3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 110-111-112-113 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Problem Çözme ve Kurma Metni Cevapları Sayfa 110, 111, 112, 113


3. Sınıf Matematik Kitabı Problem Çözme ve Kurma Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 110-111-112-113


1. Tanesi 6 TL olan defterlerden 4 tane alan biri, kırtasiyeciye 30 TL verirse kaç lira para üstü alır? 


Cevap :

  • 6 x 4 = 24
  • 30 – 24 = 6 lira para üstü alır

2. Her birinde 15 öğrencinin olduğu 13 okul servisindeki öğrenci ve şoförlerin sayıları toplamı kaçtır?


Cevap :

  •  15 x 13 = 195 öğrenci sayısı
  • 1 x 13 = 13 şoför sayısı
  • 195 + 13 = 208 öğrenci ve şoför sayısının toplamı

3. Tarık, yeni aldığı kitaptan ilk gün 50 sayfa okudu. Daha sonra her gün 132 sayfa okuyarak kitabı 1 haftada bitirdi. Tarık’ın okuduğu kitap kaç sayfadır?


Cevap :

  • 132 x 6 = 792
  • 792 + 50 = 842 Tarık’ın okuduğu kitap sayfası

4. “Bir düğün salonunda 48 masa var. Her masada 12 sandalye var.” Yukarıdaki bilgilere göre bir problem kurunuz.


Problem :

  • Hakan ve Ümran düğün yapmak istiyor. Tuttukları düğün salonunda 48 masa ve bu masaların her birinde 12 tane sandalye vardır. Buna göre bu düğün salonuna Hakan ve Ümran kaç misafir ağırlayabilir?


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 107-108-109 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşleminde Çarpanlardan Birinin Bir Artırılmasının veya Azaltılmasının İşlem Sonucuna Etkisi Metni Cevapları Sayfa 107, 108, 109


3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşleminde Çarpanlardan Birinin Bir Artırılmasının veya Azaltılmasının İşlem Sonucuna Etkisi Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 107-108-109


Soru : Vedat, 3 ile 5’i çarpacağı yerde yanlışlıkla 4 ile 5’i çarpmıştır. Vedat’ın çarpanlardan birini 1 artırması, çarpma işleminin sonucunu nasıl değiştirmiştir?


Cevap :

  • 3 x 5 = 15
  • 4 x 5 = 20
  • İşlem sonucunda 5 fazla olduğu anlaşılmaktadır.

Soru : Vedat, 3 ile 5’i çarpacağı yerde yanlışlıkla 3 ile 6’yı çarpsaydı, çarpma işleminin sonucu nasıl değişirdi? Açıklayınız.


Cevap :

  • 3 x 5 = 15
  • 3 x 6 = 18
  • İşlem sonucunda 3 fazla olduğu anlaşılmaktadır.

ETKİNLİK ÇARPIM TABLOSU HAZIRLIYORUM


Araç ve Gereç: kâğıt, kalem


“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 107-108-109 TUNA Yayınları”

Yandaki gibi bir tablo yapınız. 1. çarpan 2. çarpan çarpım
1 x 4 ve 2 x 4 işlemlerini yapınız. Sonuçları tabloya yazınız.
1 x 4 ve 2 x 4 işlemlerinin sonucunu karşılaştırınız. İlk işlemdeki birinci çarpanı kaç artırarak ikinci işlemi yaptınız?


Cevap : 1 arttırdık.


3 x 5 ve 4 x 5 işlemlerini yapınız. Sonuçları tabloya yazınız.
3 x 5 ve 4 x 5 işlemlerinin sonucunu karşılaştırınız. İlk işlemdeki birinci çarpanı kaç artırarak ikinci işlemi yaptınız?


Cevap : 1 arttırdık.


Çarpma işleminde çarpanlardan biri 1 artırılırsa çarpımın değeri ne kadar artar? Açıklayınız.


Cevap : 2 çarpan kadar artar.


5 x 8 ve 4 x 8 işlemlerini yapınız. Sonuçları tabloya yazınız.
5 x 8 ve 4 x 8 işlemlerinin sonucunu karşılaştırınız. İlk işlemdeki birinci çarpanı kaç azaltarak ikinci işlemi yaptınız?


Cevap : 1 azalttık.


Çarpma işleminde çarpanlardan biri 1 azaltılırsa çarpımın değeri ne kadar azalır? Açıklayınız.


Cevap : 2 çarpan kadar azalmaktadır.


