Ana Sayfa > 1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > Benim D├╝nyam Dinleme Metni Etkinlik Cevaplar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1969
Cevaplar0

1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Benim D├╝nyam Dinleme Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 106, 107, 108, 109


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Benim D├╝nyam Dinleme Metni Etkinlik Cevaplar─▒


“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 106-107-108-109 ─░lke Yay─▒nlar─▒”


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 106-107-108-109


HAZIRLIK ├çALI┼×MALARI┬á


Soru : B├╝y├╝y├╝nce ne olmak istedi─činizle ilgili hayaller kuruyor musunuz? Kurdu─čunuz hayallerinizi anlat─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “B├╝y├╝y├╝nce ne olmak istedi─činizle ilgili hayaller kuruyor musunuz? Kurdu─čunuz hayallerinizi anlat─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

B├╝y├╝y├╝nce ben ├Â─čretmenim gibi ├Â─čretmen olmak istiyorum.

├ľ─čretmen olarak k├╝├ž├╝k ├žocuklar─▒ yeti┼čtirmek vatana ve milletine yararl─▒ bireyler olmalar─▒ i├žin gerekli bilgilerle onlar─▒ yeti┼čtirmek istiyorum.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 107 Cevaplar─▒


1. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki kelimeleri uygun g├Ârsellerle e┼čle┼čtiriniz.┬á


Cevap :

“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Ders Kitab─▒ Sayfa 106-107-108-109 Cevaplar─▒”


2. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki heceleri kullanarak metinde ge├žen meslek adlar─▒n─▒ yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Doktor, hem┼čire, postac─▒, ┼čof├Âr


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 108 Cevaplar─▒


3. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki sorular─▒ metne g├Âre cevaplay─▒n─▒z.


1. ├çocu─ča ÔÇťK├╝├ž├╝ks├╝n.ÔÇŁ diyenler kimlerdir?


Cevap :

Annem babam ve b├╝t├╝n tan─▒d─▒klar─▒m


2. Çocuk, doktor olunca neler yapıyor?


Cevap :

Gelen hastalar─▒ muayene eder. Onlara re├žete yazar iyile┼čmelerini sa─člar.


3. ├çocuk, hem┼čire olunca neler yap─▒yor?


Cevap :

Hastalar─▒n tansiyonlar─▒n─▒ ve ate┼člerini ├Âl├žer.


4. ├çocuk, postac─▒ oldu─čunda nas─▒l haberler getiriyor?


Cevap :

Sevin├žli haberler getiren postac─▒ olur.


4. ETKİNLİK 


Soru : Metnin konusunu a┼ča─č─▒ya yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Metnin konusu : Hayal d├╝nyas─▒


5. ETKİNLİK 


Soru : Metnin i├žeri─čine uygun farkl─▒ bir ba┼čl─▒k yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Rengarenk D├╝nyam

Hayal d├╝nyas─▒nda bir ├žocuk


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 109 Cevaplar─▒


6. ETKİNLİK 


Soru : G├Ârsellerdeki ├žocuklar, beden dilleriyle neler s├Âyl├╝yor olabilirler? Beden dillerine dikkat ederek verdikleri mesajlar─▒ konu┼čma balonlar─▒na yaz─▒n─▒z.


Cevap :

Birinci resimde ders ├žal─▒┼čan ├žocu─čun ├žok fazla s─▒k─▒ld─▒ ve ba┼č─▒n─▒n a─čr─▒d─▒─č─▒ g├Âr├╝l├╝r.

─░kinci resimde e─členceli ve keyifli bir ┼čekilde ├Âdevlerini yapan bir ├žocuk g├Âr├╝lmektedir.


7. ETKİNLİK 


Soru : Sizi ├╝zen ve mutlu eden ┼čeyler nelerdir? A┼ča─č─▒ya yaz─▒n─▒z.


K─▒sa Cevap : “Sizi ├╝zen ve mutlu eden ┼čeyler nelerdir? A┼ča─č─▒ya yaz─▒n─▒z.” ile ilgili k─▒sa cevab─▒ i├žin t─▒klay─▒n─▒z.

Uzun Cevap :

Beni ├╝zen ┼čeylerin ba┼č─▒nda arkada┼člar─▒m─▒n mutsuz olmas─▒ haks─▒zl─▒─ča u─čramam yalan s├Âylenmesi gelir.

Beni mutlu eden ┼čeyler aras─▒nda hediye almak takdir g├Ârmek sevilmek say─▒lmak ve anne babam─▒n sevgisi gelir.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!