Ana Sayfa > 5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ > 5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 18-19-20-21 Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k

─░ngilizce ├ľ─čretmeni
├çavu┼č
Konular204
Cevaplar0

5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Hello Practice Time Metni Etkinlik Cevaplar─▒ Sayfa 18, 19, 20, 21


5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ 1. ├ťnite Hello Practice Time Metni Etkinlik Cevaplar─▒


5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 18-19-20-21


1 Write the words under the correct category. 

Kelimeleri do─čru kategorinin alt─▒na yaz─▒n.


Cevap :

Countries = Italy, Brazil, Germany, Turkey, The USA, India, Greece.

Nationalities = Indian, German, Chinese, Turkish, American, Italian, Greek


2 Answer the questions about yourself. 

Kendinizle ilgili sorular─▒ yan─▒tlay─▒n.


1. What is your name?


Cevap : My name is ├ťmran.


2. How old are you?


Cevap : IÔÇÖm ten years old.


3. Where are you from?


Cevap : IÔÇÖm from Turkei.


4. What nationality are you?


Cevap : IÔÇÖm Turkish.


5. Where do you study?


Cevap : Atat├╝rk Secondery Scholl.


6. What are your favourite classes?


Cevap : Art, maths and scince.


7. How many languages do you speak?


Cevap : There. Turksch, Frans and Englisch.


8. What classes do you have on Monday?


Cevap : Double Maths, double scinceand double P.E.


5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k Ders Kitab─▒ Sayfa 19 Cevaplar─▒


3 Label the school subjects. Then, listen and check. 

Okul konular─▒n─▒ etiketleyin. O zaman dinle ve kontrol et.


Cevap :

“5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Kitab─▒ Sayfa 18-19-20-21 Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k”


5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k Ders Kitab─▒ Sayfa 20 Cevaplar─▒


4 Look at the ID card and write about Omari. Then, write an ID card about yourself and introduce it to your classmates.

Kimlik kart─▒na bak ve Omari hakk─▒nda yaz. Ard─▒ndan kendiniz hakk─▒nda bir kimlik kart─▒ yaz─▒n ve bunu s─▒n─▒f arkada┼člar─▒n─▒za tan─▒t─▒n.


Cevap :

Bu k─▒sm─▒ kendi kimlik kart─▒n─▒za g├Âre doldurman─▒z gerekmektedir. Kendi bilgileriniz yazd─▒ktan sonra arkada┼č─▒n─▒z─▒n kimlik kart─▒ bilgilerine g├Âre kar┼č─▒la┼čt─▒rman─▒z gerekmektedir.


5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k Ders Kitab─▒ Sayfa 21 Cevaplar─▒


5 Fill in the blanks with nationalities or countries. Then, complete the crossword puzzle with these words.

Bo┼čluklar─▒ milliyet veya ├╝lkelerle doldurun. Ard─▒ndan, tamamlay─▒n bu kelimelerle ├žapraz bulmaca.


Cevap :

1. He is from Germany. He is German.
2. She is from Greece. She is Greec.
3. He is from China. He is Chinese.
4. I am Turkish. IÔÇÖm from Turkey.
5. He is Italian. He is from Italy.
6. We are Indian. We are from India.
7. You are Brazilian. You are from Brazil.


6 Match the questions with the answers. 

Sorular─▒ cevaplar─▒yla e┼čle┼čtirin.


Cevap :

“5. S─▒n─▒f ─░ngilizce Ba┼čak Yay─▒nc─▒l─▒k Ders Kitab─▒ Sayfa 18-19-20-21 Cevaplar─▒”



 

Our Score
Yorum S─▒rala
Profile Photo
Binba┼č─▒

E-posta adresiniz yay─▒nlanmayacak. Gerekli alanlar * ile i┼čaretlenmi┼člerdir

error: Content is protected !!