3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 109 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. 2 x 6 işleminin sonucunu bulunuz. Bu işlemi birinci çarpanı 1 artırarak yapınız. Bulacağınız sonuç ile ilk sonucu karşılaştırınız. Sonucun nasıl değiştiğini açıklayınız.


Cevap :

  • 2 x 6 = 12
  • 3 x 6 = 18
  • 1. çarpanı bir arttırdığımızda sonuç 2. çarpan kadar artmaktadır.

2. Bir öğrenci 5 x 4 işlemini yapacağı yerde yanlışlıkla 5 x 3 işlemini yapmıştır. Bu öğrencinin bulmuş olduğu sonuç, bulması gereken sonuçtan kaç eksiktir?


Cevap :

  • 5 x 4 = 20
  • 5 x 3 =  15
  • 20 – 15 = 5 eksik olarak hesaplanır.

3. 3 x 8 işleminin sonucunu bulunuz. Bu işlemi ikinci çarpanı 1 azaltarak yapınız. Bulacağınız sonuç ile ilk sonucu karşılaştırınız. Sonucun nasıl değiştiğini açıklayınız.


Cevap :

  • 3 x 8 = 24
  • 3 x 7 =  21
  • 2. çarpanı 1 azalttığımızda sonuç 1. çarpan kadar azalmaktadır.


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 105-106 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı 10 ve 100 ile Kısa Yoldan Çarpma Metni Cevapları Sayfa 105, 106


3. Sınıf Matematik Kitabı 10 ve 100 ile Kısa Yoldan Çarpma Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 105-106


Soru : Tanesi 10 kuruş olan şekerlerden 15 tane alan biri kaç kuruş öder?


Cevap : 15 x 10 = 150


Soru : Tanesi 100 lira olan masalardan 3 tane alan biri kaç lira öder?


Cevap : 3 x 100 = 300


Soru : Bu soruların çözümünü nasıl yaparsınız? Yapacağınız işlemlerin kısa bir yolu var mıdır? Tartışınız.


Cevap : Bir doğal sayı, kısa yoldan 10 ile çarpılırken sayının sağına 1 tane sıfır koyulur.


3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 106 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonucunu bulunuz. 


Cevap :

  • a. 3 x 10 = 30
  • b. 8 x 10 = 80
  • c. 9 x 10 = 90
  • ç. 13 x 10 = 130
  • d. 38 x 10 = 380
  • e. 85 x 10 = 850
  • f. 2 x 100 = 200
  • g. 5 x 100 = 500
  • ğ. 8 x 100 = 800


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 101-102-103-104 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşlemi Metni Cevapları Sayfa 101, 102, 103, 104


3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşlemi Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 101-102-103-104


Rasim, kitaplığını düzenledi. Rasim, kitaplığın her rafına 8 kitap gelecek şekilde kitapları kitaplığın 3 rafına dizdi.

Soru : Rasim’in kaç kitabı olduğunu hesaplayınız.


Cevap :

  • 3 x 8 = 24 şeklinde hesaplarız.

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 104 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. Aşağıdaki çarpma işlemlerinin sonucunu bulunuz. 


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 101-102-103-104 TUNA Yayınları”


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 99-100 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpım Tablosu Metni Cevapları Sayfa 99, 100


3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpım Tablosu Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 99-100


Soru : Bir kırtasiyeci, satacağı kalemleri her birinde eşit sayıda kalem olacak şekilde kutulara koymuştur. Yandaki resimde kaç tane kutu vardır?


Cevap : 5


Soru : Her kutu içinde kaç kalem vardır?


Cevap : 6


Soru : Kırtasiyecinin kutulara koyduğu toplam kalem sayısını en kolay yoldan nasıl hesaplarsınız?


Cevap : 6 + 6 + 6 + 6 + 6 = 30


Soru : Toplam kalem sayısını çarpma işlemi yaparak bulunuz. Bu işlemi çarpım tablosunda gösteriniz.


