Ana Sayfa > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ > 6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 48-49 MEB Yay─▒nlar─▒

Matematik ├ľ─čretmeni
Y├╝zba┼č─▒
Konular831
Cevaplar0

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnite ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 48, 49


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 1. ├ťnite ├ťnite De─čerlendirme Sorular─▒ Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ Sayfa 48-49


1. 3 = 81 oldu─čuna g├Âre ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4


2. 11 + 33 – 110 3 ─░┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A) 7 B) 8 C) 9 D) 10


3. 53 ├Ě (32 + 42) + 15 i┼čleminin sonucu ka├žt─▒r?┬á


Cevap :

A) 15 B) 20 C) 25 D) 30


4. ┬Ě = 180 ┬Ě = 240 Oldu─čuna g├Âre ┬Ě ( – ) i┼čleminin sonucu ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 30 B) 60 C) 90 D) 120


5. SemraÔÇÖn─▒n her g├╝n ├ž├Âzd├╝─č├╝ soru say─▒s─▒ 6ÔÇÖn─▒n kat─▒d─▒r. Buna g├Âre SemraÔÇÖn─▒n ├ž├Âzd├╝─č├╝ soru say─▒s─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisi olabilir?


Cevap :

A) 120 B) 115 C) 110 D) 100


6. Yandaki tabloda verilen say─▒lardan en k├╝├ž├╝k ve en b├╝y├╝k asal say─▒lar─▒n ├žarp─▒m─▒ ka├žt─▒r?


Cevap :

A) 23 B) 42 C) 46 D) 63


7. Asal ├žarpanlar─▒ 2, 3 ve 5 olan say─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisi olabilir?


Cevap :

A) 12 B) 20 C) 45 D) 60


8. Bir k─▒rtasiyede 5 kalem alana 1 kalem hediye edilmektedir. Hediye edilen kalemlerle birlikte 98 kalem alan bir ki┼činin ald─▒─č─▒ kalemlerden ka├ž tanesi hediyedir?


Cevap :

A) 16 B) 17 C) 18 D) 19


6. S─▒n─▒f Matematik MEB Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 49 Cevaplar─▒


I. Asal say─▒lard─▒r.
II. Ortak b├Âlenleri 1ÔÇÖdir.
III. Tek say─▒lard─▒r.
IV. 3ÔÇÖe tam b├Âl├╝n├╝rler.

9. 13 ve 23 say─▒lar─▒ i├žin yukar─▒daki ifadelerden hangisi ya da hangileri do─črudur?┬á


Cevap :

A) Yaln─▒z I.
B) I ve III.
C) I, II ve III.
D) I, II, III ve IV.


10. 4 basamakl─▒ 25 1 say─▒s─▒n─▒n 3 ile kalans─▒z b├Âl├╝nebilmesi i├žin yerine gelebilecek rakamlar k├╝mesi a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap :

A) {1,4} B) {3,6}
C) {1,4,7} D) {3,6,9}


9ÔÇÖa b├Âl├╝nebilen b├╝t├╝n say─▒lar ayn─▒ zamanda …… ile b├Âl├╝n├╝r

11. Yukar─▒daki ifadede yer alan bo┼čluk a┼ča─č─▒dakilerden hangisi ile doldurulursa yanl─▒┼č olur?


Cevap :

A) 1 B) 3 C) 9 D) 18


12. O = {2,3,5} Yukar─▒daki O k├╝mesinin elemanlar─▒, verilen say─▒ ├žiftlerinden hangisinin ortak b├Âlenidir?


Cevap :

A) 90 ve 150 B) 45 ve 75
C) 10 ve 30 D) 10 ve 15


60 say─▒s─▒n─▒n asal ├žarpanlar─▒ B k├╝mesini, 70 say─▒s─▒n─▒n asal ├žarpanlar─▒ C k├╝mesini olu┼čturmaktad─▒r. Verilen bu bilgilere g├Âre B ve C k├╝meleri ile ilgili 13, 14 ve 15. sorular─▒ cevaplay─▒n─▒z.


13. B k├╝mesinin elemanlar─▒ liste y├Ântemi ile a┼ča─č─▒dakilerden hangisinde do─čru verilmi┼čtir?┬á


Cevap :

A) ” , 1 2 3 5 6 10 12 20 30
B) ” , 1235 ,,,
C) ” , 223 ,,,5
D) ” ,


14. C k├╝mesi ile ilgili a┼ča─č─▒dakilerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A) s(C) = 3 B) 2! C

C) 3! C D) 7! C


15. B C+ k├╝mesinin elemanlar─▒ hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


Cevap :

A) { } B) {2,5}
C) {2} D) {2,3,5,7}


16. K = {ÔÇťKIR┼×EH─░RÔÇŁ kelimesini olu┼čturan harfler} K k├╝mesiyle ilgili a┼ča─č─▒dakilerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap :

A) R!K B) S ! K
C) s(K) = 7 D) s(K) = {7}



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!