Ana Sayfa > 1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ > Olsam Metni Etkinlik Cevaplar─▒

T├╝rk├že ├ľ─čretmeni
Binba┼č─▒
Konular1969
Cevaplar0

1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Olsam Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 100, 101, 102, 103, 104, 105


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Olsam Metni Etkinlik Cevaplar─▒


“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 100-101-102-103-104-105 ─░lke Yay─▒nlar─▒”


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 100-101-102-103-104-105


HAZIRLIK ├çALI┼×MALARI┬á


Soru : S─▒n─▒fa getirdi─činiz foto─čraflar─▒ arkada┼člar─▒n─▒zla inceleyiniz. Foto─čraflarda neler g├Ârd├╝─č├╝n├╝z hakk─▒nda konu┼čunuz.


“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Kitab─▒ Sayfa 100-101-102-103-104-105 ─░lke Yay─▒nlar─▒”


Cevap :

G├Ârsele bakt─▒─č─▒m─▒z zaman ├ži├žekler orman kelebekler ve g├╝zel bir dere kenar─▒ g├Âl kenar─▒ g├Âr├╝lmektedir.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 101 Cevaplar─▒


1. ETKİNLİK 


Soru : Foto─čraflardaki varl─▒klar─▒n adlar─▒n─▒ harf say─▒s─▒ndan yararlanarak bulmacaya yaz─▒n─▒z.


Cevap :

“1. S─▒n─▒f T├╝rk├že Ders Kitab─▒ Sayfa 100-101-102-103-104-105 Cevaplar─▒”


2. ETKİNLİK 


Soru : ┼×iirin konusunu a┼ča─č─▒ya yaz─▒n─▒z.


Cevap :

┼×iirin konusu : A─ča├ž sevgisi


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 102 Cevaplar─▒


3. ETKİNLİK 


Soru : ┼×iire g├Âre a┼ča─č─▒daki sorular─▒ cevaplay─▒n─▒z.


1. A─ča├ž olursa neyin ger├žekle┼čmesini istiyor?


Cevap :

En y├╝ksek dalda Bir ku┼č konmas─▒n─▒ istiyor.


2. Bulut olursa ne yapmak istiyor?


Cevap :

Y├╝ksek karl─▒ bir daha sar─▒l─▒p durmak istiyor.


3. Nas─▒l bir da─č olmay─▒ diliyor? Da─č olursa neyin ger├žekle┼čmesini istiyor?


Cevap :

Serin sular toplama ve bir ─▒rmakta olmak istiyor.


4. Irmak olursa ne yapmak istiyor?


Cevap :

Binbir ├ži├žekli k─▒rlarla da─č─▒lmak istiyor.


5. K─▒rlara da─č─▒l─▒rsa neler olmak istiyor?


Cevap :

Bir gelincik bir kelebek olmak istiyor.


6. ├çocuk olursa neyin ger├žekle┼čmesini istiyor?


Cevap :

├çocuk olursa kelebe─čin ard─▒ndan ko┼čmak ve yorulmak bir a─čac─▒n alt─▒nda yat─▒p uyumak istiyor. A─čac─▒n y├╝ksek dal─▒na bir ku┼č konmas─▒n─▒ istiyor.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 103 Cevaplar─▒


4. ETKİNLİK 


Soru : Gruplardaki g├Ârsellerin adlar─▒n─▒ kullanarak ├Ârnekteki gibi c├╝mleler yaz─▒n─▒z.


Cevap :

K├Âpek ve kedi yan yana duruyorlar.

Kitab─▒ ├žantan─▒n i├žerisinde yerle┼čtirdi.

Ya─čmur ya─čarken ┼čemsiyesini a├žt─▒.

Taba─č─▒n i├žerisinde muzlar─▒ g├╝zelce yerle┼čtirdi.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 104 Cevaplar─▒


5. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerde yaz─▒m yanl─▒┼č─▒ yap─▒lan kelimeleri bularak alt─▒n─▒ ├žiziniz. Yaz─▒m yanl─▒┼člar─▒n─▒ d├╝zelterek c├╝mleleri yeniden yaz─▒n─▒z.


├Â─čretmenimizin ad─▒ AliyeÔÇÖdir.┬á

Cevap :

├ľ─čretmenimizin ad─▒ Aliye’dir.


Biz aksarayÔÇÖda oturuyoruz.┬á

Cevap :

Biz Aksaray’da oturuyoruz.


Arda Matematik dersini ├žok sever.┬á

Cevap :

Arda, Matematik dersini ├žok sever.


Sibelle resim yapıyoruz. 

Cevap :

Sibel’le resim yap─▒yoruz.


Kedim Minno┼čÔÇÖu herkez sever.┬á

Cevap :

Kedim Minno┼č’u herkes sever.


KonyaÔÇÖya h─▒zl─▒ tirenle gidece─čiz.┬á

Cevap :

Konya’ya h─▒zl─▒ trenle gidece─čiz.


1. S─▒n─▒f T├╝rk├že ─░lke Yay─▒nlar─▒ Kitab─▒ Sayfa 105 Cevaplar─▒


6. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki c├╝mlelerin sonuna uygun noktalama i┼čaretlerini koyunuz.


Cevap :

ÔÇó K─▒rlarda gezmeyi ├žok severim ( . )
ÔÇó Haftaya pikni─če gidelim mi ( ? )
ÔÇó G├╝nde ka├ž saat uyuyorsun( ? )
ÔÇó Sen de bizimle parka gelsene( . )
ÔÇó Ah, aya─č─▒ma bir ┼čey batt─▒( . )
ÔÇó A─čac─▒n alt─▒nda biraz oturduk( . )
ÔÇó Eyvah, ormanda yang─▒n ├ž─▒km─▒┼č( . )


7. ETKİNLİK 


Soru : A┼ča─č─▒daki kelimeleri, koyu renkte yaz─▒lan hecelerini vurgulayarak okuyunuz


Cevap :

Bu etkinli─či sizin yapman─▒z gerekmektedir.



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!