Cevap : 5 x 6 = 30


ETKİNLİK ÇARPIM TABLOSU HAZIRLIYORUM


Araç ve Gereç: kâğıt, kalem

Kâğıda boş bir çarpım tablosu çiziniz.
En üstteki satıra ve en soldaki sütuna 1’den 10’a kadar sayıları yazınız.
Tabloyu oluşturmaya 1’in çarpan olduğu satırdan başlayınız.
Üstteki her sayıyı 1 ile çarpınız. Çarpımları ilk satırdaki kutucuklara yazınız. Benzer şekilde 1’in çarpan olduğu sütunu da tamamlayınız.
Yukarıda yaptığınız işlemleri çarpanlarından biri 2, 4 ve 7 olan tüm satır ve sütunlar için tekrarlayınız.
3 x 5, 5 x 6, 6 x 9, 8 x 3 işlemlerinin sonuçlarını bulunuz. Bu sonuçları tablodaki yerlerine yazınız.
Her satırda bir sayı örüntüsü oluştu mu? Açıklayınız.
Tablodaki örüntülerden yararlanarak eksik kutucukları tamamlayınız.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 99-100 TUNA Yayınları”

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 100 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. Yüzlük tablodan yararlanarak 2 x 9 , 3 x 7 , 4 x 3 , 5 x 8 , 6 x 9 , 7 x 2 , 8 x 6 , 9 x 9 ve 10 x 10 işlemlerinin
sonucunu bulunuz. Bu sonuçları nasıl bulduğunuzu açıklayınız.


2. Çarpım tablosunda 7 x 9 çarpımının sonucunu bulunuz. Bu sonucu nasıl bulduğunuzu açıklayınız.


Cevap :

İşlemlerinizde tabloda ; 1. çarpandan, 2. çarpana giderek bulabilirsiniz.



 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 97-98 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşleminin Kat Anlamı Metni Cevapları Sayfa 97, 98


3. Sınıf Matematik Kitabı Çarpma İşleminin Kat Anlamı Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 97-98


“Tülin, yaz tatilinde 3 kitap okudu. Ağabeyi Hamit ise Tülin’in okuduğu kitap sayısının iki katı kadar kitap okudu. Hamit, yaz tatilinde kaç kitap okumuştur?” 

Soru : Yukarıdaki problemi nasıl çözersiniz? Problemdeki “iki katı kadar” sizin için ne anlama gelir? 


Cevap :

  • 2 x 3 = 6
  • Bir sayının iki katı demek o sayının 2 ile çarpılması anlamına gelir.

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 98 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. “Merve’nin iki kartonu var. Hakan ise Merve’nin karton sayısının 5 katı kadar kartona sahiptir. Hakan’ın kaç kartonu vardır?”


Cevap : 2 x 5 = 10


Aşağıdaki çalışmaları verilen soruya göre yapınız. 


a) Bu problemin çözümünde ikişer kartondan oluşan 5 gruptan söz edilebilir mi? Açıklayınız.


Cevap :

  • 2+2+2+2+2= 10
  • 5 x 2 = 10
  • Görüldüğü gibi 5 grup oluşturabiliriz.

b) Bu problem iki gruptan oluşan kartonlarla mı ilgilidir? Açıklayınız.


Cevap : Problem 2 kartondan oluşan birinci grup ve kartondan oluşan ve ikinci grup ile ilgilidir.


c) Bu problemde “beş katı kadar” iki grup arasındaki ilişkiyi ifade etmek için kullanılabilir mi? Açıklayınız.


Cevap : 2 grup, 1. grubun 5 katı olarak ifade edilebilir.


2. “Serpil 10 yaşındadır. Serpil’in babasının yaşı, Serpil’in yaşının 3 katı kadardır. Serpil’in babası kaç yaşındadır?” 

Yukarıdaki problemin çözümünde Serpil’in babasının yaşını bulmak için hangi işlemi yapmak gerekir? 


Cevap :

  • 10 x 3 = 30
  • Serpil’in yaşını 3 ile çarpmak gerekir.

3. 5 x 7 = 35 ifadesini “Yedinin beş katı, otuz beşe eşittir.” şeklinde okuyabilir miyiz? Açıklayınız.


Cevap :

  • Evet okuyabiliriz. Çarpma işleminde sayıların yeri değişse de sonuç değişmez.


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 96 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı 3. Ünite Hazır Mıyız? Metni Cevapları Sayfa 96


3. Sınıf Matematik Kitabı 3. Ünite Hazır Mıyız? Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 96


1. 8 katlı bir apartmanın her katında 4 daire vardır. Apartmanda toplam kaç daire olduğunu tekrarlı toplama ve çarpma işlemi yaparak iki farklı yoldan bulunuz.


Cevap :

  • 4+4+4+4+4+4+4+4 = 32
  • 8×4= 32

2. 5’ten başlayarak 50’ye kadar beşer beşer sayınız. Saydığınız sayıları kullanarak çarpım tablosu oluşturunuz.


