3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap 46-47-48-49-50-51-52. Sayfa Cevapları

"3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sayfa 46-47-48-49-50-51-52 Cevapları MEB Yayınları"
"3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sayfa 46-47-48-49-50-51-52 Cevapları MEB Yayınları"

İlkokul 3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap MEB Yayınları Kitabı Sağlığımı Koruyorum Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sayfa 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 Cevapları, öğrencilerin ders kitabındaki konuları daha iyi anlamalarına ve etkinlik sorularını doğru şekilde cevaplamalarına yardımcı olur. İlkokul 3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap MEB Yayınları DErs Kitabı, öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmayı, kişisel temizliğin önemini öğretmeyi ve sağlıklarını korumak için yapmaları gerekenleri kavratmayı amaçlar.


“3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Ders Kitabı Cevapları”


"3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Cevapları MEB Yayınları"
“3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Cevapları İçin Resme TIKLAYINIZ…….”

“3. Sınıf Hayat Bilgisi 2. Kitap Ders Kitabı Cevapları”


"3. Sınıf Hayat Bilgisi 2. Kitap Cevapları MEB Yayınları"
“3. Sınıf Hayat Bilgisi 2. Kitap Cevapları İçin Resme TIKLAYINIZ…….”

3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sağlığımı Koruyorum Metni Etkinlik Cevapları, öğrencilerin dengeli beslenme, temizlik, hareket etme ve hastalıklardan korunma gibi konularda bilinçlenmelerini sağlar. 3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sağlığımı Koruyorum Metni sayesinde öğrenciler öğrendiklerini pekiştirebilir, etkinliklerini kontrol edebilir ve günlük yaşamlarında sağlıklı seçimler yapmanın önemini öğrenebilir.


“3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap SaÄŸlığımı Koruyorum Metni”


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Sayfa 46-47-48-49-50-51-52


Soru : Sağlıklı büyüme ve gelişmemize katkıda bulunan alışkanlıklarımızı düşünelim. Cümleleri uygun ifadelerle tamamlayalım.


Cevap :

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; dengeli beslenmeliyiz.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; her gün yeterince su içmeliyiz.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; düzenli uyumalıyız.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; spor yapmalıyız.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; kiÅŸisel temizliÄŸimize dikkat etmeliyiz.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; sebze ve meyve tüketmeliyiz.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; açık havada vakit geçirmeliyiz.

  • SaÄŸlıklı büyüme ve geliÅŸme için; zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız.


Soru : Aşağıdaki örnek olayları okuyalım.

1. Örnek Olay : Alper; karlı bir günde mont, bere, bot gibi kışlık giysilerini giymeden evinin bahçesinde oyun oynadı. O günden sonra ateşlendi ve öksürmeye başladı. Kendini iyi hissetmiyordu. Ailesi ile doktora gitti. İlaç kullanmaya başladı. Bir hafta boyunca okula gidemedi.

2. Örnek Olay :  Ayşe, akşamları geç yattığı için sabahları uyanırken çok zorlanıyordu. Çoğu zaman kahvaltı yapmaya vakti kalmıyordu. Bazı günler derse bile geç kalıyordu. Karnı aç olduğu için dersi dinlemekte zorlanıyordu.


Soru : Aşağıdaki soruları sözlü olarak cevaplayalım.


1. Alper ve Ayşe sağlıklarını korumak için davranışlarını nasıl değiştirmelidir?


Cevap :  Alper soğuk havalarda mont, bere ve bot gibi kıyafetler giymelidir. Ayşe ise erken yatmalı, yeterince uyumalı ve sabah kahvaltısını yaparak okula zamanında gitmelidir.


2. Sağlığınızı korumak için nelere dikkat ediyorsunuz? Örnekler verelim.


Cevap :  Dengeli beslenmeye, yeterince su içmeye, düzenli uyumaya, kişisel temizliğime dikkat etmeye ve spor yapmaya özen gösteriyorum. Soğuk havalarda mevsime uygun kıyafetler giyiyorum.


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 47 Cevapları


Soru : Aşağıdaki soruları sözlü olarak cevaplayalım.


1. Görsellerde yer alan davranışlardan hangisi veya hangileri Ali’nin sağlığını korumaya yöneliktir?


Cevap : Ali’nin sağlığını korumasına yardımcı olan davranışlar 1, 2 ve 3 numaralı davranışlardır.


2. Görsellerdeki davranışlardan hangisi veya hangileri Ali’nin sağlığını korumasına yönelik değildir? Bu davranışlarını düzeltmesi için Ali’ye hangi önerilerde bulunabilirsiniz?


Cevap : 4 numaralı davranış Ali’nin sağlığını korumasına uygun değildir. Ali, sağlıklı olmak için erken yatmalı ve düzenli olarak yeterince uyumalıdır.


