Ana Sayfa > 1. Sınıf Türkçe Kitabı > Benim Dünyam Dinleme Metni Etkinlik Cevapları

Türkçe Öğretmeni
Binbaşı
Konular1969
Cevaplar0

1. Sınıf Türkçe Kitabı Benim Dünyam Dinleme Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 106, 107, 108, 109


1. Sınıf Türkçe Kitabı Benim Dünyam Dinleme Metni Etkinlik Cevapları


“1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 106-107-108-109 İlke Yayınları”


1. Sınıf Türkçe Kitabı Sayfa 106-107-108-109


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 


Soru : Büyüyünce ne olmak istediğinizle ilgili hayaller kuruyor musunuz? Kurduğunuz hayallerinizi anlatınız.


Kısa Cevap : “Büyüyünce ne olmak istediğinizle ilgili hayaller kuruyor musunuz? Kurduğunuz hayallerinizi anlatınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Büyüyünce ben öğretmenim gibi öğretmen olmak istiyorum.

Öğretmen olarak küçük çocukları yetiştirmek vatana ve milletine yararlı bireyler olmaları için gerekli bilgilerle onları yetiştirmek istiyorum.


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 107 Cevapları


1. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki kelimeleri uygun görsellerle eşleştiriniz. 


Cevap :

“1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 106-107-108-109 Cevapları”


2. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki heceleri kullanarak metinde geçen meslek adlarını yazınız.


Cevap :

Doktor, hemşire, postacı, şoför


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 108 Cevapları


3. ETKİNLİK 


Soru : Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.


1. Çocuğa “Küçüksün.” diyenler kimlerdir?


Cevap :

Annem babam ve bütün tanıdıklarım


2. Çocuk, doktor olunca neler yapıyor?


Cevap :

Gelen hastaları muayene eder. Onlara reçete yazar iyileşmelerini sağlar.


3. Çocuk, hemşire olunca neler yapıyor?


Cevap :

Hastaların tansiyonlarını ve ateşlerini ölçer.


4. Çocuk, postacı olduğunda nasıl haberler getiriyor?


Cevap :

Sevinçli haberler getiren postacı olur.


4. ETKİNLİK 


Soru : Metnin konusunu aşağıya yazınız.


Cevap :

Metnin konusu : Hayal dünyası


5. ETKİNLİK 


Soru : Metnin içeriğine uygun farklı bir başlık yazınız.


Cevap :

Rengarenk Dünyam

Hayal dünyasında bir çocuk


1. Sınıf Türkçe İlke Yayınları Kitabı Sayfa 109 Cevapları


6. ETKİNLİK 


Soru : Görsellerdeki çocuklar, beden dilleriyle neler söylüyor olabilirler? Beden dillerine dikkat ederek verdikleri mesajları konuşma balonlarına yazınız.


Cevap :

Birinci resimde ders çalışan çocuğun çok fazla sıkıldı ve başının ağrıdığı görülür.

İkinci resimde eğlenceli ve keyifli bir şekilde ödevlerini yapan bir çocuk görülmektedir.


7. ETKİNLİK 


Soru : Sizi üzen ve mutlu eden şeyler nelerdir? Aşağıya yazınız.


Kısa Cevap : “Sizi üzen ve mutlu eden şeyler nelerdir? Aşağıya yazınız.” ile ilgili kısa cevabı için tıklayınız.

Uzun Cevap :

Beni üzen şeylerin başında arkadaşlarımın mutsuz olması haksızlığa uğramam yalan söylenmesi gelir.

Beni mutlu eden şeyler arasında hediye almak takdir görmek sevilmek sayılmak ve anne babamın sevgisi gelir.



 

Our Score
Binbaşı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!
Exit mobile version