Cevap :

  • 1 x 5 = 5
  • 2 x 5 = 10
  • 3 x 5 = 15
  • 4 x 5 = 20
  • 5 x 5 = 25
  • 6 x 5 = 30
  • 7 x 5 = 35
  • 8 x 5 = 40
  • 9 x 5 = 45
  • 10 x 5 = 50

3. Tabaklardaki toplam çilek sayısını çarpma işlemi yaparak bulunuz.


Cevap :

  • 4 x 7 = 28

4. Her hafta kumbarasına 15 TL atan Özer, 5 haftada kaç lira biriktirir?


Cevap :

  • 5 x 15 = 75

5. Demet, 15 kitabını 3 rafa, her rafta eşit sayıda kitap olacak şekilde dizdi. Demet, her rafa kaç kitap dizmiştir? 


Cevap :

  •  15 ÷ 3 = 5

6. Aşağıdaki işlemde noktalı yerlere doğru ifadeleri yazınız. 


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 96 TUNA Yayınları”

7. Remzi Öğretmen, 36 öğrencisini dörderli gruplara ayırdı. Öğrenciler dörder kişilik kaç gruba ayrılmıştır?


Cevap :

  • 36 ÷ 4= 9


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 91-92-93-94 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı 2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 91, 92, 93, 94


3. Sınıf Matematik Kitabı 2. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 91-92-93-94


1. Aşağıdaki toplama işlemlerinin sonuçlarını farklı stratejiler kullanarak tahmin ediniz. Tahmininizi işlem sonucuyla karşılaştırınız.


Cevap :

  • a. Tahmin: 130 İşlem sonucu: 128
  • b. Tahmin: 360 İşlem sonucu: 358
  • c. Tahmin: 760 İşlem sonucu: 761

2. Aşağıda verilen işlemlerin sonucunu zihinden bulunuz. 


Cevap :

  • a. 90
  • b. 61
  • c. 80
  • ç. 682
  • d. 724
  • e. 826
  • f. 680
  • g. 450
  • ğ. 790

3. Sercan, ağacın dallarındaki kuşları saydı. Ağacın dallarında 4 kuş vardı. Kaç kuş daha konarsa ağacın dallarında 100 kuş olur?


Cevap : B Şıkkı

A. 95 B. 96 C. 97


4. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen toplananları bulunuz. 


Cevap :

  • a. 32
  • b. 19
  • c. 10
  • ç. 2
  • d. 20
  • e. 100

5. Aşağıdaki toplama işlemlerinde verilmeyen rakamları bulunuz. 


Cevap :

  • a. 1
  • b. 4
  • c. 8

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 92 Cevapları


6. Atık pil toplama kampanyasında 3A sınıfı öğrencileri 98 pil topladı. 3/B sınıfı öğrencileri de 3/A sınıfı öğrencilerinin topladığı pil sayısından 4 fazla pil topladı. Bu iki sınıftaki öğrencilerin topladığı pil sayısı kaçtır?


Cevap : C Şıkkı

A. 102 B. 196 C. 200


7. Bir müzede 25 kişi vardı. Bu müzeye 40 öğrenci ve 5 öğretmenin olduğu bir grup geldi. Müzede kaç kişi oldu? 


Cevap : B Şıkkı

A. 65 B. 70 C. 75


8. Bir çiftlikteki ineklerin sayısı 175’tir. Bu çiftlikteki koyunların sayısı ineklerin sayısından 30 fazladır. Bu çiftlikteki inek ve koyunların sayıları toplamı kaçtır?


Cevap : C Şıkkı

A. 205 B. 225 C. 380


9. “Bir parkta 11 erkek çocuk vardır. Bu parktaki kız çocuklarının sayısı erkek çocuklarının sayısından 3 fazladır.” Yukarıdaki bilgileri kullanarak toplama işlemi gerektiren bir problem kurunuz.


Problem : Bir parktaki kız çocuk sayısı erkek çocuk sayısından 3 fazladır. Parktaki erkek çocuk sayısı 11 olduğuna göre parktaki çocuk sayısı kaçtır?

Çözüm :

  • 11+3= 14
  • 14+11= 25

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 93 Cevapları


10. Aşağıda verilen işlemlerin sonuçlarını tahmin ediniz. Tahmininiz ile işlem sonucunu karşılaştırınız.


Cevap :

  • a. Tahmin: 60 İşlem sonucu: 57
  • b. Tahmin: 130 işlem sonucu: 133
  • c. Tahmin: 370 İşlem sonucu: 378

11. Hulusi, 53 soru çözdü. Bunların 11’i matematik, 13’ü İngilizce ve geriye kalanları ise Türkçe sorusudur. Hulusi, kaç Türkçe sorusu çözmüştür?