3. Sağlığınızı korumak için neler yapıyorsunuz?


Cevap : Dengeli besleniyor, bol su içiyor, düzenli uyuyor, kişisel temizliğime dikkat ediyor ve spor yapıyorum.


4. Sağlığınızı korumaya yönelik hangi davranışlarınızın değişmesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Neden?


Cevap : Daha erken yatmalı ve telefonla daha az vakit geçirmeliyim. Böylece yeterince uyuyabilir ve daha sağlıklı büyüyebilirim.


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 50 Cevapları


Soru : Uygulama adımlarını takip ederek etkinliği yapalım.

Uygulama Adımları
› Sınıf arkadaşlarımızla dört veya beş kişilik gruplar oluşturalım.
› Aşağıdaki konulardan birini seçelim.

uyku düzeni
yeterli ve dengeli beslenme
ortak kullanım alanlarındaki temizliğe dikkat etme
mevsime göre giyinme
ağız ve diş sağlığı
kişisel bakım ve temizliğe dikkat etme

› Seçtiğimiz konu ile ilgili araştırma yapalım.
› Bilgi toplarken T.C. Sağlık Bakanlığının Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünde yer alan kaynaklardan yararlanabiliriz. Örneğin aşağıdaki afiş Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün genel ağında yer alan bilgilerden yararlanarak hazırlanmıştır.

› Topladığımız bilgileri yan sayfadaki AraÅŸtırma Raporu’na yazalım.
› Hazırladığımız AraÅŸtırma Raporu’nu sınıf arkadaÅŸlarımızla paylaÅŸalım.


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 51 Cevapları


Cevap :

1. Örnek: ARAŞTIRMA RAPORU

1. Araştırmanın Adı: Sağlıklı Beslenmenin Önemi

2. Araştırmanın Konusu: Yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığımıza katkıları.

3. Araştırma Soruları:

  • Dengeli beslenme nedir?

  • SaÄŸlıklı büyümek için hangi besinleri tüketmeliyiz?

  • Gün içinde neden yeterince su içmeliyiz?

  • SaÄŸlıksız beslenmenin zararları nelerdir?

5. Araştırmanın Sonucu: Sağlıklı büyümek ve gelişmek için süt, yumurta, sebze, meyve ve tahıl gibi farklı besinleri dengeli tüketmeliyiz. Yeterince su içmeli, öğünlerimizi atlamamalı ve aşırı şekerli yiyeceklerden uzak durmalıyız.

6. Yararlandığım Kaynaklar: T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, ders kitabım ve ailem.


3. Sınıf Hayat Bilgisi 1. Kitap Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 52 Cevapları


PERFORMANS GÖREVİ


Soru : Uygulama adımlarını takip ederek etkinliği yapalım.

Uygulama Adımları
› Sağlığımızı korumaya yönelik araştırdığımız konuya uygun hazırlayacağımız bir ürün (hikâye, şiir, şarkı) belirleyelim.

Hikâye
• Hikâyenin başı, ortası ve sonunda neler olacağını planlayalım.
• Hikâyenin kahramanlarını, olay yerini, hikâyede geçen zamanı açık ve anlaşılır şekilde yazalım.
Şarkı
• Önce şarkının sözlerini yazalım.
• Şarkı sözlerini bir ezgi oluşturarak veya ritim tutarak seslendirelim.
Åžiir
• Şiirimizde duygularımızı uygun sözcüklerle anlatalım.
• Cümlelerimizin kısa ve birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edelim.


Cevap :

Hikâye – Sağlıklı Yaşamın Sırrı

Ali, üçüncü sınıfa giden neşeli bir öğrenciydi. Ancak geceleri geç yatıyor, sabahları kahvaltı yapmadan okula gidiyordu. Bu yüzden derslerde kendini yorgun hissediyordu.

Bir gün öğretmeni, sağlıklı büyümek için düzenli uyumanın, dengeli beslenmenin ve spor yapmanın önemini anlattı. Ali, öğretmeninin söylediklerini uygulamaya karar verdi. Artık erken yatıyor, sabah kahvaltısını yapıyor, bol su içiyor ve arkadaşlarıyla bahçede oyun oynuyordu.

Birkaç hafta sonra Ali kendini daha enerjik ve mutlu hissetmeye başladı. Derslerini daha dikkatli dinliyor ve oyunlara severek katılıyordu. Sağlıklı alışkanlıkların kendisine ne kadar faydalı olduğunu anladı.

Hikâyenin Kahramanları: Ali ve öğretmeni
Olayın Geçtiği Yer: Ev ve okul
Olayın Geçtiği Zaman: Birkaç hafta boyunca yaşanan olaylar


Şiir – Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı olmak çok güzel,
Beslenelim özel özel.
Sebze, meyve yiyelim,
Bol bol su da içelim.

Erken yatıp erken kalkalım,
Her gün spor yapalım.
TemizliÄŸe dikkat edelim,
Sağlıklı bir yaşam sürelim.



 

Our Score

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın