▒┼č) H = {Haftan─▒n P ile ba┼člayan g├╝nleri} H = Q

(Do─čru) D = {5 ile 6 aras─▒ndaki do─čal say─▒lar} D = Q

(Do─čru) ┬á─░ = {─░├ž Anadolu B├ÂlgesiÔÇÖnde denize k─▒y─▒s─▒ olan iller} ─░ = Q

(Yanl─▒┼č) C = {2023 say─▒s─▒n─▒ olu┼čturan ├žift rakamlar} C = Q


5. A┼ča─č─▒da ortak ├Âzellik y├Ântemi ile verilen k├╝melerin hangisinin eleman say─▒s─▒ en azd─▒r?┬á


Cevap :

A) A = {Alfabemizdeki harfler}
B) ├ť = {├ťlkemizdeki co─črafi b├Âlgeler}
C) H = {H harfi ile ba┼člayan aylar}
D) S = {ÔÇťSivasÔÇŁ kelimesini olu┼čturan harfler}


A={Asal say─▒ olan rakamlar}
B={Tek say─▒ olan rakamlar}
C={Çift sayı olan rakamlar}

6. Verilen A, B ve C k├╝melerine g├Âre a┼ča─č─▒dakilerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A) s(A + B) = 3 B) s(A + C) = 2
C) s(B + C) = 0 D) s(A) = 4


K={a, ─▒, o, u} ─░={e, i, ├Â, ├╝}

7. K , ─░ k├╝mesinin elemanlar─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisinde do─čru g├Âsterilmi┼čtir?


Cevap :

A) { }
B) {Sesli harfler}
C) {Sessiz harfler}
D) {Alfabemizdeki harfler}


8. ┼×ekilde ─░ ve ├ľ k├╝meleri verilmi┼čtir. Buna g├Âre hangisinin eleman─▒d─▒r?


Cevap :

A) Yaln─▒z I. B) I ve III.
C) I, II ve IV. D) I, II, III ve IV.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!