Cevap : A Şıkkı

A. 29 B. 30 C. 31


12. Seher, harçlıklarından 110 TL biriktirdi. Dedesi Seher’e 30 TL verdi. Seher 16 TL’ye kitap ve 7 TL’ye defter aldı. Seher’in kaç lirası kaldı?


Cevap : B Şıkkı

A. 115 B. 117 C. 119


13. Yukarıdaki şekil grafiğine göre aşağıdaki cümlelerin başındaki kutucuklara doğru olanlar için “D”, yanlış olanlar için “Y” yazınız.


“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 91-92-93-94 TUNA Yayınları”

Cevap :

  • a. D
  • b. D
  • c. D
  • ç. Y

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 94 Cevapları


Salı günü kantinde en fazla hangi ürünlerin satıldığını soran Ayhan, elde ettiği verilerle yandaki şekil grafiğini oluşturmuştur.

14, 15, 16 ve 17. soruları yandaki grafiğe göre cevaplayınız.


14. Satılan simit ve ayranların sayısının toplamı kaçtır?


Cevap : C Şıkkı

A. 60 B. 70 C. 80


15. Kaç tane içecek satılmıştır? 


Cevap : B Şıkkı

A. 80 B. 90 C. 95


16. Satılan tost sayısı, simit sayısından kaç eksiktir? 


Cevap : A Şıkkı

A. 10 B. 20 C. 30


17. Grafikte verilen bilgileri kullanarak toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren bir problem kurunuz.


Cevap :

A. 60 B. 70 C. 80


18. Reyhan, çiçek almak için gittiği çiçekçiye hafta sonu en çok sattığı üç çiçeğin sayısını sormuş ve yandaki tabloyu oluşturmuştur. Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayınız.


a. Menekşe tercih edenlerin sayısı kaçtır? 


Cevap :

A. 40 B. 50 C. 60


b. Karanfil tercih edenlerin sayısı kaçtır? 


Cevap :

A. 40 B. 50 C. 60


c. En çok tercih edilen çiçek hangisidir? 


Cevap :

A. Menekşe B. Gül C. Karanfil


19. On sekizinci soruda tablodaki verileri gösteren şekil grafiğini defterinize çiziniz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 91-92-93-94 Cevapları”


 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 87-88-89-90 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Tabloları Okuma, Yorumlama ve Tablodaki Verileri Düzenleme Metni Cevapları Sayfa 87, 88, 89, 90


3. Sınıf Matematik Kitabı Tabloları Okuma, Yorumlama ve Tablodaki Verileri Düzenleme Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 87-88-89-90


Halil, bir spor gazetesi hazırlayacaktır. Hangi spor dallarına ait haberlerin ilgi çekeceğini belirlemek için arkadaşlarına “En sevdiğin spor dalı hangisidir?” sorusunu sorarak yukarıdaki tabloyu oluşturdu. 

Soru : Sizce Halil, gazeteyi hazırlarken hangi spor dalına ait haberlere daha çok ağırlık vermelidir? Halil, kaç arkadaşına soru sormuştur?


Cevap :

 


TABLO OKUYORUM ETKİNLİK


Araç ve Gereç: sınıf tahtası, kalem

Yandaki tabloyu tahtaya yazınız.
Sınıfça belirleyeceğiniz dört arkadaşınızı seçiniz.
Birinci arkadaşınız sırasıyla sade, çikolatalı ve limonlu dondurma sevenlerin sayısını söylesin.


Cevap : 5, 12, 3


İkinci arkadaşınız en çok sevilen dondurma çeşidini söylesin.


Cevap : Çikolatalı


Üçüncü arkadaşınız en az sevilen dondurma çeşidini söylesin.


Cevap : Limonlu


Dördüncü arkadaşınız tabloda kaç kişi olduğunu söylesin.


Cevap : 5 + 12 + 3 = 20


Arkadaşlarınızın söylediğinin doğru olup olmadığına sınıfça karar veriniz.


Cevap : Arkadaşımız doğru sonucu söylemiştir.


3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 90 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. Necip, okuldaki arkadaşlarına seyahate giderken hangi ulaşım araçlarını tercih ettiklerini sorarak yandaki tabloyu oluşturmuştur. Tabloya göre soruları cevaplayınız.


a. Tren tercih edenlerin sayısı kaçtır?


Cevap : 32


b. En çok tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?


Cevap : Otobüs


c. En az tercih edilen ulaşım aracı hangisidir?


Cevap : Uçak


2. 1. soruda verilen tablodaki verileri kullanarak defterinize bir nesne grafiği oluşturunuz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 87-88-89-90 TUNA Yayınları”

3. Nurgül, sınıftaki arkadaşlarına en çok han gi film türlerini sevdiğini sorarak yandaki tabloyu oluşturmuştur. Tabloya göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.


a. En sevilen film türü hangisidir?


Cevap : Komedi


b. Tablodaki kişi sayısı kaçtır?


Cevap : 3 + 9 + 12 = 24


c. En sevdiği film türü macera olanların sayısı komedi sevenlerin sayısından kaç eksiktir?


Cevap : 12 – 9 = 3


4. 3. soruda verilen tablodaki verileri kullanarak aşağıdaki şekil grafiğini tamamlayınız.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 87-88-89-90 Cevapları”

 

Our Score

3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 83-84-85-86 TUNA Yayınları

3. Sınıf Matematik Kitabı Grafikte Verilen Bilgileri Kullanarak Problem Çözme ve Kurma Metni Cevapları Sayfa 83, 84, 85, 86


3. Sınıf Matematik Kitabı Grafikte Verilen Bilgileri Kullanarak Problem Çözme ve Kurma Metni Cevapları


3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 83-84-85-86


Soru : Yeşim, okul kermesinde sattığı ürünleri gösteren aşağıdaki grafiği oluşturdu. Grafiğe göre aşağıdaki problemleri çözelim. 


a. Toplam kaç tane içecek satılmıştır?


Cevap : 20 + 5 : 25


b. Satılan kurabiyelerin sayısı, keklerin sayısından kaç fazladır?


Cevap :  25 – 10 : 15 Yiyecek


c. Satılan içeceklerin sayısı mı, yiyeceklerin sayısı mı daha fazladır?


Cevap :

  • 20 + 5 = 25
  • 25 + 10 = 35
  • 35 > 25

3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 85 Cevapları


ALIŞTIRMALAR


1. Bir kırtasiyeciye pazar günü kaç tane silgi, kalem ve defter sattığını soran Naci, elde ettiği verilerle aşağıdaki grafiği oluşturmuştur. Grafiğe göre aşağıdaki problemleri çözünüz. 


a. Satılan silgi ve kalemlerin sayısının toplamı kaçtır?


Cevap : 30 + 20 = 50


b. Satılan defterlerin sayısı, kalemlerin sayısından kaç eksiktir?


Cevap : 20 – 10 = 10


c. Satılan silgilerin sayısı mı, defterlerin sayısı mı fazladır?


Cevap : 30 > 10 silgilerin sayısı daha fazladır.


3. Sınıf Matematik TUNA Yayınları Kitabı Sayfa 86 Cevapları


2. Bir hastanenin kulak-burun-boğaz (KBB), göz, çocuk ve diş polikliniklerinde bir günde muayene olan hastaların sayısını gösteren şekil grafiği aşağıda verilmiştir. Şekil grafiğine göre aşağıdaki problemleri çözünüz. 


“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 83-84-85-86 TUNA Yayınları”

a. KBB polikliniğinde muayene olan hastaların sayısı diş polikliniğinde muayene olan hastaların sayısından kaç fazladır?


Cevap :  30 – 20 = 10


b. Göz polikliniğinde mi, çocuk polikliniğinde mi muayene olanların sayısı daha fazladır?


Cevap : 40 < 50 olduğundan çocuk polikliniği daha fazladır.


c. Bu polikliniklerde toplam kaç hasta muayene olmuştur?


Cevap :  30 + 40 + 50 + 20 = 140


ç. İkinci soruda verilen şekil grafiğine göre bir problem kurunuz.


Cevap :

  • Çocuk polinikliğinden muayene olanların sayısı KBB polikinliğinde muayene olanlardan kaç fazladır?
  • 50-30=20

3. Bilgisayardan güvenli bir internet sitesini kullanarak bir nesne grafiği seçiniz. Bu nesne grafiğindeki bilgileri kullanarak bir problem kurunuz.


Cevap :

“3. Sınıf Matematik Kitabı Sayfa 83-84-85-86 Cevapları”


 

Our Score
error: Content is protected !!